Home

Meer wooncomfort voor bewoners

De 288 appartementen zijn met name energetisch aangepakt. De gevels, het dak en de plafonds van de bergingen zijn geïsoleerd. Ook zijn de kozijnen vervangen en is er een nieuw mechanisch ventilatiesysteem voor een beter binnenklimaat. Daarnaast zijn de gevels gereinigd, de garagedeuren vervangen en de portieken opgeknapt. Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter Havensteder: “Bij het verduurzamen van onze woningen hebben we twee uitgangspunten: het moet bewoners meer wooncomfort geven en het moet bijdragen aan het verlagen van de woonlasten. Het laatste wordt steeds urgenter, gezien de stijgende energielasten en de breed gedragen zorgen over energiearmoede.”

Bewoner Havensteder en uitvoeringsteam Heembouw Wonen bij de Wiekslag in Capelle aan den IJssel

Tevreden bewoners

Na afronding van de werkzaamheden in de woning, is aan de bewoners via een enquête gevraagd hoe tevreden zij zijn over hun verbeterde woning en Heembouw. De bewoners zijn zeer tevreden en geven Heembouw gemiddeld 8,0. Het projectteam ontving regelmatig van blije bewoners een lekkere traktatie voor bij de koffie.

Duurzame samenwerking

Dit project volgt uit de langdurige samenwerking tussen Havensteder en Heembouw, waarvoor een overeenkomst is gesloten. Samen met 3 andere samenwerkingspartners gaat Heembouw voor Havensteder de komende jaren 3.500 woningen verduurzamen in Rotterdam en omgeving. Wethouder Wonen Sjoerd Geissler is blij met de vernieuwde Wiekslag: “De verbeteraanpak van de Wiekslag sluit aan bij waar we als gemeente naartoe willen met onze wijken en buurten. Het centrumgebied is volop in ontwikkeling, woonbuurt Harmonie is in aanbouw en de Amandelhof en het Amandelpark krijgen langzaam vorm. Het is voor bewoners natuurlijk wel ingrijpend geweest. Maar het resultaat mag er zijn. Deze woningen zijn klaar voor de toekomst.”

V.l.n.r. Sjoerd Geissler (wethouder Wonen gemeente Capelle aan den IJssel), Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter Havensteder) en Remy van Zanten (directeur Heembouw Wonen).