Home
Heembouw levert BREEAM outstanding DC in Echt Susteren op

Doelmatig distributiecentrum

Het ontwerp van Heembouw Architecten kenmerkt zich door doelmatigheid en eenvoud. Het champagnekleurige hoofdvolume krijgt door de metallic gevelpanelen een glans die de kleuren van de omgeving gedeeltelijk overneemt. Om het distributiecentrum, ondanks de omvang, goed in de omgeving te passen krijgt het terrein daarnaast vanuit het landschapsontwerp extra aandacht en worden zo mogelijk voorzien van een natuurlijke en groene invulling.

Gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht ligt dit kwalitatief hoogstaande distributiecentrum. Het pand is uitgevoerd in vier compartimenten. Elk compartiment met magazijn heeft een eigen kantoorvoorziening en mezzaninevloer boven de expeditie zone. Daarnaast heeft dit DC een vrije hoogte van 12 meter, 82 elektronisch bedienbare docks en een ESFR-gecertificeerd sprinklersysteem. 

Voor zowel Heembouw als Dokvast is duurzaamheid een belangrijke pijler. DC Echt-Susteren zal na oplevering een BREEAM Outstanding certificering ontvangen.

Heembouw levert BREEAM outstanding DC in Echt Susteren op