Alle artikelen

 1. Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  nieuwsSeptember 22, 2022

  Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  Eind augustus is de eerste paal geslagen van de woningen van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk. Woensdag 21 september vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit bijzondere moment samen met de kopers, Habeko wonen en andere betrokkenen op de bouwplaats. Fase 2 van Nieuw Rein bestaat uit 42 koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. Samen met de woningen van fase 1 zijn er op dit moment 102 woningen in aanbouw.

 2. Gevel nieuw hoofdkantoor NVM is parametrisch ontworpen door Heembouw

  blogSeptember 6, 2022

  Met deze vernieuwende manier van ontwerpen gaan we onze klanten ontzettend blij maken

  Parametrisch ontwerpen is één van de innovaties waar Heembouw stevig op inzet. Ik geloof in deze vernieuwende manier van ontwerpen en de voordelen die het onze klanten brengt. Een multi disciplinair team van Heembouw en Heembouw Architecten is dedicated aan de slag om parametrisch ontwerpen binnen Heembouw verder te ontwikkelen, zodat we uiteindelijk in 2025 bij alle projecten van Heembouw parametrisch ontwerpen toepassen. In de weg daar naar toe houden we u via blogs op de hoogte van de stappen die we zetten.

 3. Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  nieuwsSeptember 1, 2022

  Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  Ir. Alijd van Doorn [1975] is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot directeur Heembouw Kantoren. Zij volgt Arjan Hogenboom op, die deze functie de afgelopen vijf jaar heeft vervuld. Alijd van Doorn vormt samen met directeur Durk van Loon het directieteam van Heembouw Kantoren.  Alijd van Doorn is sinds 2018 werkzaam bij Heembouw, als directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid. Zij behoudt de positie als directeur Duurzaamheid ook in haar nieuwe rol.

 4. Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’ bij Heembouw

  nieuwsJuly 1, 2022

  Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’

  Op donderdag 23 juni organiseerde Heembouw Wonen, voor haar samenwerkingspartners in de corporatiewereld, het klantevent ‘Aan Tafel!’. Voor een selecte groep genodigden werd een hackathon georganiseerd. Meerdere teams gingen aan de slag om oplossingen te bedenken voor actuele uitdagingen die bij de woningcorporaties leven. Ter inspiratie was er een innovatiemarkt voor en door partners en Heembouw collega’s. Het resultaat: een interactieve dag waarbij innovatie en verbinding centraal stond.

 5. Impressie render Ara Almelo groenscherm door Heembouw Architecten

  blogJune 23, 2022

  Parametrisch Ontwerpen met de natuur

  Heembouw zet stevig in op parametrisch ontwerpen: het automatiseren van ontwerpoplossingen op basis van ingevoerde data en ontwerpregels (scripts). Denk bijvoorbeeld aan het genereren van het best passende bouwvolume op basis van het gewenste aantal stellingen en bestemmingplan, het ontwikkelen van optimale plattegronden op basis van het aantal kantoormedewerkers of het ontwerpen van gevelopeningen die de beste daglichttoetreding of laagste energiebelasting geven

 6. Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  nieuwsJune 21, 2022

  Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  Heembouw start in september op bedrijventerrein XL Businesspark Twente met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT Ara Almelo CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, met diverse unieke elementen die feitelijk onderbouwing geven aan de vier merkpijlers van Stellar Development.

 7. Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  nieuwsJune 14, 2022

  Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  Broekhof Verpakkingen uit Aalsmeer, leverancier van bloemen en plantenverpakkingen, sluit een 15-jarige overeenkomst met Union Investment voor het gehele distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Deze bestemming, direct gelegen aan de provinciale weg N201, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer. 

 8. Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  blogJune 3, 2022

  Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  Duurzaamheid wint steeds meer terrein in het ontwerp van warehouses. Als directeur Duurzaamheid en Heembouw Architecten, kan ik daar alleen maar blij om zijn. Bij de beoordeling op duurzaamheid van de LDV-100* heb ik gezien dat op energetisch gebied er veel gebeurt. Verder hebben bijna alle nieuwbouw logistieke centra tenminste een BREEAM label voor ontwerp en realisatie. Ongeveer een kwart van de gecertificeerde centra scoort zelfs op het hoogste niveau (outstanding). LED verlichting is inmiddels normaal, we bouwen luchtdicht en alle daken zijn tenminste voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. Maar nu is het tijd voor de next step. Bij Heembouw zeggen we: “Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving”, en dat gaat verder dan het nemen van energetische maatregelen.

 9. NVM Utrecht Heembouw Architecten Papendorp

  blogJune 2, 2022

  Nieuw kantoor? Zo wordt het betaalbaar, duurzaam, functioneel én passend bij uw DNA

  Een nieuw kantoor laten bouwen is bepaald niet iets dat u jaarlijks doet. Sterker nog, u maakt het in uw werkende leven waarschijnlijk maar één of twee keer mee. Logisch dus, dat het heel moeilijk is om van tevoren goed te weten wat u wilt. Een architectonisch ontwerp krijgen dat u aanspreekt is één ding, het moet ook functioneel zijn, passen bij het DNA van uw organisatie, uitvoerbaar zijn en binnen uw budget passen. Precies om die redenen werken wij bij Heembouw als architect en bouwer samen met onze opdrachtgevers als één team. Bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van NVM komt heel mooi tot uitdrukking welke toegevoegde waarde dat heeft.

 10. NVM atrium

  nieuwsMay 12, 2022

  Heembouw trots op prestaties 2021

  Heembouw heeft onlangs haar jaarcijfers over 2021 gepubliceerd en kijkt terug op een succesvol jaar, zowel op financieel vlak als op het minstens zo belangrijke gebied van medewerkers- en klanttevredenheid. De omzet steeg naar 228 miljoen. Op basis van dit omzetniveau kwam het resultaat (voor belasting) uit op 10,8%. De klanttevredenheid nam verder toe naar een gemiddeld klantcijfer van 8,7 bij een NPS van +72. Op basis van de hoge scores uit het jaarlijkse medewerkersonderzoek riep onderzoeksbureau Effectory Heembouw uit tot Beste Werkgever in de bouw én van Nederland.

 11. Heembouw beste werkgever bouw & infrastructuur
 12. Productiefabriek die Heembouw realiseerde voor Kemie

  blogApril 16, 2022

  Over twee jaar een nieuwe productielocatie? Kom dan nu in actie!

  Denkt u na over een investering in een nieuwe productielocatie? Dan is het belangrijk om te weten dat voordat daar de eerste productie opgestart kan worden, er minimaal twee jaar verstreken zijn. Niet omdat de bouw zo lang duurt, maar omdat u in de voorbereiding te maken krijgt met vijf factoren die belangrijk zijn voor het maken van de juiste bouwkeuzes. En die daarnaast tijd vragen om te doorgronden. Welke factoren dat zijn en hoe u daar het beste op in kunt spelen, deel ik graag met u in dit blog. 

 13. Wat kost een kantoor op maat?

  blogMarch 21, 2022

  Wat kost een kantoor op maat?

  Een kantoor dat past als een oude jas, een kantoor op maat dat volledig aansluit op uw wensen. Veel gebruikers hebben allemaal hun eigen ideeën en willen niet in een ‘standaard’ kantoor zitten. Nee, ze willen een kantoor dat 100% aansluit op hun wensen. Daarnaast zijn er veel bedrijven die niet alleen kantoorruimte nodig hebben, maar bijvoorbeeld ook nog andere ruimtes (R&D, training, laboratorium, cleanroom of productie). Een bestaand kantoor biedt vaak niet de mogelijkheid om dit soort specifieke ruimtes te huisvesten. Dan biedt het ontwikkelen van een kantoor op maat uitkomst. En Heembouw is volledig ingericht om deze klanten optimaal te bedienen.

 14. Heembouw specialist in realiseren controlled environments

  blogMarch 14, 2022

  Realisatie van controlled environments complex? Zo pakken wij dat aan!

  Het realiseren van controlled environments zijn projecten van grote complexiteit waar Heembouw een uniek ontwerp- en bouwproces voor hanteert. Hoe pakken wij dit aan? Belangrijk is om bij elk controlled environments project de focus te leggen op het samenbrengen van de juiste personen met ervaring en kennis en vroeg in het proces samen aan tafel te gaan, ook met de klant. Zo voorkomen we op voorhand veel communicatie- en planningsproblemen.

 15. Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  nieuwsMarch 8, 2022

  Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  Na een succesvolle verkoop is op 7 maart de eerste paal geslagen van de eerste 35 woningen van Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Diezelfde dag vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit samen met de kopers, wethouder Van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en andere betrokkenen op de bouwplaats. Iedereen was erg blij dat dit prachtige moment met elkaar op locatie gevierd kon worden!

 16. Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  nieuwsMarch 2, 2022

  Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  Heembouw is op bedrijventerrein Lage Weide in de provincie Utrecht gestart met de bouw van distributiecentrum Hydra Utrecht. Deze logistieke bestemming van ruim 23.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten tekent voor dit ontwerp. Hydra Utrecht ligt aan de Niels Bohrweg in Utrecht en is uitstekend ontsloten. Zowel de A2 als de A12 is vanaf deze locatie goed bereikbaar.

 17. Textaafoam, industriële groothandel in Tilburg

  blogMarch 1, 2022

  Wat kost een bedrijfspand? Concreet antwoord én 5 factoren die deze prijs bepalen

  Een bedrijfspand kost gemiddeld tussen de € 460 en € 540 per m2 voor panden vanaf 10.000 m2. Die gemiddelde prijs is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als ontwerpende bouwer. We realiseerden de afgelopen 10 jaar zo’n 70 bedrijfspanden, de gemiddelde prijs van die bedrijfspanden kwam hierop uit. U ziet echter wel, de bandbreedte is nog groot. Wat gebeurt er met de kosten als u minder vierkante meters nodig heeft dan 10.000? En wat bepaalt of u dichter bij die € 460 per m2 komt te zitten of juist dichter bij die € 540 per m2? Hieronder zet ik voor u de 5 factoren op een rij die van invloed zijn op de kosten van uw bedrijfspand én hoe u die kosten goed in de hand houdt.

 18. interieur bedrijfspand Bosman Van Zaal Aalsmeer

  blogMarch 1, 2022

  Nieuwbouwplannen voor uw bedrijf? 5 vragen ter voorbereiding

  Heeft u met uw bedrijf in de groothandel, maak- of foodindustrie behoefte aan een nieuw pand? Bijvoorbeeld omdat uw huurcontract afloopt of omdat uw huidige pand te klein wordt? Dan heeft u vast allerlei vragen. Waar vindt u een goede locatie, hoe kunt u de nieuwbouw het beste financieren, hoe zorgt u dat het nieuwe pand uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en mee kan groeien en veranderen met uw bedrijf? Ik spreek veel met bedrijven die voor een dergelijke grote beslissing staan. Met hen bespreek ik altijd 5 vragen om samen het proces en de verschillende opties te verkennen. Ik licht ze hier graag voor u toe.

 19. Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  nieuwsFebruary 17, 2022

  Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  Brocacef Groep is de bouw van een duurzaam distributiecentrum gestart op Business Park Amsterdam Osdorp op de hoeklocatie in Lutkemeerpolder. Vanuit het multifunctionele DC belevert Brocacef de zakelijke klanten zoals apotheken en instellingen. Ook zullen medicijnen vanuit het DC direct naar de consument in de stad aan huis gebracht worden. De locatie aan de rand van de stad zorgt ervoor dat het aantal gereden kilometers teruggedrongen wordt. Het distributiecentrum wordt duurzaam gebouwd door Heembouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar SADC en eigenaar GLP.

 20. Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  nieuwsFebruary 17, 2022

  Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  In Den Haag heeft Heembouw de laatste woningen van nieuwbouwproject Haagse Hendrik opgeleverd aan Haag Wonen. De sleutels van de 50 appartementen worden overgedragen door Haag Wonen aan de nieuwe bewoners. Zij starten het jaar goed in een nieuwe, duurzame en betaalbare woning. Haagse Hendrik bestaat in totaal uit 154 woningen: 104 eengezinswoningen en 50 appartementen. De eengezinswoningen werden medio december al opgeleverd en zijn inmiddels allemaal verhuurd en grotendeels bewoond.

 21. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blogFebruary 11, 2022

  Gezond en toekomstbestendig, daar gaat het om bij duurzaamheid

  Een gezonde werkomgeving is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Een duurzaam kantoor, daar heeft iedereen wel een beeld bij. Energiezuinig, is vaak het eerste wat bij mensen opkomt. Flexibel, circulair. Maar wat als je een heel energiezuinig kantoor neerzet waar de gebruikers doodongelukkig in zijn? Heb je dan een duurzaam kantoor? Voor Durk van Loon, directeur Heembouw Kantoren is het evident: een duurzaam kantoor is allereerst een gebouw dat de gezondheid en productiviteit van de gebruikers als uitgangspunt heeft. In deze week van de circulaire economie vertelt hij hoe je dat aanpakt. Met de ontwikkeling van het eigen circulaire kantoor in Berkel als leidraad.

 22. Hoe circulair wil je het hebben?

  blogFebruary 10, 2022

  Alles circulair of een beetje: de keuze is aan u!

  Circulair ontwerpen en bouwen. Veel besproken, zeker in deze week van de circulaire economie, maar wat is het precies? Heembouw Architecten ontwikkelde de circulaire ontwerpmatrix om dit concreet te maken. Een handvat voor klanten bij de keuze voor circulaire oplossingen. In dit blog vertelt architect Vivian Wijburg van Heembouw Architecten hoe de circulaire ambities van onze klanten concreet én waar gemaakt kunnen worden. Waarbij het aan de klant is, hoe ver deze ambities gaan. Alles circulair of een beetje: Hoe circulair wil je het hebben? 

 23. Minder afval op de bouwplaats bij Heembouw in 5 stappen

  blogFebruary 9, 2022

  Minder afval op de bouwplaats in 5 stappen

  Als Ontwerpende Bouwer zijn we van ontwikkeling en ontwerp tot en met realisatie en onderhoud op onze projecten "in the lead". Zo hebben we door de hele bouwcyclus heen positieve impact op het milieu. Een belangrijke doelstelling is om binnen twee jaar plastic bouwafval met minstens 30% te reduceren. Dit kunnen we alleen in nauwe samenwerking met onze partners. Op project DC Echt Susteren werd op deze manier maar liefst 90.000 vierkante meter folie bespaard. En ook nog eens 4.500 dozen en 200 vrachtwagenbewegingen. Raymond Plasmans (nu planontwikkelaar) speelde hierin als projectleider een belangrijke rol en vertelt in dit blog hoe hij deze besparing op afval en CO₂-uitstoot voor elkaar kreeg. 

 24. Familie CROP slaat de eerste paal van nieuw te bouwen pand door Heembouw

  nieuwsFebruary 9, 2022

  Heembouw start multifunctionele nieuwbouw CROP in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs is Heembouw recent gestart met de realisatie van de nieuwe huisvesting van CROP; Car Repair Online Products. CROP is een toonaangevende webshop met een groot assortiment Paint en NonPaint producten die online zowel binnen- als buiten Europa geleverd worden. Op bedrijventerrein Oudeland verrijst aan de Marconisingel het nieuw multifunctionele en state-of-the-art pand voor CROP met circa 750m2 kantoor, 1.500m2 hal, 300m2 mezzanine en 400m2 brandveilige opslagbunkers. Daarnaast zal deze veelzijdige nieuwe locatie, ontworpen door Heembouw Architecten, straks ook plek bieden aan een automatische inpakstraat, verfmengerij én car detailing studio. Dinsdag 8 februari j.l. is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw, de oplevering staat gepland half september 2022. 

 25. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  blogFebruary 8, 2022

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen is een belangrijk thema in ons strategisch plan. Dit raakt meest aan onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Als organisatie krijgen we hier heel veel energie van en we merken dat dit concept erg aanslaat in de markt. In steeds meer van onze projecten is natuurinclusief een dragend thema geworden. We zetten hier vol op in bij onze ontwerpende bouwer projecten, in samenwerking met ecologen en landschapsarchitecten. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Sr. architect Rogier Kant van Heembouw Architecten legt uit waarom natuurinclusief ontwerpen wat hem betreft de standaard zou moeten zijn. 

 26. Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

  blogFebruary 7, 2022

  Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

  “We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én zijn oprecht gedreven het beter te doen.” Onze duurzaamheidsvisie is ons kompas. Als Ontwerpende Bouwer zijn we van ontwikkeling en ontwerp tot en met realisatie en onderhoud betrokken. Zo kunnen we door de hele bouwcyclus heen positieve impact hebben. Daarom wordt ieder Heembouw project duurzaam ontworpen en gebouwd, met een positief effect op mensen en hun leefomgeving. Hiervoor hebben we een aantal stevige doelstellingen vastgelegd, waarmee we een stuk verder gaan dan de wettelijke normering. Vanuit onze intrinsieke motivatie om het beter te doen. Benieuwd hoe? Gedurende deze week van de circulaire economie delen we met een dagelijks blog onze voorbeelden uit de praktijk. Alijd van Doorn, Directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid, trapt af. 

 27. Houtbouw populair? Drie redenen om er vooral níet mee aan de slag te gaan

  blogFebruary 4, 2022

  Houtbouw populair? Drie redenen om er vooral níet mee aan de slag te gaan

  Houtbouw is hot. Dat komt in belangrijke mate doordat het zo’n duurzaam product is. Hout heeft een beperkte footprint, is licht van gewicht en heeft van nature een isolerende werking. Hout is echter ook duurder dan gebruikelijke materialen en doordat leveringen momenteel wel eens achter blijven, is bouwen met hout moeilijk te budgetteren en te plannen. Het gevolg: fikse budgetoverschrijdingen, constant veranderende planningen en opleverdata die niet gehaald worden. Bovendien: houten woningen staan bekend om hun gehorigheid en geven een veel groter risico op brand. Zomaar drie goede redenen dus, om vooral níet met hout aan de slag te gaan.
  Toch?

