Home

Energiezuinig en meer comfort

De 75 woningen, bestaande uit 34 eengezinswoningen en 41 beneden-bovenwoningen, zijn energetisch verbeterd door onder andere het plaatsen van nieuwe kozijnen, aanpassing van de installaties en het isoleren van de vloer, de gevel en het dak. De woningen verliezen minder warmte en de bewoners ervaren nu een beter comfort.

Ik ben superblij met de nieuwe isolatie! Ondanks een buitentemperatuur van amper 1°C blijft het nog steeds lekker warm binnen zonder de verwarming aan te hoeven zetten.

BewonerOver het eindresultaat

Leefbaarheid en groen in de wijk

Om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren, hebben de woningen een nieuwe lichtarmatuur gekregen naast de voordeur. Voor de vogels en vleermuizen zijn door de wijk verschillende permanente nestkasten geplaatst. Daarnaast wordt er komende periode een aantal kopgevels voorzien van gevelgroen.

Vervolg succesvolle samenwerking

Heembouw Wonen werkt al vele jaren met woningcorporatie de Sleutels en is sinds 2021 een officiële ketenpartner. Dankzij deze samenwerking zijn zowel de Prinsessenbuurt als recentelijk de Molenstraat succesvol afgerond. Momenteel bevindt het volgende project zich in de voorbereidingsfase; de energetische verbetering van 96 woningen aan Smaragdlaan in Leiden.

Verduurzaming Molenstraat te Leiden feestelijk opgeleverd