Home

Bewoners kunnen weer comfortabel en veilig wonen. Door de woningen te isoleren hoeven zij komende winter minder te stoken. Een fijn vooruitzicht met de hoge energieprijzen. Renske Zwart, directeur Wonen bij Havensteder en Gerard Bac, directeur Wonen bij Heembouw spraken bewoners en ondernemers toe die meewerkten aan de verduurzaming.

Bewoners blij met verduurzaamd Pirandello
Feestelijke oplevering Pirandellostraat Rotterdam

Duurzaam en veilig wonen

Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat zij klachten en zorgen hadden over het binnenklimaat van de woning. Zij voelden zich onveilig en woonden niet comfortabel. Daar brachten we verandering in. “Onder andere met nieuwe kozijnen met isolerende beglazing, het isoleren van dak en gevel, het plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem en ventilatieroosters. Het portiek is vernieuwd en kreeg nieuwe verlichting en een videofoon. Ook plaatsten we nieuwe balkon- en galerijhekwerken,” somt Roel van der Zon, werkvoorbereider bij Heembouw op.

Logeerwoning

Bewoners moesten hun huis een aardige tijd verlaten. Havensteder bood hen een logeerwoning aan. “De werkzaamheden gaven dusdanige overlast dat we besloten om bewoners een logeerwoning aan te bieden. Hierin konden zij rustig wonen tot de werkzaamheden aan de woning achter de rug waren” zegt Havensteders sociaal begeleider Erik Hekkers. Hij begeleidde bewoners gedurende de werkzaamheden en bij het heen en weer verhuizen.

Bewoners blij met verduurzaamd Pirandello

Nuttige cadeaus

Na de werkzaamheden in en aan de woning werd er nog gewerkt aan het woongebouw, de bedrijfsruimten en de garages. Bewoners konden wel vast in hun woning aan de slag. “In overleg met projectleider Jelle Jonker van Havensteder besloten we bewoners daarvoor een emmer latex en raamwisser cadeau te doen.” Zegt Roy Vliegenthart, uitvoerder bij Heembouw. 

Duurzame samenwerking

De werkzaamheden aan Pirandello zijn onderdeel van de langdurige samenwerking tussen Havensteder en Heembouw, waarvoor een overeenkomst is gesloten. Samen met 3 andere samenwerkingspartners verduurzaamt Heembouw de komende jaren 3.500 woningen van Havensteder in Rotterdam en omgeving.