Home

Het Nederlandse familiebedrijf Yari Hair & Cosmetics is een groothandel in parfums en cosmetica en biedt de markt verschillende unieke samengestelde haar- en cosmetische producten. Door de grote groei die het bedrijf doormaakt, is de huidige locatie in de Rotterdamse Waalhaven niet meer toereikend. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe pand.

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Yari Hair & Cosmetics

Een trots familiebedrijf

Een nieuw pand dat de trots van familiebedrijf Yari uitdraagt, dat was de opdracht aan Heembouw en Heembouw Architecten. En een gebouw waar de betrokken en bevlogen medewerkers van Yari zich thuis voelen. Daarom heeft Heembouw Architecten in haar ontwerp gekozen voor een ruim opgezette kantine op een prominente plek op de eerste verdieping. Een ruimte met prachtige zichtlijnen over het weidse landschap, uitkijkend op molen de Valk. De kantine is dé plek voor een ontspannende werkonderbreking waar alle medewerkers samen komen.

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Yari Hair & Cosmetics

Zakelijke uitstraling

Het kantoorgedeelte is vormgegeven als architectonisch accent. Door het ‘naar binnen drukken’ van de gevel ontstaat een afwisseling van rechte en schuine (gevel)vlakken. De set back die hierbij ontstaat wordt door middel van afwijkende materialen in kleur en materiaal benadrukt. Zo worden het terras en de luifel voorzien van NEOLIFE gevelbekleding, een biobased houtcomposiet. Door de verspringing/hoekverdraaiing van de vliesgevel heeft het gebouw de speelse maar toch rustige, zakelijke uitstraling gekregen die Yari voor ogen heeft. Hier ontstaat een plek waar mensen willen zijn. De oplevering is naar verwachting in september 2021.

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Yari Hair & Cosmetics