Home

Dit hoogwaardige project is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Het distributiecentrum is reeds verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Stellar Development kenmerkt zich door vier pijlers te verbinden, namelijk; architectuur, natuur, technologie en functionaliteit. Deze pijlers zorgen voor een unieke logistieke bestemming om als gebruiker te vestigen, werken en zijn. 

Het aspect natuur is prominent aanwezig bij Virgo Aalsmeer. Diederik de Jonge, architect bij Heembouw Architecten; 

“Een functioneel bedrijfspand als middel ingezet om de natuur én biodiversiteit te vergroten. Niet alleen de buitenruimte maar ook de spectaculaire daktuin van 1900m2 vormen een biodiverse groene baken in de stedelijke omgeving.”

Heembouw start bouw distributiecentrum Stellar Development, Virgo Aalsmeer

Gebalanceerd natuurinclusief ontwerp

In nauwe samenwerking met onder andere ecologen en landschapsarchitecten is dit bijzondere project tot stand gekomen. Door kennis samen te brengen, van specialisten, kunnen we verzekeren dat deze plek naadloos aansluit bij de lokale flora en fauna. Zo komt aan de achterzijde en de zijkanten van het distributiecentrum een brede bloemrijke groenstrook, passend in het gebied en aansluitend op de omgeving van oudsher. Het parkeerterrein, dat ingericht is als een boomgaard, is volledig half-verhard. De geïntegreerde nestkasten in de gevels zorgen voor een afgewogen en gebalanceerd natuurinclusief ontwerp. 

Heembouw start bouw distributiecentrum Stellar Development, Virgo Aalsmeer

Inspirerende omgeving

Stellar Development is ervan overtuigd dat logistiek vastgoed moet veranderen. Hoewel het op dit moment voldoet aan de steeds maar groeiende economische vraag, voorziet het niet in de behoeftes van onze maatschappij als geheel. Daarom zetten we in op kwalitatieve meerwaarde op de lange termijn. Met gevoel, design, data en technologie creëren we optimale synergie tussen logistiek en menselijke behoeften. Waardoor een “Stellar” ontwikkeling niet alleen plek inneemt, maar inspireert om er te werken en te zijn.

Beschikbaar voor één tot mogelijk twee huurders

De bouw van Virgo Aalsmeer op bedrijventerrein Greenpark, waar deze bestemming een voorbeeldfunctie heeft, is reeds gestart. Dit pand op een prachtige zichtlocatie heeft een oppervlakte van circa 23.000 m2 en biedt ruimte aan één tot mogelijk twee huurders. Voor meer informatie over de huurmogelijkheden kan contact worden opgenomen met Cushman & Wakefield. 

Dit project is voorzien van een BREEAM ‘Very Good’ certificaat. 

Heembouw levert het Stellar Development concept, Virgo Aalsmeer, naar verwachting in april 2022 op.