 28. Apllied medical III start bouw door Heembouw

  nieuwsFebruary 1, 2022

  Heembouw start met de realisatie van nieuw sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe

  Op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef in Amersfoort is Heembouw in december 2021 gestart met de realisatie van een sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe, een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen.
  Door de realisatie van een eigen sterilisatiefaciliteit, kan Applied Medical haar eigen medische instrumenten steriliseren en vanuit Amersfoort direct uitleveren aan haar klanten, zonder daarbij afhankelijk te zijn van derden.

 29. Waarom u een architect in wil zetten in een renovatie- of onderhoudsproject

  blogJanuary 27, 2022

  Waarom u een architect in wil zetten in een renovatie- of onderhoudsproject

  Het kan echt. Met de inzet van een architect de kwaliteit van een renovatie- en onderhoudsproject aanzienlijk verhogen door elementen toe te voegen die bijdragen aan de sociale cohesie, de natuur om ons heen, duurzaamheid en de authenticiteit van een gebouw. Als ontwerpende bouwer gaan we zelfs nog een stapje verder en halen we nog meer uit iedere architecten-euro. Hoe we dat doen, deel ik graag in dit blog. 

 30. Architect met klant bij maquette

  blogJanuary 20, 2022

  Evalueren en anticiperen: zo wordt de bouw van uw kantoor een succes

  Een nieuw kantoor laten bouwen is iets om heel blij van te worden, alles kan worden zoals u dat wilt. Toch ziet u er misschien tegenop. Bouwprocessen verlopen immers nooit probleemloos… Wat de architect heeft bedacht blijkt bijvoorbeeld niet goed uitvoerbaar. Of disciplines volgen elkaar niet soepel op, waardoor er vertraging ontstaat. Gelukkig hoeft het zo niet te gaan. Een prettig en probleemloos bouwproces bestaat wel degelijk, dat bewijzen we bij Heembouw dagelijks. We zijn dan ook totaal anders georganiseerd dan de standaard is. Bovendien besteden we veel aandacht aan de ‘zachte’ kant van bouwen: de mensen, het team. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u graag hoe we ook van de bouw van úw nieuwe kantoor een proces maken waar u blij van wordt.

 31. Bianca Woutersen senior werkvoorbereider bij Heembouw

  blogJanuary 20, 2022

  Op m'n Plek | Senior Werkvoorbereider Bianca Woutersen

  Bij Heembouw werk ik aan projecten naar mijn hart. Maak mij maar wakker met de opdracht zo circulair mogelijk te renoveren. Dat iets wat verloren lijkt, met een beetje inspanning weer mooi en bruikbaar gemaakt kan worden, vind ik spannend en uitdagend. Ik heb een grote voorliefde voor het hergebruik van materialen. Het verhaal daarachter brengt een gebouw nog meer tot leven. Dat zie je hier ook bij het circulair paviljoen, waar we gewerkt hebben met authentieke ramen uit het Arsenaal in Leiden. Soms zijn materialen in hun huidige vorm niet te hergebruiken, maar dat betekent niet dat ze geen kwaliteit meer bevatten. Van oude materialen kunnen nieuwe worden gemaakt, zoals hier kozijnen zijn gemaakt van herwonnen hout. Dat soort aanpassingen, denken in alternatieven, dat maakt waarom ik hier op mijn plek zit. 

 32. Caroline Klopper, architect bij Heembouw Architecten, met haar kind, kijken bij de regenton.

  blogDecember 20, 2021

  Hoe woonwijken ecosystemen kunnen worden

  Het vitaal een leefbaar houden van wijken en buurten is een van de vier hoofddoelstellingen in de Actieagenda Wonen van branchevereniging Aedes. Daarmee vragen zij ook aandacht voor de natuur en de lokale biodiversiteit. Dit is precies waar wij bij Heembouw ook voor gaan. Ontwerpen en bouwen met de natuur: van woonwijken groene ecosystemen maken en van de stad een stadspark. Want als we blijven doen wat altijd al deden, verliezen we het groen.

 33. Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  nieuwsDecember 16, 2021

  Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  Logistiek dienstverlener DFDS sluit meerjarige overeenkomst met Union Investment Real Estate voor het gehele distributiecentrum Norma Bijsterhuizen in Wijchen. Dit moderne pand, pal aan de A73 en A326, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Norma Bijsterhuizen. 

 34. Op de bouwplaats in Alkmaar gaat de eerste paal de grond in voor het nieuwe distributiecentrum van Vomar

  nieuwsDecember 2, 2021

  Feestelijke paal nieuw distributiecentrum Vomar te Alkmaar

  Woensdag 1 december j.l. is de eerste feestelijke paal geslagen voor de nieuwe huisvesting van Vomar Voordeelmarkt in opdracht van Hoorne Vastgoed en investeerder MEAG. Het distributiecentrum is ontworpen door Heembouw Architecten en zal gerealiseerd worden door Heembouw op bedrijventerrein Boekelermeer, nabij de A9, in Alkmaar. Dit DC bestaat straks uit totaal bijna 14.500 m2 met een kantoor 315m2 en een magazijn van 14.000m2. 

 35. Nieuw kantoor bouwen: hoofdpijndossier of proces om blij van te worden?

  blogNovember 30, 2021

  Nieuw kantoor bouwen: hoofdpijndossier of proces om blij van te worden?

  Bouwen is inherent aan problemen, zeggen ze wel eens. De cijfers lijken dat te onderschrijven, faalkosten in de bouw lopen jaarlijks op tot miljarden euro’s. Als opdrachtgever zit u natuurlijk totaal niet te wachten op een bouwproces vol gedoe. Een nieuw kantoor laten bouwen is juist iets om heel blij van te worden, geen hoofdpijndossier. Dacht u tot nu toe dat een efficiënt en betrouwbaar bouwproces niet bestond, dan kan ik u bij deze vertellen dat het wél bestaat. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u graag hoe we dat bij Heembouw doen.

 36. Reshift Haarlem Heembouw

  nieuwsNovember 30, 2021

  Heembouw transformeert oude garage tot nieuwe creatieve werkomgeving voor Reshift

  Haarlem, 29 november - Heembouw heeft de oude R.A.C garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem getransformeerd tot een moderne en creatieve werkomgeving voor Reshift, het grootste tech-gespecialiseerde mediahuis van Nederland. Met een nieuwe entree, annex werkcafé biedt deze nieuwe huisvesting dit succesvolle bedrijf voldoende ruimte om haar groei-ambities verder waar te maken. Direct na oplevering heeft Reshift haar nieuwe werkomgeving in gebruik genomen.

 37. Blog Heembouw: Hybride werken: hoe vind je als bedrijf de juiste vorm?

  blogNovember 25, 2021

  Hybride werken: hoe vind je als bedrijf de juiste vorm?

  Dat we tijdens de lockdown ineens massaal op afstand moesten gaan werken, was voor de meeste mensen en bedrijven een enorme omslag. Maar het was ook een periode waar we veel van leerden. En die ons hielp de juiste vorm te vinden voor hybride werken. Een vorm die we jammer genoeg nu even niet in praktijk kunnen brengen, nu we weer zoveel mogelijk vanuit huis werken, maar die “staat” voor straks. Graag deel ik onze ervaringen en ons proces. We kwamen erachter dat werken vanuit huis eigenlijk best efficiënt kan zijn en technisch goed georganiseerd kan worden. We weten nu echter ook: elkaar fysiek ontmoeten blijft super belangrijk. Hoe bepaal je nou de juiste mix? Hoe profiteer je van de voordelen van thuiswerken én de voordelen van werken op kantoor? Bij Heembouw kwamen we samen met collega’s tot een nieuw beleid dat wij noemen: Het nieuwe samenwerken. Hoe dat proces verliep deel ik graag in dit blog, omdat ik denk dat onze aanpak ook voor veel andere bedrijven goed werkt.

 38. Nieuw Wonen magazine online, een corporatie special

  nieuwsNovember 15, 2021

  Nieuw Wonen magazine online, een corporatie special

  Sinds de laatste uitgave van ons Wonen magazine, een jaar geleden, hebben we niet stil gezeten. Ondanks dat we samen met veel mooie woningbouwprojecten bezig zijn, loopt het te kort aan woningen nog steeds op. De woningnood staat hoog op de prioriteitenlijs van zowel de overheid als woningcorporaties. Bij Aedes is er een actieagenda opgesteld om hier aandacht voor te vragen en de koning benadrukte deze noodzaak in de troonrede met Prinsjesdag. Ook wij zijn als ontwerpende bouwer bezig met mogelijke oplossingen om voor iedereen een plek te creëren waar ze kunnen wonen, een plek waar je graag wilt zijn. Lees daar meer over ons nieuwe Wonen magazine, een corporatie special.

 39. Parametrisch ontwerpen bij Heembouw
 40. Heembouw wint Groene Pluim

  nieuwsSeptember 10, 2021

  Heembouw wint Groene Pluim

  Heembouw is gisteren, 9 september, de winnaar geworden van de Groene Pluim. Dit is de dertigste Groene Pluim die wordt uitgereikt, en de derde pluim in de Gemeente Breda. Deze stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie die zich op een positieve wijze onderscheidt als het gaat om hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Peter Brugman, directeur Heembouw Bedrijfsruimten nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Boaz Adank. De jury toonde zich vooral enthousiast over de ambitie, én de reeds behaalde resultaten, van Heembouw op het gebied van duurzaamheid.

