Home

Op de plek waar eerder twee verouderde leegstaande kantoorpanden stonden, heeft Heembouw Wonen, samen met Zeilstra beheer en Mahler Vastgoed, wooncomplex De President met een twee-laagse ondergrondse parkeergarage ontwikkeld en gerealiseerd. Dit gebeurde in opdracht van de ontwikkelcombinatie Conradstaete. Na een sloop- en bouwperiode van circa 2 jaar zijn donderdag 20 juni de 133 huurappartementen opgeleverd aan Pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN en werden afgelopen week de eerste sleutels van de 24 koopappartementen aan de bewoners overhandigd.

Heembouw levert wooncomplex De President in Den Haag op

Innovatieve tunnelgietbouw

Voor de bouw van het complex is gekozen voor tunnelgietbouw met een beuk van 10 meter overspanning, waardoor in één arbeidsgang twee woningen konden worden overspannen. Een unieke situatie, want dat is in Nederland niet eerder gebeurd. Door deze grootte van de tunnel werd er niet alleen sneller gewerkt, maar is er ook meer indelingsvrijheid gecreëerd.

Duurzaam

Het restbeton dat ontstond door deze manier van bouwen is opgevangen in bouwsteenmallen en door de leverancier en vervolgens verwerkt tot blokken die nu dienen als keerwand op zijn eigen terrein. Puin is minimaal afgevoerd, maar hergebruikt om de grond van de bouwplaats te verstevigen. Het gehele pand is voorzien van hoogrendement zonnepanelen, waardoor er een flink percentage energie zelf wordt opgewekt.

Tevens is een groot deel van dit gebouw voorzien van houten kozijnen en deuren, door te kiezen voor het gebruik van gecertificeerd duurzaam houtwordt met dit project 3.000 m2 bos beschermd.

Gevelkunstwerk

Op de leegstaande kantoorpanden zat het gevelkunstwerk ‘Natuur en Techniek’. Deze is tijdens het slopen in oktober 2017 voorzichtig van het gebouw gedemonteerd. Het oude kunstwerk is in april weer teruggeplaatst aan de nieuwe gevel.

De President is onderdeel van de herontwikkeling van het verouderde kantorengebied aan het Haagse Verhulstplein.