Home

Beter comfort voor de bewoners

Om het wooncomfort voor de bewoners te verbeteren, ondergaan de portiekflats diverse verbeteringen. Zo wordt er geïsoleerd, het glas vervangen door isolerende beglazing (HR++) en nieuwe installaties aangebracht. Ook worden de woningen voorzien van duurzaam stroom door nieuwe zonnepalen op het dak en krijgen alle woningen nieuwe badkamers, keukens en toiletten. De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd. Het benodigde draagvlak onder bewoners is in december behaald; op 13 december 2023 stemden ruim 90% van de bewoners in met de werkzaamheden. 

Modernisering algemene ruimten

De algemene ruimten worden gemoderniseerd met onder andere nieuw tegelwerk, schilderwerk op de wanden en plafonds en het plaatsen van nieuwe brandwerende voorzieningen. Daarnaast komen er nieuwe circulaire bergingswanden; deze zijn milieuvriendelijk geproduceerd en remontabel. Zo kunnen in de toekomst de wanden ergens anders opnieuw gebruikt worden. 

Voordat de werkzaamheden starten wordt er, waar nodig, asbest verwijderd. Naar verwachting wordt het project eind 2024 opgeleverd.