Home
Heembouw Architecten Tjoapack Etten-Leur

Heembouw Architecten maakte het ontwerp van de uitbreiding

De nieuwe productiefaciliteit, die bestaat uit cleanrooms, een expeditie ruimte en een magazijn, worden direct in gebruik genomen. Tjoapack verplaatst twee bestaande inpaklijnen naar de nieuwe situatie, welke binnen een week operationeel moeten zijn. 

Naast deze uitbreiding, voert Heembouw de nodige aanpassingen uit in het bestaande gebouw, waardoor huidige processen en looproutes worden geoptimaliseerd. Zo wordt ongeveer 1.000 m2 aan bestaande ruimtes omgebouwd tot controlled environment. Ook krijgt Tjoapack hier nog twee secundaire cleanrooms welke in maart 2022 worden opgeleverd. Dit geeft Tjoapack voldoende ruimte om de komende jaren de te verwachten groei op te vangen. 

Heembouw Architecten Tjoapack Etten-Leur

Ontwerpen vanuit het proces van Tjoapack

Tjoapack is specialist op het gebied van het verpakken en distribueren van geneesmiddelen. Bij het ontwerp van de uitbreiding is architect Marcel Klaver het proces van Tjoapack ingedoken. “Het verpakken van medicijnen is een uiterst zorgvuldig proces. Belangrijk in het ontwerp voor Tjoapack is de dat de uitbreiding van het gebouw optimaal aansluit en bijdraagt aan het overzichtelijke bedrijfsproces. In het ontwerp zijn de routes die product, materiaal en mensen afleggen, met elkaar verbonden of juist gescheiden. Dit resulteert in een heldere structuur en een efficiënt en overzichtelijk bedrijfsproces. Zo creëren we voor Tjoapack ook een fijne plek om te werken.”

Tjoapack, opgericht in 1989, is een onafhankelijke farmaceutische dienstverlener. Jaarlijks verpakken en distribueren de bijna 200 medewerkers van Tjoapack 35 miljoen geneesmiddelen voor producenten en groothandels in de farmaceutische sector.

Klik hier voor de projectpagina van Tjoapack

Oplevering cleanrooms Tjoapack in Etten-Leur
Oplevering cleanrooms Tjoapack in Etten-Leur