Home

Het moet gezelliger en nog comfortabeler kunnen! Dat was het gevoel dat ons regelmatig bekroop als we een rustwoning ter beschikking stelden aan bewoners van wie wij de woning in bewoonde staat renoveerden. Op zich was er functioneel niets mis met de oplossingen die wij boden. Of we nu kozen voor een bestaande woning of een mobiele variant, de woningen waren altijd al van alle gemakken voorzien, dus inclusief een keuken, douche en zithoek. Maar het gevoel en het oog willen ook wat en door die bril bekeken kon er in comfort, uitstraling en gezelligheid absoluut nog het nodige verbeterd worden, vonden wijzelf.

Blog patricia een beetje van ons zelf en een beetje van ikea huiskamer

Via een buurvrouw van een van mijn collega’s kwamen we op het briljante idee (al zeggen we het zelf) om Ikea te vragen ons hierbij te helpen. Zo gezegd, zo gedaan. Na een leuk gesprek met een Ikea-binnenhuisarchitect over wat wij voor ogen hadden, ging zij voor ons aan de slag. Zij tekende letterlijk en figuurlijk een complete en moderne inrichting, met planten, een kinderspeelhoek, een ruime eet- annex leestafel, een comfortabele zithoek, een was- en droogruimte en een douche. Maar ook met vrolijke buitenaankleding en een terrasje en picknicktafels voor de deur.

'We zijn dan ook blij dat we ons gevoel gevolgd hebben en onze verplaatsbare Huiskamer ‘opgepimpt’ hebben tot een plek waar bewoners tijdens de renovatie graag willen zijn.'

Deze verplaatsbare woning reist nu met ons mee naar onderhoudsprojecten in bewoonde staat, als onze klant dat wil. De woning wordt momenteel gebruikt door bewoners van 105 portiekwoningen in het Europakwartier in IJsselstein, voornamelijk degenen die overdag tijdens de bouwwerkzaamheden thuis zijn komen er vaak. Ze zijn nu al merkbaar blij met de rust en ruimte die ze er vinden. Doordat relatief veel bewoners de weg naar de Huiskamer weten te vinden, fungeert die ook als een ontmoetingsplaats. Een onverwacht, maar leuk neveneffect dat bewoners in deze bijzondere omstandigheden extra met elkaar verbindt. We zijn dan ook blij dat we ons gevoel gevolgd hebben en onze verplaatsbare Huiskamer ‘opgepimpt’ hebben tot een plek waar bewoners tijdens de renovatie graag willen zijn.

Blog patricia een beetje van ons zelf en een beetje van ikea huiskamer

Benieuwd hoe onze Huiskamer eruitziet en in de praktijk gebruikt wordt? Ik ga graag een keer samen met u langs bij een van onze projecten.