 41. Kantoor na corona: in 5 stappen naar een maatwerk oplossing voor uw bedrijf

  blogJuly 26, 2021

  Kantoor na corona: in 5 stappen naar een maatwerk oplossing voor uw bedrijf

  Weer naar kantoor na corona, kan het, hoe dan, willen we dat, hoe gaan we daarmee om? Oriënteert u zich ook op de mogelijkheden? Wat opvalt in de berichtgeving over dit onderwerp: oplossingen en keuzes worden vrij stellig gebracht. ‘Drie dagen thuis, twee op kantoor’. Of: ‘Thuis het geconcentreerde werk, op kantoor het teamwork’. Bedrijven die flink snijden in de vierkante meters zijn er ook. En er komen allerlei oplossingen voorbij: het anderhalvemeterkantoor is bijvoorbeeld al uitgevonden. Alsof er één zo’n soort kantoor is. Ons advies: ga niet zomaar mee in de hype. Gebruik dit unieke moment als kans om stil te staan bij de functie van uw kantoor voor uw bedrijf. Bij de betékenis van uw kantoor. Zodat u van daaruit echt een plek kunt maken waar mensen willen zijn. 

 42. Zwakke dakconstructies isoleren zónder overlast voor bewoners? Dak-over-dakrenovatie!

  blogJuly 16, 2021

  Zwakke dakconstructies isoleren zónder overlast voor bewoners? Dak-over-dakrenovatie!

  Misschien herkent u het wel uit een van uw wijken: doorgezakte daken. U kunt het meteen zien als u door zo’n straat rijdt: de daken golven. Dat kan erop duiden dat de dakconstructie in het verleden te licht is uitgevoerd. Dat zorgt voor extra uitdagingen bij het isoleren van die daken, wat 9 van de 10 keer een belangrijke ingreep is bij het verduurzamen van uw bezit. Vooral omdat ingrepen dan veel overlast veroorzaken voor bewoners. En dat terwijl u de overlast voor bewoners juist zoveel mogelijk wilt beperken. Over 248 woningen met dergelijke daken gaat het project waar ik u graag over vertel. Wij vonden namelijk een unieke oplossing die de bewoners vrijwel volledig ontziet: een prefab dak-over-dakrenovatie.

 43. Meer m2 nodig op uw huidige kantoorlocatie? Een dakopbouw kan en mag bijna overal!

  blogJuly 13, 2021

  Meer m2 nodig op uw huidige kantoorlocatie? Een dakopbouw kan en mag bijna overal!

  Bent u door de groei van uw bedrijf eigenlijk uit uw huidige kantoorgebouw gegroeid, maar wilt u liever niet verhuizen? Of bent u als belegger op zoek naar mogelijkheden om extra waarde toe te voegen aan uw gewilde kantoorlocatie in hartje stad? Wij spreken veel met bedrijven en beleggers met dit vraagstuk en vaak lopen zij vast: grondgebonden uitbreidingen zijn meestal niet mogelijk. Maar wist u al dat bij heel veel kantoorpanden uitbreiding mogelijk is door er een verdieping op te zetten? Zowel constructief als volgens bestemmingsplannen kan dit bijna altijd. Met de toenemende grond-schaarste is dit voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijke optie. Wij verzamelden diverse vormen van data en maakten deze visueel, waardoor u in één oogopslag ziet of uw kantoorpand ook kan worden herontwikkeld ‘in de hoogte’. 

 44. DC Greenpark ism STELLAR Development

  blogJune 16, 2021

  Dit is hoe goeddoen voor de natuur leidt tot dubbele meerwaarde voor uw gebouw

  Wist u dat u met de nieuwbouw van uw distributiecentrum kunt bijdragen aan meer biodiversiteit, terwijl u daarmee tegelijkertijd de waarde van het gebouw verhoogt? Extra mooi: u creëert een duurzamer gebouw en een gezondere, prettigere en meer inspirerende omgeving voor uw medewerkers. Hoe? Door uw gebouw natuurinclusief te ontwerpen. Dat is nu nog onderscheidend, straks is het de gewoonte. Hier leest u waarom. 

 45. Heembouw plek waar mensen willen zijn

  blogJune 14, 2021

  Werkzaam in de bouw? 5 redenen om nu juist wél van baan te veranderen

  Ben jij toe aan een verandering in je carrière? Twijfel je alleen over het juiste moment? Dat is niet gek. Ergens nieuw beginnen terwijl er nog veel vanuit huis wordt werkt, wil je dat wel? Je hebt nu een vast contract en je werk is vertrouwd. Je bent er misschien wat op uitgekeken en toe aan een nieuwe uitdaging; meer verantwoordelijkheid, meer persoonlijke ontwikkeling, een betere werksfeer. Maar het is ook een onzekere tijd (geweest). Heel begrijpelijk als dit jou er nu van weerhoudt de stap te wagen. Maar wat als je wél zekerheid krijgt? Stabiliteit, nieuwe ontwikkelkansen, een fijne start? Wij geven je 5 redenen om nu juist wél van baan de veranderen en bij Heembouw te komen; bij de beste werkgever in de bouw én van Nederland!

 46. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blogJune 9, 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

 47. slimm miniatuur woning van boven af

  blogJune 2, 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 48. Anneloes van der Heijden (oprichter Studio Anneloes) slaat de feestelijke paal

  nieuwsMay 27, 2021

  Heembouw gestart met realisatie nieuwbouw Studio Anneloes

  Donderdag 20 mei heeft Anneloes van der Heijden de feestelijke paal geslagen van het nieuwe onderkomen van het Nederlandse modemerk Studio Anneloes op Business Park Amsterdam Osdorp. In 15 jaar tijd is Studio Anneloes uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte om verder te groeien, daarom is de stap gemaakt om een eigen gebouw te creëren samen met de ontwerpende bouwer Heembouw.

 49. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuwsApril 19, 2021

  Heembouw positief over 2020 en vol vertrouwen voor de toekomst

  Heembouw kijkt zéér positief terug op 2020. We zijn blij dat de bouwsector, ondanks de corona-pandemie, heeft kunnen doorbouwen. Enkele vertragingen in de levering van materialen ten spijt, zijn alle projecten op tijd opgeleverd. Dankzij de enorme inzet van onze collega’s, leveranciers en klanten, zijn prachtige prestaties geleverd en heeft corona nagenoeg geen vat gehad op de financiële prestaties van de onderneming. Het resultaat voor belasting is gestegen naar een rendement van 9,7%. De omzet kwam uit op 206,4 miljoen, een lichte daling ten opzichte van 2019 (217,9 miljoen). Minstens zo belangrijk is de waardering van onze klanten en medewerkers. Klanten geven Heembouw een 8,6 als gemiddeld klantcijfer. De NPS (“hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt aan anderen?”) steeg van +40 naar +62.

 50. Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

  nieuwsApril 16, 2021

  Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is woensdag 14 april de bouw gestart van de volgende 31 woningen in nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen. Niet zoals gebruikelijk met een feestje op locatie, maar met een livestream die de bewoners konden bekijken. De bewoners ontvingen van te voren een borrelbox met een flesje bubbels en wat lekkers om digitaal te kunnen proosten op een voorspoedige bouw.

 51. Heembouw levert eerste gerenoveerde kantoorgebouw Allseas Delft op

  nieuwsApril 15, 2021

  Heembouw levert eerste gerenoveerde kantoorgebouw Allseas Delft op

  Het kantoor van Allseas, op zichtlocatie langs de A13 in Delft, wordt door Heembouw in fasen gerenoveerd. Afgelopen vrijdag, 9 april, werd het eerste gerenoveerde kantoordeel opgeleverd. Voor de gelegenheid was de entree feestelijk aangekleed en werd een rood lint doorgeknipt als symbolische opening van het gerenoveerde kantoor. Allseas start binnenkort met de inrichten van het vernieuwde kantoor en zal vanaf mei de nieuwe werkplekken in gebruik nemen.

 52. Heembouw gestart met opleveren 38 woningen Westend Roelofarendsveen

  nieuwsApril 8, 2021

  Heembouw gestart met opleveren 38 woningen Westend Roelofarendsveen

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is Heembouw gestart met de oplevering van 38 woningen. Het gaat om onder andere 8 nul-op-de-meter woningen en 2 twee-onder-een-kap woningen aan het water. De deuren worden voorzien van een feestelijke strik, met een persoonlijk welkomstlabel voor de nieuwe bewoners, er hingen vlaggen uit en bewoners kregen een flesje bubbels om te proosten. Na het overhandigen van de sleutels, konden de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

 53. Heembouw ontwerpt en realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes

  nieuwsApril 1, 2021

  Heembouw ontwerpt en realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes

  Op het Businesspark Amsterdam Osdorp start Heembouw in mei met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Studio Anneloes. Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom is de stap gemaakt nu een eigen pand te gaan bouwen.

