Home

Als directeur Heembouw Architecten heeft Alijd van Doorn een belangrijke rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van Heembouw als ontwerpende bouwer. Vanuit een sterke focus op duurzaamheid, zijn onder andere landschap en natuur steeds meer geïntegreerd in de architectuur van Heembouw Architecten. Het architectenbureau is verder geprofessionaliseerd en uitgegroeid tot een organisatie van bijna veertig architecten, ontwerpmanagers, REVIT modelleurs en een interieurafdeling. Alijd van Doorn is verder nauw betrokken bij de implementatie van parametrisch ontwerpen in de werkwijze van Heembouw. 

Wij gaan voor duurzame, gezonde en betekenisvolle kantoren

Alijd van Doorn

Alijd kijkt uit naar haar nieuwe rol: “Het is een bijzonder moment voor de kantorenmarkt. Zo hebben we te maken met een uitdagend verduurzamingsvraagstuk. Kantoren moeten vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook de grootschalige introductie van het thuiswerken is actueel. Wat betekent dat voor de functionaliteit van het kantoor? Welke investeringen zijn zinvol? En hoe creëer je een aantrekkelijke werkomgeving die past bij de nieuwe relatie tussen kantoor en thuis? Met onze integrale expertise in initiatief, ontwerp, realisatie én nazorg geven wij doeltreffend antwoord op deze vraagstukken. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van Kantoren mijn kennis en ervaring met duurzaam ontwerpen en bouwen in te zetten om in bestaande of nieuwe situaties duurzame, gezonde en betekenisvolle werkomgevingen te creëren waarmee we het hart van onze klanten sneller laten kloppen.”  

Over Heembouw Kantoren

Heembouw heeft als ontwerpende bouwer een unieke positie in de bouwbranche. Met haar eigen architectenbureau, Heembouw Architecten, biedt Heembouw haar klanten een volledig integrale aanpak van hun huisvestingsvraagstukken. 
Heembouw Kantoren is -naast Bedrijfsruimten en Wonen- , één van de drie klantgroepen van Heembouw. De focus ligt hierbij op ontwerp en realisatie van duurzame kantoren, zowel nieuwbouw als renovatie. Zoals het nieuwe hoofdkantoor voor de NVM in Utrecht en het duurzame kantoor met showroom en magazijn voor damesmodemerk Studio Anneloes in Amsterdam. Een specifieke niche voor Heembouw zijn kantoren met een gecontroleerde onderzoeksomgeving, zoals cleanrooms en laboratoria. Recente voorbeelden van deze maatwerk kantoren zijn de nieuwe productiefaciliteit inclusief cleanrooms voor medicijnverpakker Tjoapack in Etten Leur in en een sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe in Amersfoort.