Home

LKQ Fource is de one-stop-shop voor automaterialen grossiers en autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden, levert LKQ Fource ook diverse diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning.

State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

Uniek ontwerp

Op 18 oktober 2019 kondigde LKQ Fource de bouw aan van een centraal distributiecentrum voor haar gehele Nederlandse operatie. In de eerste week van januari 2020 werd de eerste paal geslagen. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe gebouw, dat door het spectaculaire design een ware blikvanger in het landschap is geworden. Uniek aan dit ontwerp is de toegang tot de hoofdingang, die via een loopbrug bereikbaar is. Vanaf de brug kom je in de centrale ingang, de plek waar iedereen samenkomt. Op deze verdieping vindt men de kantine, de kantoren, de kleedkamers en de vergaderzalen.

Technologie gecombineerd met traditioneel magazijn

Het centrale distributiecentrum combineert de activiteiten van vier verschillende distributiecentra van LKQ Fource. Het gebouw heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 m², waarvan 2.500 m² voor kantoren en 49.000 m² voor magazijnruimte. Er kunnen meer dan 130.000 SKU's worden opgeslagen en er zijn 56 laadstations beschikbaar. Voor het orderpicken wordt gebruik gemaakt van een volledig geautomatiseerd shuttle systeem van TGW Systems. Deze nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie wordt gecombineerd met traditionele magazijnen. Samen zorgt dit ervoor dat LKQ Fource haar dienstverlening naar een nog hoger niveau kan brengen. Dit sluit naadloos aan bij de missie van LKQ Fource; Partner voor nu en in de toekomst, voor zowel klant als medewerkers. "Onze producten komen nog sneller bij onze klanten, dat is het uiteindelijke doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we echt het verschil maken", zegt Sales Directeur Johan van der Hoeven. "Ik vind het geweldig dat we als organisatie deze stap zetten. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker bereiken".

State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

BREEAM Excellent

Het dak wordt volledig uitgerust met fotovoltaïsche panelen, waardoor het gebouw volledig zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Mede hierdoor heeft het distributiecentrum de kwalificatie BREEAM Excellent gekregen. Daarnaast is het gebouw volledig gasvrij en zijn er oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar. Het grote aantal ramen in het gebouw zorgt voor veel daglicht, wat zorgt voor een prettige werkomgeving. Duurzaamheid is een zeer belangrijk thema voor LKQ Europe en LKQ Fource en wordt in de toekomst nog belangrijker.

Distributiecentra samenvoegen

Aan het einde van dit jaar neemt LKQ Fource het shuttle system en die nieuwe software daadwerkelijk in gebruik. Vanaf dat moment worden de activiteiten in de huidige distributiecentra geleidelijk overgedragen naar het CDC. Naar verwachting is het CDC in 2023 volledig operationeel. Vanaf dat moment zullen de activiteiten in de huidige distributiecentra geleidelijk aan naar het CDC worden getransporteerd en in 2023 volledig operationeel zijn.