 54. Verkoop eerste 35 woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk van start

  nieuwsMarch 30, 2021

  Verkoop eerste 35 woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk van start

  Op donderdag 8 april starten Wilma Wonen en Heembouw Wonen met de online verkoop van de eerste 35 nieuwbouwwoningen van project Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Nieuw Rein is een ontwikkeling op het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) en komt direct aan het water van de Oude Rijn. In de eerste verkoopfase komen herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning met ruime tuinen. Het ontwerp van de woningen is van Kokon Architectuur & Stedenbouw.

 55. Marielle Refos

  blogMarch 1, 2021

  Plancoördinator Mariëlle Refos: “Heembouw creëert voor mij echt een plek waar ik wil zijn.”

  Dat wij plekken creëren waar mensen willen zijn én werken bleek vorig jaar maar weer toen Heembouw de Cobouw Award voor beste werkgever won. De jury toonde zich vooral enthousiast over de manier waarop Heembouw de nieuwe medewerkers, en naar ons idee de beste mensen, zich snel thuis laat voelen. Maar het vinden van deze nieuwe collega’s is in deze tijd moeilijker dan ooit. The war for talent zoals ze dat zo mooi noemen, levert een heftige strijd op de arbeidsmarkt. Maar als we dan die speld in de hooiberg vinden, dan willen we dat delen ook. Mariëlle Refos, 25 jaar, net afgestudeerd en inmiddels Plancoördinator bij de klantgroep Wonen, is sinds 1 juli in dienst: “Werken bij Heembouw is een ideale start.” 

 56. Sr. Maatvoerder Wilfred van Zanten

  blogMarch 1, 2021

  Sr. Maatvoerder Wilfred van Zanten: “Heembouw is echt een mensen-bedrijf. Ik kan hier echt mijn ei kwijt.”

  Zodra je bij ons binnenstapt, ervaar je het: het Typisch Heembouw-gevoel. Wij noemen het ook wel onze bedrijfscultuur of ons ‘DNA’. We zijn ervan overtuigd dat onze cultuur de motor is achter ons succes. Dat we plekken creëren waar mensen willen zijn, zit hem namelijk ook in het type mensen dat bij ons werkt. Want hoe verschillend wij ook zijn, één ding hebben wij allemaal met elkaar gemeen: we zijn betrokken en bevlogen. Sommige collega’s gaan nóg een stapje verder. Wilfred van Zanten, al 25 jaar trouw aan Heembouw, is zo’n collega die met zijn hart van goud echt voor alles inzetbaar is. Dat leek ons, zo voor de feestdagen, een schouderklopje waard. 

 57. Nieuw kantoor bouwen? Vergeet niet waar het écht om gaat

  blogFebruary 24, 2021

  Nieuw kantoor bouwen? Vergeet niet waar het écht om gaat

  Bij plannen voor een nieuw kantoor of een verbouwing van uw huidige kantoor heeft u hoogstwaarschijnlijk meer voor ogen dan slimmer gebruik van ruimte, een mooi(er) ontwerp en verduurzaming. Wat u vooral wilt: een plek creëren waar mensen graag zijn. Een plek waar uw medewerkers, bezoekers, partners en klanten energie van krijgen, die inspireert. Een gebouw waar u straks doorheen loopt en denkt: ‘Ja, hier voelen we ons thuis. Dit ademt ons DNA’. Ik vertel u hier graag hoe we dat samen met u realiseren.

 58. Heembouw levert bedrijfspand op aan Transport van Overveld

  nieuwsFebruary 24, 2021

  Heembouw levert bedrijfspand op aan Transport van Overveld

  Dinsdag 23 februari j.l. leverde Heembouw het nieuwe bedrijfspand van Transport van Overveld in Etten-Leur op. Heembouw Architecten heeft het ontwerp gemaakt van dit moderne pand op bedrijventerrein Vosdonk, dat ligt direct tegen de huidige locatie aanligt. De overdracht vond in klein comité plaats. Van te voren hadden alle betrokkenen van zowel Heembouw en Heembouw Architecten een korte videoboodschap opgenomen met felicitaties voor de familie van Overveld. Dit gebaar werd erg gewaardeerd.

 59. Impressie Reshift Haarlem Heembouw

  nieuwsFebruary 11, 2021

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Reshift Haarlem

  Dit voorjaar start Heembouw met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Reshift. Omdat de huidige huisvesting van contentspecialist Reshift aan de Ricard Holkade zal plaatsmaken voor woningbouw, moest Reshift op zoek naar een nieuwe, inspirerende plek. Deze werd gevonden in een oude R.A.C. garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem, ooit gebouwd voor het onderhoud aan auto’s van de rijksoverheid (PTT). Een prachtig gebouw met karakter, leuke stijlelementen en bruisend voor nieuwe inspiratie.

 60. State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

  blogFebruary 5, 2021

  State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

  Berkel en Rodenrijs, Nederland. In december 2020 werd de bouw van het nieuwe state-of-the-art centrale distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs afgerond door Heembouw Bedrijfsruimten. Het moderne, 50.000 m² grote CDC werd na een bouwperiode van ongeveer een jaar aan LKQ Fource geleverd. De oplevering vond plaats in een klein comité, die via een livestream te volgen was voor een groter publiek.

 61. hoe we bij Heembouw circulaire renovaties aanpakken

  blogJanuary 28, 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Lessen uit de praktijk

  In mijn vorige blog beschreef ik aan de hand van de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park hoe we bij Heembouw circulaire renovaties aanpakken. We deden inmiddels flink wat ervaring op met circulair bouwen en renoveren en in dit blog vertel ik over de lessen die wij bij de renovatie van Circulair Paviljoen leerden. Als we onze ervaringen delen worden we er samen steeds beter in en dat is belangrijk, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval en uiteindelijk een beter klimaat.

 62. Het nieuwe bedrijfspand van Hordijk in Zaandam gerealiseerd door Heembouw

  blogJanuary 27, 2021

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Diederik de Jonge, architect bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s planontwikkelaars Robert Dolieslager en Eric Schulte intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Hordijk.

 63. Circulair bouwen en renoveren? Zo pakken we dat bij Heembouw aan

  blogJanuary 20, 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Zo pakken we dat bij Heembouw aan

  Onlangs realiseerden we de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park in Hoofddorp. We kregen van SADC de opdracht het gebouw zo circulair mogelijk te renoveren. Een project naar ons hart, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval, draagt bij aan een beter klimaat en levert authentieke gebouwen op waar mensen graag willen zijn. De circulaire renovatie van dit paviljoen is (wederom) het bewijs hoe goed het gebruik van bestaande materialen mogelijk is. In dit blog vertel ik hoe wij dat bij Heembouw aanpakken.

 64. Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  blogJanuary 7, 2021

  Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Wij merken dat veel kantooreigenaren het behalen van label C nog niet op de agenda hebben staan, terwijl u nog maar 2 jaar de tijd heeft in een markt waarin bouwbedrijven drukke agenda’s hebben en heel veel kantoren verduurzaamd moeten worden. Als er een moment is om met verduurzaming aan de slag te gaan, dan is het nu.

 65. Heembouw levert duurzame nieuwbouw VSVK op

  nieuwsDecember 14, 2020

  Heembouw levert duurzame nieuwbouw VSVK op

  Op donderdag 10 december heeft Heembouw het nieuwe complex voor VSVK op bedrijventerrein Boezem Oost in Pijnacker-Nootdorp opgeleverd. Het ontwerp van zowel het interieur als het exterieur is van Heembouw Architecten. De nieuwe huisvesting bestaat uit twee losse gebouwen. Het gebouw aan de Schouwweg bevat een kantoor van 1.000m2 en 9.500m2 aan bedrijfsruimte, het andere gebouw aan de Verlaatweg bevat een werkplaats en stalling. Tussen beide gebouwen bevindt zich de logistieke zone, uit het zicht van de openbare weg. De moderne werkplaats heeft een innovatieve prefab stalen smeerput, waar VSVK haar materieel zelf gaat onderhouden.

 66. Oplevering Heembouw Lomans Totaalinstallateur Heembouw Architecten

  nieuwsDecember 7, 2020

  Heembouw levert nieuw duurzaam kantoor Lomans Totaalinstallateur op

  Vrijdag 4 december was de feestelijke oplevering van het nieuwe kantoor van Lomans Totaalinstallateur in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe pand werd door Heembouw ontworpen en gerealiseerd. Het interieurontwerp is van Wildenberg Interieurarchitectuur. Door de corona maatregelen vond de oplevering plaats in klein comité. Alle betrokkenen vanuit Heembouw en Heembouw Architecten hadden voor Lomans een korte videoboodschap ingesproken met felicitaties, wat erg werd gewaardeerd.

