Home

Verbeteren van comfort en veiligheid

Heembouw gaat bij de 196 appartementen enkele energetische ingrepen uitvoeren, zodat de woningen minder warmte verliezen en energiezuiniger worden. De werkzaamheden bestaan uit onder andere het vernieuwen van de gevelkozijnen met HR++ glas en het isoleren van de borstweringen. Voor het verbeteren van het comfort krijgt een aantal woningen een nieuwe badkamer en keuken, wordt er mechanische ventilatie toegepast en komt er een nieuw warmte- en warmwatersysteem. In de hal en overloop van de woning komen er rookmelders. Daarnaast wordt het gebouw gereedgemaakt voor een aardgasvrije toekomst en koken bewoners straks op inductie. Met het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.

Woonbron en Heembouw aan de slag met energetische verbetering 196 appartementen in Delft

Eigentijdse look en feel

Esthetisch zal de flat ook een verandering ondergaan. De hekwerken en privacy schermen van de balkons worden vervangen en de hekwerken aan de galerijzijde worden geschilderd in een nieuwe kleurstelling. De borstweringen van de nieuwe kunststof kozijnen krijgen een houtlook beplating. Voor de Mozartflat maakte Heembouw Architecten een nieuw kleurenontwerp, waar de bewoners zeer tevreden mee zijn. Zo krijgt het complex uit 1969 een eigentijdse look en feel.

Eerste aansluiting op open warmte net

De energetische aanpassingen aan de Mozartflat zorgen er niet alleen voor dat er minder warmte verloren gaat en de woningen energiezuiniger worden; ze maken de woningen ook geschikt om op termijn aan te kunnen sluiten op het midden temperatuur open warmtenet Delft. Hiermee is de Mozartflat de eerste galerijflat van Woonbron in Delft die daar klaar voor is. Woonbron zet hiermee een belangrijke stap in de realisatie van haar doelstelling in 2050 een CO2-neutrale woningportefeuille te hebben.

Planning

De verwachting is om eind februari 2022 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden in de plint. In april 2022 starten we in de eerste woningen.

Woonbron en Heembouw aan de slag met energetische verbetering 196 appartementen in Delft