Home

De strategische samenwerking tussen beide partijen heeft betrekking op de inzet van de zogenaamde pointcloud-techniek van PelserHartman, om een volledig en accuraat 3D-beeld te genereren van bestaande objecten. Deze pointclouds vormen de onderlegger voor de ontwerpen van Heembouw Architecten voor de transformatie, renovatie of verbouwing van bestaande kantoren of bedrijfspanden.

Pointcloud

Pointcloud

Een pointcloud wordt gemaakt met een 3D-laserscanner, die tot 2.000.000 punten per seconde meet, in een straal van 150 meter tot 6 kilometer. Zo wordt een volledig 3D-beeld – in de vorm van een pointcloud – van de werkelijke ‘as-built’ situatie gegenereerd. Accurater dan de vaak verouderde bouwtekeningen, en inclusief nauwelijks waarneembare afwijkingen, door bijvoorbeeld verzakkingen, scheefstand etc. 

Jeroen Pelser, directeur 3D techniek en innovaties bij PelserHartman en Jordy de Jong, senior ontwerpenmanager Heembouw Architecten, tekenden de strategische samenwerkingsovereenkomst. “Wij geloven in duurzame samenwerking en kennisdeling om samen tot het beste resultaat te komen. Dat wordt met deze overeenkomst bekrachtigd.” 

Jeroen Pelser van PelserHartman en Jordy de Jong van Heembouw Architecten ondertekenen de strategische samenwerkingsovereenkomst
Jeroen Pelser van PelserHartman en Jordy de Jong van Heembouw Architecten ondertekenen de strategische samenwerkingsovereenkomst