Home
Heembouw verbouwt voormalige werkplaats tot Hilti Learning Center

In opdracht van Hilti gaat Heembouw binnenkort starten met de verbouwing van haar voormalige werkplaats en deze ombouwen tot Hilti Learning Center. Dit wordt de plek waar de medewerkers van Hilti worden opgeleid, en kennis maken met de ins en outs van de nieuwste apparatuur en machines van Hilti. Zo worden trainingsdagen die eerder extern plaatvonden, nu voortaan inhouse georganiseerd. Ook klanten en andere geïnteresseerden kunnen in het Learning Center de nieuwste producten uit het brede assortiment van Hilti zien en ervaren.

In de werkplaats van Hilti, zal een mezzanine vloer worden geplaatst, om de kantine met het nieuwe Learning Center te verbinden. Verder zal er een vergaderruimte, een testruimte (box in box) en een opslagruimte worden gecreëerd. Deze ruimtes worden aan de buitenzijde bekleed met een houten beplating. Daarnaast worden de kantine en toiletgroep gemoderniseerd, wordt het plafond voorzien van akoestisch spuitwerk, de vloer gepolijst en worden alle wanden (voornamelijk wit) gesausd.

 

Hergebruik materialen

Heembouw start naar verwachting in april met de werkzaamheden; de oplevering is eind juni.

De verbouwing zal zoveel mogelijk circulair worden uitgevoerd. Veel materialen worden hergebruikt, zoals de stalen balken en kolommen voor de mezzanine, de hardhouten vloerdelen voor de vloer en de kabelgoten. Deze materialen zijn geoogst uit renovatieprojecten en krijgen hier een tweede leven.

Voor de balustrade op de mezzanine vloer wordt gebruik gemaakt van Hilti profielen met strekmetaal. Heembouw paste dit eerder ook al toe, bij de realisatie van het Hilti BIM Experience Center twee jaar geleden.

Heembouw verbouwt voormalige werkplaats tot Hilti Learning Center