Home

Via de livestream konden de kopers de speech van projectontwikkelaar Pedro van Luling volgen en vertelde de uitvoerder Rene Lem wat over de realisatie van het plan. Hierna werd op een knop gedrukt en werd de feestelijke paal geslagen. Samen met de bewoners werd de champagne ontkurkt en geproost. De bewoners konden na het feestelijk moment via een speciale digitale breakout room de toekomstige buren beter leren kennen.

Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

Divers woningaanbod in fase 3

Fase 3 op het Middeneiland bestaat uit 31 woningen verdeeld over 7 woonblokjes. Hier komen vergelijkbare woningen, zoals eerder ontworpen voor het Middeneiland en het Westereiland. Ze zijn enigszins aangepast en hebben hun eigen unieke wooneigenschappen. Van de royale woningtypes Smaragd en Saffier blijven de hoekwoningen hetzelfde, de tussenwoningen worden anders, omdat er nu een vrijstaande berging in de achtertuin komt die achterom bereikbaar is. Ook komen er weer 8 woningen van het duurzame type Opaal, waarvan er 4 woningen als Nul op de Meter(NOM) worden uitgevoerd. De tussenwoningen beschikken, net als de hoekwoningen, over een speelse uitbouw aan de voorzijde. Tevens komt het sprekende type Jade, zoals in fase 1, weer terug. Aan deze bestaande woningtypen wordt een nieuw pareltje toegevoegd; de Topaas, een praktische eengezinswoning die in een aantal verschillende afmetingen, vanaf 96 m² tot 109 m², wordt uitgevoerd. Twee bouwnummers vallen onder de regeling goedkope koopwoning koopsfeer conform de ‘Verordening doelgroepen sociale woningbouw Kaag en Braassem 2018”.

impressie Fase 3 middeneiland Westend

Over het project

“Wonen in Westend” wordt ontwikkeld aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef. Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen ontwikkelen en realiseren. De nieuwe wijk ligt in een prachtige groene en waterrijke omgeving en wordt in meerdere fasen gerealiseerd op drie schateilanden: Middeneiland, Westereiland en Oostereiland. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk unieke eigenschappen en de meeste woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt dat deze nieuwe woonwijk een plek is waar mensen graag willen wonen.