Home

Energetische verbetering 196 appartementen Mozartflat

Energetische verbetering 196 appartementen Mozartflat
Status
Opgeleverd
Locatie
Delft
Opdrachtgever
Woonbron
Architect
Heembouw Architecten

Voor woningcorporatie Woonbron heeft Heembouw 196 appartementen in de Mozartflat in Delft energetische verbeterd. Daarnaast is er het nodige onderhoud uitgevoerd. De woningen hebben nu een gemiddeld label A++ (label 2020). Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

Het project is in juli 2023 opgeleverd.

Verbeteren van comfort en veiligheid

De woningen verliezen nu minder warmte verliezen en zijn energiezuiniger. De werkzaamheden bestonden uit het vernieuwen van de gevelkozijnen met HR++ glas en het isoleren van de borstweringen. Voor het verbeteren van het comfort is er onder andere mechanische ventilatie toegepast en is er een nieuw warmte- en warmwatersysteem geplaatst. In de hal en overloop van de woning zijn er rookmelders aangebracht. Daarnaast is het gebouw gereedgemaakt voor een aardgasvrije toekomst en koken bewoners nu op inductie.

Eigentijdse look en feel

Esthetisch heeft de flat ook een verandering ondergaan. De hekwerken en privacy schermen van de balkons zijn vervangen en de hekwerken aan de galerijzijde zijn geschilderd in een nieuwe kleurstelling. De borstweringen van de nieuwe kunststof kozijnen hebben nu een houtlook beplating. Voor de Mozartflat maakte Heembouw Architecten een nieuw kleurenontwerp, waar de bewoners zeer tevreden mee zijn. Zo heeft het complex uit 1969 een eigentijdse look en feel.

Eerste aansluiting op open warmte net

De energetische aanpassingen aan de Mozartflat hebben er niet alleen voor gezorgd dat er minder warmte verloren gaat en de woningen energiezuiniger worden; ze maken de woningen ook geschikt om op termijn aan te kunnen sluiten op het midden temperatuur open warmtenet Delft. Hiermee is de Mozartflat de eerste galerijflat van Woonbron in Delft die daar klaar voor is. Woonbron zet hiermee een belangrijke stap in de realisatie van haar doelstelling in 2050 een CO2-neutrale woningportefeuille te hebben.

Bewoner Eric IJsseling heeft maar een paar woorden nodig om te omschrijven hoe hij de onderhoudsperiode ervaren heeft. “Het was top. Ik vond bij Heembouw altijd gehoor en ik heb er een nette en comfortabele woning aan overgehouden.”

Over het resultaat is Eric te spreken. In zijn appartement zijn de keuken (gasloos), de wc, de douche en de kozijnen vernieuwd. Ook is er mechanische ventilatie toegepast, een nieuw warmte- en warmwatersysteem geplaatst en heeft de buitenzijde van de flat een opknapbeurt gehad. Eric: “Alles was goed geregeld en de contacten met de bouwvakkers waren prima. Ze vonden het zelfs leuk dat ik af en toe met ze meedacht. Uiteindelijk heb ik er een nette en comfortabele woning aan overgehouden. Ik ben zeer tevreden.” Na afloop mist Eric de reuring zelfs een beetje. Eric: “Heembouw en zijn onderaannemers zijn bijna een jaar aan het werk geweest in de flat. Ik haalde iedere week roze koeken en ging dan ‘s morgens om zes uur een bakkie met ze doen. Er zijn kilo’s van die koeken doorheen gaan, supergezellig.”

Energetische verbetering 196 appartementen Mozartflat
9.0

We hebben fijn samengewerkt en stappen graag in een volgend traject. We werken samen op basis van vertrouwen.

Woonbron over de uitvoeringsfase

Projectupdates

    Woonbron Heembouw Mozartflat Delft EFRO

    Volgend project