Home

Vanuit de Heembouw kernwaarden ‘origineel’ en ‘verbindend’ is de ontwerpende bouwer met haar klanten aan tafel gegaan. Voordat het klantevent plaats vond, zijn eerst de actuele vraagstukken bij hen opgehaald: wat speelt er allemaal in de corporatiewereld? En waar kan de ontwerpende bouwer hen bij helpen? Op het event Aan Tafel! is er op een innovatieve manier gezocht naar mogelijke oplossingen. Zie hieronder een impressie van de dag.

video over klantevent ‘Aan Tafel!’ bij Heembouw
Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’ bij Heembouw

Samen aan tafel

Onder begeleiding van innovatiebureau Friday out of the Box gingen deelnemers letterlijk met elkaar aan tafel om meerdere actuele uitdagingen te hacken middels een hackathon. De teams bestonden uit medewerkers van woningcorporaties, Heembouw Architecten en innovatiecoaches van Heembouw. Goed vergelijkbaar hoe de ontwerpende bouwer het liefst werkt: vanuit de integrale aanpak. De uitdagingen gingen over het woningtekort in stedelijk gebied, het meenemen van bewoners in het verlagen van hun energielasten en hoe we komen tot een gasloos 2050. Per team werd één uitdaging opgepakt. In meerdere rondes werd er, onder flinke tijdsdruk, verschillende opdrachten uitgevoerd om te komen tot één oplossing per team. Een innovatieve manier om écht samen te werken met klanten.

Doel van deze sessie was elkaar te inspireren tijdens een goed gesprek aan tafel, en samen "out of the box" een maatschappelijk thema aan te pakken. Dat is zeker bereikt!

Gerard Bac, directeur Heembouw Wonen

‘Energievreters’ winnaar hackathon 

Voor alle oplossingen werd er een prototype gebouwd. Tijdens een pitch werden de ideeën gepresenteerd aan een driekoppige jury: Job van den Broek, adviseur Bouwend Nederland, Léon Heddes, holding directie, en Alijd van Doorn, directeur Duurzaamheid. Het winnende idee: ‘De Energievreter Competitie’ als antwoord op de vraag hoe bewoners meegenomen kunnen worden in het verlagen van hun energielasten. Een origineel idee wat komende periode verder uitgewerkt gaat worden tot een concept.