Home

Heembouw verbouwt de loods van circa 1.000 m2 tot een inspirerende playground en huurunits voor startups en scale ups die zich bezighouden met circulariteit. Er is ruimte om te experimenteren, testopstellingen te doen en diensten en producten fysiek te tonen. Door de verbouwing van de loods wordt het aanbod van werkplekken op C-Bèta vergroot.

Komende periode werkt Heembouw het ontwerp digitaal uit in BIM en wordt het waar mogelijk aangepast aan de beschikbare circulaire bouwmaterialen uit de markt. Heembouw zet haar ervaring en kennis in van projecten zoals de realisatie van het modulaire TNO EMB Lab in Delft en het ontwerp en realisatie van het eigen duurzame, circulaire en gezonde kantoor voor Heembouw Kantoren in Berkel en Rodenrijs. De realisatie van C-Bèta start in februari 2020; de oplevering staat gepland voor de bouwvak 2020.

SADC en Heembouw realiseren uitbreiding van C-Bèta op Schiphol Trade Park

C-Bèta

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te worden. Onderdeel van Schiphol Trade Park is C-Bèta, een fysieke plek voor startups en innovators, gericht op het versnellen van de transitie naar de circulaire economie.

C-Bèta is een oude boerderij uit 1895 die in 2018 door SADC volledig circulair is verbouwd. De voormalige Hoeve de Vogel biedt ruimte voor het organiseren van zakelijke evenementen, expositieruimte en werkplekken voor bedrijven die actief zijn in de circulaire economie.