Verduurzaming 248 woningen Prinsessenbuurt

Prinsessenbuurt Leiden

Verduurzaming 248 woningen Prinsessenbuurt
Verduurzaming 248 woningen Prinsessenbuurt
Verduurzaming 248 woningen Prinsessenbuurt
Status
In uitvoering
Locatie
Leiden
Opdrachtgever
Woningcorporatie De Sleutels
Architect
Heembouw Architecten

In leiden is Heembouw bezig voor de Sleutels met het verduurzamen van 248 woningen in de Prinsessenbuurt te Leiden. Naast de energetische verbetering wordt het comfort van de woningen verbeterd en worden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Misschien herkent u het wel uit een van uw wijken: doorgezakte daken. U kunt het meteen zien als u door zo’n straat rijdt: de daken golven. Dat kan erop duiden dat de dakconstructie in het verleden te licht is uitgevoerd. Dat zorgt voor extra uitdagingen bij het isoleren van die daken, wat 9 van de 10 keer een belangrijke ingreep is bij het verduurzamen van uw bezit. Vooral omdat ingrepen dan veel overlast veroorzaken voor bewoners. En dat terwijl u de overlast voor bewoners juist zoveel mogelijk wilt beperken. Over 248 woningen met dergelijke daken gaat het project waar ik u graag over vertel. Wij vonden namelijk een unieke oplossing die de bewoners vrijwel volledig ontziet: een prefab dak-over-dakrenovatie.

Lees hier het volledige blog.

video Verduurzaming 248 woningen Prinsessenbuurt
7.0
Klanttevredenheid

'Het realisatieteam De Sleutels/ Heembouw heeft er alles aan gedaan om dit project zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.'

Woningbouwvereniging De Sleutels over de planontwikkelingsfase
ontwerp Prinsessenbuurt na verduurzaming
Ontwerp Prinsessenbuurt na verduurzaming

Heembouw Architecten heeft een ontwerp gemaakt om woningen weer een frisse uitstraling te geven. Door het reinigen van de gevel komen de rijke rode, oranje en gele tinten van de oorspronkelijke gevelsteen weer naar boven. Dit warme palet aan kleuren wordt mooi aangevuld met een nieuwe kenmerkende kleur, oranje koperbruin, die in de draaiende delen wordt toegepast.

Project updates

    Volgend project