Home

Permanente insectenhotel

Het hoogwaardige distributiecentrum bestaat totaal uit circa 20.000 m2 warehouse, een mezzanine van circa 1.500 m2 en circa 1.350 m2 kantoorruimte. Natuurinclusiviteit heeft een centrale plek gekregen in het ontwerp van Hydra Utrecht. Zo is de sprinklertank prominent in het zicht geplaatst en ingericht als het grootste permanente insectenhotel van Europa. Dit draagt daarmee bij aan een ontwerp dat mens én dier ten goede komt. 

Mainfreight biedt sinds haar oprichting in 1978 geïntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossingen en heeft momenteel meer dan 330 vestigingen wereldwijd. De bestemming Hydra Utrecht biedt Mainfreight de ruimte om haar klanten en teams, nu en in de toekomst, optimaal te bedienen. 

De bestemmingen van Stellar Development kenmerken zich door op unieke wijze verbindend invulling te geven aan de vier merkpijlers: Architectuur, Natuur, Technologie en Functionaliteit. 

Natuurinclusief ontwerp

In dit ontwerp is naast de optimalisatie voor functionele logistiek ook veel aandacht besteed aan natuur en een biodiverse invulling van de buitenruimte(s). In nauwe samenwerking met specialisten is een afgewogen en gebalanceerd natuurinclusief ontwerp ontstaan met, naast het eerder genoemde insectenhotel, een bloemrijk grasland dat de bestemming volledig omkaderd. Geheel passend bij het gebied en de omgeving van oudsher. Ook is een verbeterde waterhuishouding ontworpen. Zodat regenwater makkelijker kan worden opgenomen en overlast bij zware regenval kan worden voorkomen voor de omwonende woonwijk.

 

JLL en 3Stone Real Estate waren verantwoordelijk voor de verhuurbegeleiding van deze bestemming.