Home

Ontwerpen en bouwen voor de natuur

In dit magazine staat #groenbouwen centraal. Als ontwerpende bouwer betrekken wij bij ieder nieuw project een ecoloog om samen te kijken op welke wijze wij op locatie kunnen bijdragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. Tot nu toe heeft deze nieuwe aanpak ons veel bijzondere en nieuwe inzichten gegeven. Van nieuwe technische oplossingen (integreren van nestkasten en groene schuine daken) tot wat groen de klant en de bewoners kan opleveren. 

Nieuwe editie van het Wonen Magazine is uit #groenbouwen

In deze uitgave van het Wonen magazine lees je onder andere hoe we tot onze inzichten gekomen zijn in het artikel ‘Dialoog: Groen? Doen!’, een samenvatting van ons relatie-event op de Floriade afgelopen september. In het blog van Caroline Klopper, architect bij Heembouw Architecten, lees je meer over hoe woonwijken ecosystemen kunnen worden. En Sempergreen, leverancier van kant-en-klare bodembedekking en groene gevels, vertelt over hun innovatieve groene toepassingen en hun missie om de wereld elke dag een beetje groener te maken.

 

Samenwerken volgens de Sleutels

Als één van de ketenpartners van de Sleutels maakten we kennis met directeur-bestuurder Danny Wijnbelt en zijn collega, manager Vastgoed Marc Schutgens. Danny is in augustus in zijn functie gestart en vertelt over hoe hij zich samen met zijn collega’s inzet om bewoners met een kleine beurs of laag inkomen meer dan een thuis te bieden.