Home

Met de realisatie van de sterilisatiefaciliteit gaan we onze derde samenwerking aan met Applied Medical. Vanwege de explosieve groei van het bedrijf in Europa heeft Heembouw voor Applied Medical al in 2012 een nieuw Europees hoofdkantoor in Amersfoort gerealiseerd, naar het ontwerp van Heembouw Architecten.
Vervolgens heeft Heembouw enkele jaren later de eerste Europese productielocatie gerealiseerd, in lijn met het ontwerp van het Europese hoofdkantoor. Het ontwerp van de sterilisatiefaciliteit sluit ook hier weer mooi bij aan.

Render realisatie Applied Medical III door Heembouw

In de ontwerpen van Heembouw Architecten wordt veel aandacht besteed aan prachtige en kenmerkende rondingen, functionaliteit en het milieu; de gebouwen dragen bij aan het welzijn van de medewerkers en de planeet.
Dit geldt ook voor het ontwerp van de nieuw te bouwen sterilisatiefaciliteit. Deze is ontworpen door dezelfde architect, Carl Warmerdam (nu werkzaam bij Buro Werda). 

Door deze uitbreiding in Europa kan Applied Medical de toegankelijkheid en betaalbaarheid van kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg in Europa verder verbeteren en haar groei doorzetten.
De nieuwe sterilisatiefaciliteit van Applied Medical beslaat bij elkaar 2.850 m2. Heembouw zal de bouw hiervan in 6 maanden gaan realiseren; de oplevering staat gepland voor eind juni 2022.