 67. Vlaggen Heembouw en Fource Logistics

  blogNovember 25, 2020

  Lean bouwen is van A tot Z integraal samenwerken, niet alleen Lean plannen

  Lean bouwen, we doen het bij Heembouw al jaren. Toch merken we in de praktijk nog steeds hoe verschillend bedrijven aankijken tegen wat Lean bouwen werkelijk is. Wat mij betreft gaat Lean bouwen over écht samenwerken, integraal naar een opgave kijken, continu innoveren, met minder mensen méér doen, slimme dingen toepassen en gebruik maken van andere kennisgebieden om voortdurend te verbeteren. Aan de hand van een concreet voorbeeld uit onze praktijk laat ik je graag zien wat ik bedoel, hoe fijn het is om zo te werken en welke voordelen het allemaal oplevert. Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt!

 68. Distributiecentra saaie dozen? Juist een kans om mooie plekken te maken voor mensen!

  blogNovember 11, 2020

  Distributiecentrum laten bouwen? Kies een aannemer die ontwerpt én bouwt

  In Nederland staan steeds meer distributiecentra en die DC’s werden door de jaren heen alsmaar groter. Bij de eerste opdrachten die wij kregen ging het nog om 10.000 m2. Dat werd steeds vaker 20.000 m2, groeide naar 50.000 vierkante meter en nu gaat het soms zelfs om 100.000 m2. Zo’n groot gebouw neerzetten brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk dat we gebouwen maken waar mensen graag zijn én veel aandacht besteden aan de landschappelijke inpassing. Niet zomaar een doos neerzetten, maar een plek creëren die verankerd en verweven is in de omgeving. Aan de hand van een voorbeeld uit onze eigen praktijk laat ik hier graag zien hoe wij dat samen met onze opdrachtgevers doen. Én welke kansen we nog allemaal hebben op dit vlak.

 69. nieuwbouw van het bedrijfspand van Safescan door Heembouw

  blogNovember 5, 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Paul Kuijt, technisch architect bij Heembouw Architecten, die met zijn collega Koen de Bruin en Sander Dekker, resp. planontwikkelaar en architect, intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Safescan.

 70. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blogOctober 29, 2020

  Ons "nieuwe" kantoor: wij houden niet van verspilling!

  Niet iedereen weet dit van mij: ik woonde en werkte een tijd in Ghana om een drinkwater zuivering te bouwen. Om veel verschillende redenen was dat een hele bijzondere tijd en dat realiseerde ik mij misschien pas echt toen ik terugkwam in Nederland. Wat hebben we hier toch veel keuzes! Al die spullen… In Ghana hadden we veel minder en toch leefden we daar goed. Terug in Nederland besloot ik dat het anders moest. Al die verspilling door elke keer weer nieuwe spullen toe te voegen, kunnen we niet veel meer hergebruiken? Spullen een tweede leven geven? Want afval scheiden is iets wat we in de bouwbranche wel doen, maar veel beter is het om afval te voorkomen. Super gaaf was het dan ook, toen Heembouw Kantoren besloot om een nieuw kantoor te realiseren, om bij het ontwerp en de bouw deze ambitie toe te passen. Dat bood kansen! We kozen ervoor het ontwerp- en bouwproces aan te vliegen vanuit de filosofie van de drie R’en: reduce, reuse, recycle. Het resultaat is fantastisch en inspireerde al meerdere opdrachtgevers het ook zo te doen.

 71. Heembouw bouwt voor Suez in Berkel en Rodenrijs

  nieuwsOctober 28, 2020

  Heembouw bouwt voor Suez in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs start Heembouw met de turnkey realisatie van een nieuw bedrijfspand met buitenopslag voor SUEZ Recycling & Recovery Netherlands. Het inhouse architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, tekende voor het ontwerp van de nieuwe op- en overslaglocatie. In Q3 van 2020 zal het pragmatische ontwerp, bestaande uit een binnen-, buitenopslag en kantoor, herrijzen op bedrijventerrein Oudeland. De beoogde oplevering staat gepland voor Q2 2021.

 72. Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  blogOctober 22, 2020

  Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  Loopt het huurcontract voor uw bedrijfspand over enkele jaren af, past uw huisvesting niet meer bij uw bedrijfsproces of gaat u bedrijfsactiviteiten samenvoegen op één locatie? Dan bent u op zoek naar nieuwe huisvesting. Bepaald geen dagelijkse bezigheid voor u. En ingewikkeld. Waar vindt u een geschikte kavel en hoe krijgt u vervolgens een gebouw dat perfect is voor uw bedrijfsproces, met u mee kan groeien en prettig is om in te werken? Wij helpen u graag. Sterker nog, we doen niets liever. Uniek aan onze aanpak: we zijn als ontwerpende bouwer van A tot Z bij uw nieuwbouw betrokken. Dat scheelt namelijk tijd, geld, fouten en frustraties. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u hieronder graag meer.

 73. Schets Textaafoam door Heembouw Architecten

  blogOctober 19, 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Nico Jan van Es, hoofduitvoerder bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s architect Sander Dekker en sr. werkvoorbereider Tim van Gent intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Textaafoam.

 74. DC Echt-Susteren is ontworpen door Heembouw Architecten

  nieuwsOctober 18, 2020

  Heembouw realiseert distributiecentrum van 98.000 m2 in Echt Susteren voor Dokvast en P3

  Gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht is Heembouw onlangs gestart met de bouw van DC Echt-Susteren. Een nieuw en kwalitatief hoogstaand distributiecentrum van 98.000 m2 op businesspark Midden Limburg. In opdracht van Dokvast zal dit pand worden ontwikkeld, en na voltooiing wordt het gehele complex verkocht aan de Duitse investeerder en vermogensbeheerder P3 Logistics Parks.

 75. Nieuwe bedrijfsruimte voor Zon Impex op Oudeland Berkel en Rodenrijs - vooraanzicht

  nieuwsOctober 15, 2020

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Zon Impex

  Op bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs start Heembouw eind oktober 2020 met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Zon Impex. Familiebedrijf Zon Impex Trading B.V. is totaalleverancier voor de horeca en supermarkten in de Benelux, en maakt een constante groei door, waarvoor de huidige locatie in Rijswijk onvoldoende ruimte biedt. Het nieuwe bedrijfspand, voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte, kan verdere groei zonder problemen opvangen.

 76. Heembouw levert laatste fase DC Den Bosch op aan WDP - DC voor Spierings

  nieuwsOctober 1, 2020

  Heembouw levert laatste fase DC Den Bosch op aan WDP - DC voor Spierings

  Op bedrijventerrein De Rietvelden in Den Bosch, realiseerde Heembouw in opdracht van WDP Nederland een nieuw distributiecentrum: DC Den Bosch. Dit DC, in totaal 57.400 m2 , bestaat uit drie compartimenten: stuk voor stuk hoogwaardige distributiecentra. Twee van deze DC’s zijn inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen door hun huurder (Sanitairwinkel.nl en ID Logistics). Het derde en laatste DC, dat bestaat uit een magazijn en expeditieruimte van 14.940 m2 en een kantoor van 1.195m2, werd 1 oktober j.l. door Heembouw opgeleverd aan Spierings Smart Logistics.

 77. LKQ Fource: we gaan voor win-win

  blogSeptember 23, 2020

  “We gaan voor win-win: de huurder een pand dat volledig bij hem past en de investeerder een courant pand voor zijn portefeuille”

  Als ontwerpende bouwer biedt Heembouw haar klanten een integrale oplossing voor hun huisvestingvraagstukken. Onderdeel hiervan is de samenwerking met investeerders en financiers, om projecten voor onze klanten financieel haalbaar te maken. Investor Relations manager Rolf Verdel legt uit hoe dit in zijn werk gaat en welke toegevoegde waarde dit biedt voor onze klanten.

 78. Ontwerpende bouwer Heembouw neemt het voortouw in circulair bouwen en ontwerpen

  blogSeptember 1, 2020

  Circulair ontwerpen en bouwen: tijd voor daden

  Heembouw is één van de ondertekenaars van de Malieveldverklaring. Waarom? Omdat wij als Ontwerpende Bouwer intrinsiek gemotiveerd zijn om samen met andere partijen de transitie naar emissievrij ontwerpen en bouwen waar te maken. Op deze duurzame dinsdag, waarop de politiek extra aandacht heeft voor duurzame en circulaire initiatieven, doen wij een oproep aan gemeenten om echt het verschil te kunnen maken. Is uw gemeente een van de eerste gemeentes met een circulair distributiecentrum binnen de grenzen?

 79. Schaffenburg opgeleverd door ontwerpende bouwer Heembouw

  nieuwsAugust 27, 2020

  Nieuw bedrijfspand Schaffenburg Office Furniture blikvanger aan de A16

  Donderdag 27 augustus j.l. leverde Heembouw de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg Office Furniture op. Het bedrijfspand ligt op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, pal aan de A16. De oplevering werd in een klein comité gehouden. Na het officiële tekenmoment heeft Marieke Wijnbergen, namens Schaffenburg, haar waardering getoond voor de intensieve en goede samenwerking, met een klein presentje met persoonlijke boodschap voor het Heembouw projectteam. Een zeer mooi gebaar, dat erg werd gewaardeerd.

 80. Projectteam Heembouw bij Fource Logistics

  blogJuly 16, 2020

  Planontwikkelaar Gerben Boonen

  Projectleider en innovatiecoach Gerben Boonen draait zijn hand niet om voor het managen van intensieve realisatieprojecten. Hard werken en druk op de ketel leiden voor hem zelfs naar succes. Vorige week nog droeg hij samen met zijn team eerder dan gepland, in een zeer korte periode, 60% van het distributiecentrum van het prestigieuze project Fource Logistics over. “Ik werk het beste onder hoge druk. Dat is mijn kracht; pieken op het juiste moment.”

 81. Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

  nieuwsJune 30, 2020

  Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

  Op vrijdag 26 juni 2020 heeft Heembouw het contract getekend met Allseas voor de renovatie van hun kantoor in Delft. Dit bestaat uit drie naast elkaar gelegen losse gebouwen, met een totale omvang van circa 15.000 m2 en ligt op een zichtlocatie, pal aan de A13. Het kantoor van Allseas dat dateert uit de jaren negentig, krijgt een duurzame en kwalitatieve upgrade waardoor een comfortabel en toekomstbestendig kantoor ontstaat.

 82. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuwsMay 1, 2020

  GPR score van gemiddeld 8,8 voor nieuw pand Heembouw Kantoren

  Berkel en Rodenrijs – Begin april 2020 werd bekend dat het nieuwe kantoor van Heembouw Kantoren gemiddeld een 8,8 scoort met GPR. Hiermee is de ambitie die Heembouw had van tenminste een 8,5 overtroffen. GPR maakt middels een rekentool inzichtelijk hoe duurzaam een gebouw is op de 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Door de inzet van de GPR-tool kon Heembouw als ontwerpende bouwer in het ontwerpproces waar nodig bijsturen, zodat dit kantoor als één van de weinige kantoren in Nederland deze hoge ambitie heeft kunnen waarmaken. Zo is er gekozen voor o.a. circulair constructiebeton, geoogste materialen, cellulose (milieu vriendelijke isolatie), damp-open Hout Skelet Bouw en het plaatsen van PV-panelen.

 83. Heembouw architecten Lomans Capelle

  nieuwsApril 17, 2020

  Start realisatie nieuwbouw kantoor voor Lomans Totaalinstallaties

  In Capelle aan den IJssel in de wijk Fascinatio is Heembouw gestart met de realisatie van het nieuwe kantoor voor strategische partner Lomans Totaalinstallaties. Op dinsdag 14 april werd de eerste paal geslagen. Zonder publiek in verband met de corona maatregelen, is een begin gemaakt met de fundering van het 1.660 m2 grote kantoor. Het gebouw van twee verdiepingen bestaat uit 1.340 m2 kantoor- en opleidingsruimte en 320 m2 magazijn en is ontworpen door Heembouw Architecten.

 84. Circulair paviljoen C-Bèta Hoofddorp Heembouw Kantoren

  nieuwsApril 2, 2020

  Overeenkomst Schiphol Trade Park en Heembouw voor circulaire renovatie loods C-Bèta

  Onlangs is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park B.V. en Heembouw Kantoren B.V. getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen. Heembouw gaat deze loods naar een ontwerp van DOOR Architecten op circulaire wijze verbouwen tot werkruimte voor circulaire bedrijven. De eerste werkzaamheden starten half april. De loods zal naar verwachting in september worden opgeleverd.

 85. Laatste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten opgeleverd

  nieuwsMarch 13, 2020

  Laatste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten opgeleverd

  De laatste bedrijfsunits van bedrijvencomplex De Comphaan zijn afgelopen week opgeleverd. Hiermee is RijswijkBuiten een mooi nieuw en duurzaam bedrijvencomplex rijker. De Comphaan is een ontwikkeling van Heembouw met de gemeente Rijswijk. Heembouw realiseerde de in totaal 72 bedrijfsunits in 4 fasen. Heembouw Architecten maakte het ontwerp. De units bieden door de vele keuzemogelijkheden voor de kopers, een varieerde aanblik. Alle units zijn voorzien van zonnepanelen.

 86. Vivian Wijburg over ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

  blogFebruary 7, 2020

  Ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? In deze week van de circulaire economie plaatsen we dagelijks een blog over de manier waarop Heembouw als ontwerpende bouwer circulair ontwerpen en bouwen concreet maakt. Vandaag het laatste blog in deze serie van ontwerper Vivian Wijburg. Haar circulaire ontwerpmatrix maakt circulaire ambities van onze klanten concreet én waar.

 87. Interieur Heembouw Kantoren

  blogFebruary 6, 2020

  Vijf succesfactoren voor een circulair interieurontwerp

  Met een goed circulair gebouw creëer je een verhaal. Het gaat niet alleen om technische oplossingen. Je voegt echt een extra laag toe aan het gebouw. Interieurarchitect Ellen van IJzendoorn ziet hierin een super uitdaging. Voor het ontwerp van onze nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs ging ze hiermee vol overtuiging aan de slag. In deze blog vertelt ze hoe ze dat heeft aangepakt en welke lessen ze heeft geleerd. Het kan echt! Kiezen voor een circulair, duurzaam ontwerp.

 88. Bachir Negrouz met bewoner

  blogFebruary 3, 2020

  Timmerman Bachir Negrouz: “Timmerman is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.”

  Het gaat goed met de Nederlandse bouwbedrijven. Daar waar tijdens de crisis veel mensen hun baan verloren, wordt nu de vraag naar personeel keihard teruggekaatst. Heembouw boft met het hebben van haar eigen boemerang; collega’s van wie zij eerder afscheid heeft moeten nemen, keren graag weer terug naar de organisatie. De 50-jarige Bachir Negrouz is daar een mooi voorbeeld van. Na 6 jaar weggeweest te zijn, is hij weer volop in beeld. Volgens hem is de oplossing voor te weinig vakmensen in de bouw helder. “Iedereen moet timmerman worden, dit is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.” 

 89. Prinsessenbuurt Leiden De Sleutels contractondertekening

  nieuwsJanuary 23, 2020

  Heembouw verduurzaamt 248 woningen in Leiden voor woningcorporatie de Sleutels

  In opdracht van woningcorporatie de Sleutels gaat Heembouw als ketenpartner in totaal 248 woningen verduurzamen in de Prinsessenbuurt te Leiden. De Sleutels en Heembouw hebben hiervoor 22 januari een realisatieovereenkomst gesloten. Naast de energetische verbetering wordt het comfort van de woningen verbeterd en worden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 90. Heembouw levert 105 verduurzaamde portiekwoningen op aan woningcorporatie Provides

  nieuwsDecember 19, 2019

  Heembouw levert 105 verduurzaamde portiekwoningen op aan woningcorporatie Provides

  Voor woningcorporatie Provides heeft Heembouw 105 portiekwoningen verduurzaamd en verbeterd in Europakwartier in IJsselstein. De woningen zijn van een gemiddeld label D naar een gemiddeld label A gebracht. Daarnaast zijn er aan de woningen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vlak voor kerst werd de oplevering feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en drankje. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 91. Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

  nieuwsNovember 25, 2019

  Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

  Onlangs leverde Heembouw het verduurzaamde kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas op. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 werd in opdracht van de Maatschap Metropolitan verduurzaamd naar energielabel A en kreeg een geheel nieuwe, eigentijdse look & feel. Verder werd het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, tekende voor het ontwerp.

 92. Alijd van Doorn tijdens circulair heeft de toekomst

  nieuwsOctober 22, 2019

  Circulariteit centraal op relatie event Heembouw

  Als grootverbruiker van grondstoffen en energie en veroorzaker van enorm veel afval, heeft de bouw grote impact op de planeet. Circulair ontwerpen en bouwen heeft de toekomst. Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, organiseerde Heembouw een event voor haar relaties, “Circulair heeft de toekomst”. Via keynotes en masterclasses maakten de ruim 80 genodigden (klanten en strategische partners) nader kennis met concrete initiatieven en ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid in het algemeen en circulariteit in het bijzonder.

 93. Woonconfigurator van Heembouw

  blogOctober 3, 2019

  Wat we in de bouw kunnen leren van online supermarktconcern Picnic!

  Ik ben er fan van. Picnic, de online supermarkt die onze wekelijkse boodschappen stipt op tijd en gratis bij ons thuisbezorgt. Met elektrische auto’s, dus met de ecologische foo(d)tprint zit het ook wel goed. Mijn enthousiasme erover is zo aanstekelijk dat een vriendin van mij er ook wel aan wilde. Maar wat bleek? Haar woonadres lag nog niet op een Picnic-bezorgroute. ‘Zodra we er wel klaar voor zijn, melden we ons bij jou’ was het antwoord van Picnic. Tot mijn verbazing was mijn vriendin niet eens teleurgesteld. Sterker nog, dit bevestigde voor haar mijn goede review. ‘Want’, zo zei ze, ‘dit bedrijf doet klaarblijkelijk liever alles in één keer goed en daar wil ik als klant best wel even op wachten.’

