Home

In het ontwerp van het nieuwe kantoor is veel ruimte voor werken, ontmoeten en leren. Heembouw Architecten maakte samen met Daniela Schelle het ontwerp voor het interieur. Het afgelopen jaar heeft Heembouw intensief met de medewerkers en de leden van de NVM samengewerkt om te komen tot een duurzaam en gezond kantoor, waarin al hun wensen terugkomen. Een plek waar mensen willen zijn. 

Vivian Wijburg van Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp. “NVM had een uitgebreid Programma van Eisen neergelegd. Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben kunnen vertalen in een aansprekend ontwerp, passend in het budget. Voor Heembouw is creëren de optelsom van bedenken, ontwikkelen en realiseren. Hier komt de kracht van onze integrale aanpak als ontwerpende bouwer, waarbij we klantopgaven oppakken als één team van ontwerpers en bouwers samen,  duidelijk naar voren.” 

Duurzaam en gezond clubhuis van NVM

“Het kantoor is te lezen als een monoliet die perfect past in de groene omgeving van Papendorp, met een transparante plint en een ruim atrium, dat het ‘clubhuis van NVM’ wordt. Dit atrium is de verbindende schakel tussen de kantoren en de opleidingslokalen voor de Academie voor Vastgoed cursisten en is het kloppend hart van het gebouw.”

Voor NVM is het comfort en een gezonde werkomgeving voor de medewerkers en de leden, erg belangrijk. Daarom is er veel aandacht besteed aan een goede akoestiek, voldoen alle kantoorzones aan klimaatklasse A en beschikken ze over te openen ramen. Daarnaast is er heel specifiek naar materiaalkeuzes, levensduur en duurzaamheid gekeken, en wordt er in het interieur gebruik gemaakt van circulaire materialen. Het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren een groot deel van de stroom die hiervoor nodig is.

NVM-voorzitter Onno Hoes (links) en Algemeen directeur Heembouw Léon Heddes toosten op de start bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor NVM
NVM-voorzitter Onno Hoes (links) en Algemeen directeur Heembouw Léon Heddes toosten op de start bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor NVM

Corona

Hoewel de bouw ondanks corona zoveel mogelijk, met inachtneming van de noodzakelijke maatregelen, door gaat, hadden de beperkingen natuurlijk wel hun invloed op de viering van de start bouw. Deze vond daarom in klein comité plaats. Met een videoboodschap werden de leden en medewerkers van NVM door het team van Heembouw en Heembouw Architecten gefeliciteerd met dit bijzondere moment.

De oplevering van het nieuwe hoofdkantoor voor NVM staat gepland voor begin 2022. Tijdens de realisatie wordt NVM ondersteund door Drees & Sommer, die verantwoordelijk is voor het projectmanagement en de kwaliteitsborging.