Home

Groen karakter

Haagse Hendrik is gebouwd op de plek waar eerder 138 verouderde portiekwoningen van Haag Wonen stonden. Na de sloop is Heembouw in augustus 2020 gestart met de realisatie van de 154 nieuwbouwwoningen. Het project heeft een duurzaam karakter: naast de zonnepanelen en goede isolatie zijn de daken van de bergingen bedekt met sedum en zijn er tussen de woningen groene erfafscheidingen geplaatst. Het appartementencomplex krijgt in het voorjaar nog een groene verticale tuin tegen de gevel.

Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

Slimm, meer dan een woonconcept

De 104 eengezinswoningen zijn de voorloper van het Slimm concept van Heembouw. Een Slimm-woning is altijd compact, compleet en duurzaam, maar niet standaard. Slimm-woningen worden per locatie of wijk op maat ontworpen om maximaal aan te sluiten op de lokale situatie en op uw wensen en die van de toekomstige bewoners. Door de smalle beukmaat van de woning, is het mogelijk om binnenstedelijke verdichting te realiseren. Bij de Haagse Hendrik vinden 16 extra huishoudens een plek waar ze graag willen wonen.

Eerbetoon Hendrik Berlage

De naam ‘Haagse Hendrik’ is een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl door Heren 5 Architecten.

Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen