Home

In twee van deze units gaat de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zich huisvesten met de Nationale Balletacademie. De 3e unit is beschikbaar voor verhuur. Het pand is een ontwerp van PPHP (Pleasant Places Happy People) en kenmerkt zich door de vier verschillende gevelafwerkingen.

Heembouw realiseert nieuwe locatie voor de Nationale Balletacademie in Amsterdam

Nieuwe opleidingslocatie voor de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie is dé landelijke topopleiding voor klassieke dans van de Academie voor Theater en Dans, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Hier krijgen getalenteerde jongeren een opleiding op het hoogste niveau. De NBA is uniek in Nederland door de samenwerking met het gerenommeerde balletgezelschap Het Nationale Ballet. Op de huidige locatie van de NBA was niet voldoende ruimte voor de gehele balletopleiding, daarom is de AHK op zoek gegaan naar een nieuwe opleidingslocatie voor de Nationale Balletacademie.

Projectleider Jeffry Jacobs van Heembouw: “Dit was een bijzonder en leuk project. Met de schil van een mooi kantoorpand, terwijl het van binnen door de specifieke eisen en voorzieningen voor de uiteindelijke gebruikers, meer gelijkenissen heeft met een theater.”

De AHK zal zelf de vloerafwerking en de inrichting voor haar rekening nemen. De ingebruikname van het pand staat gepland voor eind augustus. Net op tijd voor het nieuwe schooljaar.