Home

Dus jij bent die speld in de hooiberg.. Waarom heb je voor Heembouw gekozen?

“Het begon anderhalf jaar geleden, toen ik een stageplek zocht tijdens mijn derde jaar Bouwmanagement & Vastgoed aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Via via hoorde ik de naam Heembouw. Dan luister je naar wat iemand vertelt over het bedrijf en dat klonk vooral heel toegankelijk en met het idee dat je welkom bent. Ik koos voor Heembouw en na 5 maanden stage, en paar maanden gewerkt te hebben als vakantiewerknemer en aansluitend 5 maanden afstuderen, kan ik sinds deze zomer officieel zeggen dat ik een collega ben.

Vanaf dag één draai ik al volledig mee, ik voelde me direct een “Heembouwer’. Dat gevoel dat je er bij hoort, komt echt door de mensen en door de kansen die je krijgt. Ik zie werken bij Heembouw dan ook als een ideale start en door de doorgroeimogelijkheden binnen de diverse klantgroepen ben ik hier voorlopig nog niet klaar.”

“Mijn eindstreep? Laat mij maar de beslisser zijn, mensen helpen, kennis overdragen en de risico’s van het vak durven in te schatten"

“Over mijn afstudeerproject kan ik veel goeds vertellen. Het onderwerp van mijn scriptie, dat ik samen met mijn begeleiders Jacques de Vos en Mark de Jong heb bedacht, gaat over de ideale aanpak voor het toetsen van de potentiële bouwopdracht. Hiervoor heb ik een selectie-instrument ontwikkeld om inzicht te krijgen in hoe kansrijk deze projecten zijn voor Heembouw. Het instrument heb ik ontwikkeld door alle projecten van de afgelopen 3 jaar te analyseren en de uitkomsten te vertalen naar een toetsingsinstrument. En met effect. Het is inmiddels een efficiënte tool waar veel gebruik van wordt gemaakt. En dat vond school ook, ik kreeg als eindcijfer een 10!”

Plancoördinator Mariëlle Refos: “Heembouw creëert voor mij echt een plek waar ik wil zijn.”

Een tien? Dat ruikt naar meer successen!

“Absoluut. En dat gebeurt ook. Tijdens mijn afstudeertraject heb ik met twee andere studenten meegedaan met de ontwerpwedstrijd ‘Achtersluispolder Zaanstad’ van de organisatie Ontwerp Veilige Omgeving. Een wedstrijd waarvan we eigenlijk dachten dat wij als studenten geen kans zouden maken. Maar we werden verrast. We wonnen de derde prijs met onze visie op hoe een stedelijke ontwerp voor een verwaarloosd industriegebied wordt herontwikkeld tot een woon-/ werkgebied. Super trots natuurlijk. Tussen een scriptie schrijven door even een prijs binnenhalen, dat had ik niet gedacht. Als kers op de taart ben ik onlangs benaderd door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) omdat ik vanwege mijn hoge afstudeercijfer in aanmerking kom voor de 'uitstekend afstudeerwerk-prijs'. Ik kan wel zeggen dat de waardering die ik zoek voor hetgeen wat ik doe, me aan komt waaien.”

Je komt uit een generatie die weet wat ze wil. De new kid on the block gaat voor haar eigen droom. Wat heb je daar voor nodig?

“Dan zeg ik toch als eerste doorzettingsvermogen. Ik ben thuis groot geworden met vallen en opstaan. Ik heb hardwerkende ouders en weet niet beter dan dat je er wat voor moet doen. Mijn ambitie is groot, ik heb een duidelijk doel voor ogen. Mijn streven bij Heembouw is om binnen 5 jaar plan- of projectontwikkelaar te zijn.

De stap daarna is een management functie. Laat mij maar de beslisser zijn, mensen helpen, kennis overdragen en de risico’s van het vak durven in te schatten. Ik kom uit de generatie die lef toont, initiatief neemt, werkt naar een oplossing en we onze opgedane kennis optimaal willen benutten. Dat kun je zien als streberig en zelfstandig, maar we liften tegelijkertijd mee op alle innovatieve ontwikkelingen die bedrijven op dit allemaal toepassen. Dat zorgt voor kansen.”

Met jou nooit een saai moment dus

“Zeker niet. Ik heb uitdaging nodig anders ga ik me vervelen. En dat is zo fijn aan mijn startplek hier. Heembouw ziet wat mijn behoeften zijn en ik luister goed wat er gebeurt om vervolgens daar op aan te haken. Zo vormen we een mooi team dat op elkaar is ingespeeld. Heembouw creëert voor mij echt een plek waar ik wil zijn.”