Home

Ara Almelo ligt op een zichtlocatie aan de A35 en is direct gelegen naast de entree van het XL Businesspark Twente. Ara Almelo is een logistieke bestemming die omgeven wordt door een uniek natuurscherm van circa vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang. Door natuur een centrale plek te geven, ontstaat er een sterke relatie met de omgeving en een uitzonderlijke bestemming om te werken en te zijn. De onderscheidende architectuur geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit en maakt de bestemming tot het natuur inclusieve visitekaartje van het XL Businesspark Twente en de gemeente Almelo.

Het grootste ecologische natuurscherm van Europa verrijst in Almelo

Stellar Development

Bij het ontwerp en de zorgvuldig toegepaste keuzes van materialen en technieken heeft Heembouw gestreefd naar een zo laag mogelijke CO2-footprint. Ara Almelo presteert hierdoor 70% beter dan de wettelijke MPG-norm (Milieu Prestatie voor Gebouwen), die er op toeziet dat er meer circulair en milieuvriendelijker wordt gebouwd. Ara Almelo verkrijgt een BREEAM Very Good certificering, én voldoet deze bestemming als een van de eerste logistieke gebouwen in Nederland aan de EU Taxonomie verordening. Dit transparant classificatiesysteem volgt uit het Klimaatakkoord van Parijs. Stellar Development zet zich sterk in om de circulaire bouweconomie verder toe te passen, omdat wat we vandaag bouwen invloed heeft op morgen.

Ara Almelo beschikt over een uniek en geavanceerd technologisch, data en verlichtingssysteem.

Stellar Development heeft dit concept, Capella, ontwikkeld in exclusieve samenwerking met TRILUX, INOTEC, CHESS WISE en FIBERunlimited. Capella is eenvoudig in gebruik, draagt bij aan een beter milieu en is een vooruitstrevend verbindend razendsnel netwerkconcept wat mogelijkheden biedt om de nieuwste technieken te koppelen aan het WMS-systeem. Ara Almelo is hiermee als een van de eerste logistieke bestemmingen, volledig drone-ready.

Het kavel van circa 7 hectare wordt op korte termijn door het Regionaal Bedrijventerrein Twente (RB1) overgedragen aan investeerder Union lnvestment, dat Ara Almelo heeft verworven van Stellar Development.

Voor meer informatie over de huurmogelijkheden kunt u terecht bij JLL in samenwerking met 3Stone Real Estate.