Home

Stadsdistributie in Amsterdam

Nabuurs Logistiek bevoorraadt vanuit DC Nabuurs Osdorp per elektrisch transport de horeca van Amsterdam en provincie Noord-Holland met de dranken van AB Inbev. De brouwer is bekend van o.a. de merken Bud, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Jupiler en Corona. Het bedrijf is, met een omzet van 54,3 miljard dollar in 2021, de grootste bierbrouwer ter wereld.

Render van het nieuwe stadsdistributie DC in Amsterdam dat Heembouw bouwt voor Nabuurs Logistiek

Duurzaam ontwerp van Heembouw Architecten

Het gebouw bestaat uit 8.500 m² warehouse, 1.500 m² mezzanine en 955 m² kantoorruimte. Heembouw Architecten heeft bij ontwerp van het gebouw rekening gehouden met de wens vanuit Nabuurs en AB Inbev om een zeer duurzaam gebouw te ontwerpen in combinatie met een zeer modern design. Heembouw is reeds begonnen met de bouw en de oplevering staat gepland voor 1 mei 2023.

Natuurinclusief gebouw

Het CO2-neutrale gebouw wordt volledig natuur-inclusief gebouwd, waarbij de gehele noordgevel bedekt wordt met inheemse bomen en heesters, ter versterking van de lokale biodiversiteit. Dit zijn niet de enige duurzaamheidsmaatregelen die genomen worden, zo is 20 procent van het perceel is onverhard of half-verhard, het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen en het pand krijgt straks het BREEAM label 'very good'. 

 

Voor CBRE IM betekent de aankoop een mooie toevoeging aan de logistieke portfolio in Nederland die inmiddels ruim € 1 miljard aan assets under management omvat (inclusief ontwikkelingspijplijn). Het distributiecentrum past tevens bij de bredere duurzaamheidsstrategie van de vermogensbeheerder waarin onder andere wordt ingezet op CO2-verlaging en het realiseren van hernieuwbare energie op eigen locatie. CBRE IM koopt en beheert logistiek vastgoed voor hun eigen fondsen en voor verschillende mandaten. 

Nabuurs Logistiek is bij de ontwikkeling, de verhuur aan AB Inbev en de verkoop aan CBRE IM geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners. Verkoper is juridisch bijgestaan door CMS en koper door Houthoff.

Render van het nieuwe stadsdistributie DC in Amsterdam dat Heembouw bouwt voor Nabuurs Logistiek