Home

Stellar Development is een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV en creëert logistieke bestemmingen waar mensen willen zijn. Stellar werkt daarbij vanuit vier vaste merkpijlers; Natuur, Architectuur, Functionaliteit en Technologie. Autonoom transport op XL Businesspark Twente sluit hier naadloos op aan.

Demonstratie autonoom logistiek transport bij Ara Almelo

Project SAVED

SAVED is een initiatief van onder andere de Hogeschool Arnhem, Nijmegen en Port of Twente en richt zich op het aanpakken van de uitdagingen waarmee logistieke bedrijven worden geconfronteerd, bij het integreren van Connected Automated Transport (CAT). SAVED houdt zich bezig met het beantwoorden van essentiële vragen hoe geautomatiseerd transport van hub naar hub kan worden ontworpen en wat de impact is op mens en milieu. Technisch gezien, zo blijkt uit de testfase, is het reeds mogelijk om vrachtwagens autonoom te laten rijden. De uitdagingen lijken hem vooral nog te zitten aan de kant van wet- en regelgeving én op het gebied van veiligheid. De gesprekken hierover met het bevoegd gezag zijn in volle gang. 

Autonoom transport zal niet alleen gevolgen hebben voor de wijze van transport, maar zal er ook voor zorgen dat logistieke bestemmingen in de toekomst anders zullen worden gerealiseerd. Nu worden gebouwen nog zodanig ontworpen dat chauffeurs over de goede schouder kunnen indraaien. Wanneer inparkeren in de toekomst volautomatisch zal plaatsvinden, biedt dit grote voordelen bij het ontwerpen van onze logistieke bestemmingen, verwacht Rolf Verdel, Investor Relation Manager van Heembouw.

Demonstratie autonoom logistiek transport bij Ara Almelo
Terugblik op de demonstratie autonoom logistiek transport bij Ara Almelo