Home

Het World-class Workplace (voorheen de Beste Werkgevers van NL) label wordt toegekend aan organisaties die op werkgeverschap en Employer Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoren. Heembouw scoort met + 58,1 ruim boven de benchmark van Nederland, die op + 20,7 ligt, en laat hiermee zien een eersteklas werkgever te zijn met extreem tevreden en bevlogen medewerkers. En afgelopen week werd duidelijk dat Heembouw zich met deze mooie scores wederom de beste werkgever van bouw en infra mag noemen.

Betrokken en bevlogen medewerkers

Heembouw laat elk jaar een medewerkersonderzoek uitvoeren door Effectory. De resultaten uit het meest recente onderzoek, dat in maart 2023 is gehouden, leverde deze hoge scores op. Coen Meurer, hoofd Human Resources Heembouw: 

“De uitschieters voor Heembouw bij deze beoordeling zijn onze bevlogenheid en betrokkenheid. Bevlogenheid in de zin dat collega’s bij ons energie krijgen van hun werk. Betrokkenheid als het gaat om zich thuis voelen in de organisatie en achter de doelstellingen staan. Super belangrijk, want we zijn ervan overtuigd dat om onze visie “Plekken creëren waar mensen willen zijn” te kunnen waarmaken, het essentieel is dat onze collega’s zich bij Heembouw helemaal op hun plek voelen. We zijn er trots op dat dit bij Heembouw al jaren het geval is. In 2021 waren we beste werkgever van Nederland, en nu alweer voor het tweede jaar op rij de beste werkgever in de bouw en infra. Voor ons is dit een mooie erkenning voor alles wat we doen voor onze medewerkers.”

Heembouw beste werkgever 2023

Over Heembouw

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Opgericht in 1939 in Roelofarendsveen, heeft Heembouw als ontwerpende bouwer inmiddels een unieke positie in de bouwbranche. Met haar eigen architectenbureau, Heembouw Architecten, biedt Heembouw haar klanten een volledig integrale aanpak van hun huisvestingsvraagstukken. Heembouw richt zich op drie typen eindgebruikers: bedrijfsruimten, kantoren en wonen en doet dat vanuit vestigingen in Roelofarendsveen, Breda en Berkel en Rodenrijs.

Met circa 300 medewerkers, een omzet van ruim 279 miljoen (2022) en een solvabiliteit van meer dan 45% is Heembouw een in alle opzichten gezonde onderneming.