 94. Een duurzaam kantoor is een “gezonde en fijne werkomgeving”

  blogSeptember 23, 2019

  Een duurzaam kantoor is een “gezonde en fijne werkomgeving”

  Veel mensen vertalen een duurzaam kantoor in een energiezuinig kantoor. Maar een energiezuinig kantoor is niet per definitie een fijne werkomgeving. Gezonde kantoren die toekomstbestendig zijn, dat is waar duurzaamheid over gaat. Het zes-stappenplan dat wij ontwikkeld hebben, geeft gebouweigenaren en -gebruikers de handvatten om het één te doen en het ander niet te laten. Waardoor de mensen die er werken zich senang voelen, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit aantoonbaar met 5 à 10 procent toeneemt. In lijn met de missie van Heembouw: Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.

 95. Blog patricia een beetje van ons zelf en een beetje van ikea huiskamer

  blogSeptember 4, 2019

  Een beetje van onszelf en een beetje van Ikea!

  De bewoners van 105 portiekwoningen in het Europakwartier in IJsselstein kregen begin dit jaar de primeur. Zij konden als eerste gebruikmaken van onze volledig nieuw ingerichte, extra grote en verplaatsbare rustwoning, ook wel onze Huiskamer genoemd. Omdat we niet van half werk houden, vroegen we Ikea om met ons mee te denken over de inrichting. Met resultaat. De bewoners voelen zich merkbaar thuis in de nieuwe Huiskamer en maken er zoveel gebruik van dat de Huiskamer ook fungeert als buurtontmoetingsplaats. Een blinkend en klinkend resultaat dus met een beetje van Ikea, de bewoners en onszelf!

 96. New Logic III

  nieuwsSeptember 2, 2019

  Heembouw-dochter Habeon Architecten heet voortaan Heembouw Architecten

  Het architectenbureau van Heembouw, Habeon Architecten, heet vanaf 1 september Heembouw Architecten. Met de naamswijziging brengt Heembouw haar unieke positie als ontwerpende bouwer nóg beter voor het voetlicht en speelt in op wat de bouw- en vastgoedwereld nu nodig heeft: een volledig integrale aanpak om effectief antwoord te kunnen geven op thema’s als circulariteit, gezondheid en virtueel bouwen. Wat niet verandert, is de onafhankelijke status van Heembouw Architecten als creatief en innovatief architectenbureau voor bedrijfspanden, kantoren en woningen.
 97. Issue gezondheid in kantoren

  blogAugust 22, 2019

  Issue gezondheid in kantoren begint steeds meer te leven

  Het woord duurzaamheid nemen wij bij Heembouw Kantoren liever niet in de mond. Belangrijkste reden: de betekenis ervan wordt voornamelijk geassocieerd met energiebesparing. Terwijl het veel méér is dan alleen dat. Voor ons staat voorop dat kantoren de gezondheid van de mensen die er werken optimaal moeten faciliteren. En ja, ze moeten daarnaast ook voldoen aan de gaandeweg steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van energie-efficiëntie en (her)gebruik van duurzame materialen. Mijn visie? Een kantoor waarbij de gezondheid van de gebruikers op de eerste plaats staat en ook wordt gekeken hoe we dat kunnen bereiken met een zo minimaal mogelijke milieu impact. Dat noem ik pas duurzaam!

 98. Hordijk Verpakkingen gevel artist impression

  nieuwsAugust 20, 2019

  Heembouw realiseert nieuwe productielocatie voor Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam

  In opdracht van Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam realiseert Heembouw een nieuwe productielocatie aan de Daalderweg in Zaandam. Heembouw en Hordijk sloten hiervoor onlangs een overeenkomst. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door het eigen architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, en omvat een hal van in totaal 22.500 m2 met een kantoor van circa 1.300 m2. De locatie aan de Daalderweg ligt tegenover de reeds bestaande productielocatie van Hordijk.

 99. Vincent Start - een dag uit het leven van een planontwikkelaar

  blogJuly 23, 2019

  Een dag uit het leven van Vincent Star, planontwikkelaar Heembouw Wonen, renovatie en groot onderhoud

  Zijn vrije tijd brengt Vincent Star bij voorkeur door aan zee, op zoek naar de beste golven om op te surfen. In zijn werkend leven doet hij als planontwikkelaar bij Heembouw Wonen figuurlijk gesproken niet anders: hij zoekt en verbindt de input van collega’s en co-leveranciers om te komen tot het beste uitvoeringsplan voor renovatie- of groot onderhoud opgaves van klanten. ‘Ik ben continu aan het overleggen: geen dag is voor mij inhoudelijk hetzelfde.’

 100. Heembouw Kantoren heeft wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" eigen huisvesting

  nieuwsJuly 17, 2019

  Heembouw kantoren heeft een wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" voor fundering nieuwe huisvesting

  Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs bouwt Heembouw Kantoren aan haar nieuwe huisvesting. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen. Geheel in lijn hiermee is vandaag het circulaire beton voor de fundering gestort. Hiermee heeft Heembouw de wereldwijde primeur.

 101. Oplevering Eigen Hendrik ROC Mondriaan Haag Wonen Heembouw

  nieuwsJuly 11, 2019

  Oplevering 'Eigen Hendrik' bij ROC Mondriaan Den Haag

  Op woensdag 10 juli vond de oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag plaats. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Heembouw gaat dit nieuwbouwproject uitvoeren. De studenten toonden hier hun bijzondere modelwoning en werden in het zonnetje gezet. De bouwers in opleiding vertelden over het bouw- en installatieproces. De reacties waren positief en trots. ‘’Met dit project kon ik mijn vakmanschap in de praktijk toetsen!,’’ aldus één van de timmermannen in opleiding.

 102. Tjeerd van der Ploeg

  blogJuly 4, 2019

  The next step naar toekomstbestendige kantoren

  Het kantorenlandschap in ons land gaat de komende tijd op de schop. Kantoorpanden die niet aan de (toekomstige) CO2-emissie-eisen voldoen – en dat geldt voor het gros! –, staat renovatie te wachten. Een verplichting die, proeven wij, steeds meer als een kans wordt opgepakt: hoe kan ik mijn kantoor meteen ook toekomstbestendig maken in de zin van: een gezonde en fijne omgeving voor de mensen die er werken? Daarin de juiste keuzes maken en, daarna, voortvarend en efficiënt aan de slag gaan, is best complex. Dus is een partner in crime met expertise van verduurzaming-in-de-breedte handig. Heembouw, als ontwerpende bouwer, heeft fors geïnvesteerd om zo’n partner te worden en dat blijven we doen. Met als insteek: voor de klant één aanspreekpunt zijn op zijn reis naar verduurzaming.

 103. Bob Jonkheer

  blogJune 30, 2019

  Uitvoerder Bob Jonkheer: “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.”

  Met de aftrap van de Heembouw Games tijdens de Get Together bijeenkomst ter ere van het tachtig jarig bestaan Heembouw afgelopen mei is de toon gezet. Met grenzeloze toewijding, peak performances, passie en de wil om elkaar naar een hoger plan te tillen, blijkt dat Heembouw met al haar presteerders en professionals goud op de werkvloer heeft. Tussen de werelden van sport en de werkvloer zijn veel raakvlakken. In beide gevallen heb je te maken met mensen, met het beste uit mensen halen en het beste uit een team halen. Bob Jonkheer, uitvoerder bij Heembouw Wonen en met een indrukwekkende hoeveelheid wielrenmedailles op zak, legt ons uit wat de drive is om te presteren. “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.” 

 104. Team Wonen Aan de Oevers

  blogJune 28, 2019

  100 dagen Heembouw Wonen: verrast over onze kwaliteit en kracht

  ‘Hè? Ga jij werken bij die bouwer van bedrijfsruimten in Roelofarendsveen?’ en ‘Goede keuze Marjolein, Heembouw is een leuk en goed bouwbedrijf!” Toen ik aan de slag ging als hoofd Initiatief en Ontwikkeling bij Heembouw, na 12 jaar gewerkt te hebben bij een woningcorporatie en daarvoor bij diverse projectontwikkelaars, waren de reacties nogal wisselend. Bemoedigend was dat mensen die met of bij Heembouw gewerkt hadden positief reageerden. De verbaasde reacties kwamen vooral van mensen die Heembouw nauwelijks kenden. En eerlijk gezegd, was ik tot voor kort ook nog een van hen.

 105. Artist impression Heembouw Rotterdam

  nieuwsJune 27, 2019

  Circulair ontwerp voor nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren

  Donderdag 27 juni start Heembouw Kantoren met de realisatie van haar nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 wordt gebouwd op bedrijventerrein Oudeland, op een steenworp afstand van de huidige locatie van Heembouw. Het ontwerp voor het kantoor is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen.

 106. Chef werkplaats Maarten van der Stam bij Heembouw

  blogJune 23, 2019

  Chef werkplaats Maarten van der Stam: ”Ik doe nog steeds wat ik leuk vind en krijg elke dag het idee dat ik iets beteken voor dit bedrijf.”

  Ken je van die mensen die niet weten waar ze hun bed voor uit komen? Wij niet. Wij springen ons bed uit om plekken te creëren waar mensen willen zijn. We hebben plezier in wat we doen, want we doen het samen. En wat je erin stopt, krijg je terug. Betrokken Heembouwers zoals Maarten van der Stam, timmerman en werkplaats-chef, hebben altijd energie voor een extra stap. Dat voel je direct als je ’s ochtend bij hem de werkplaats binnenstapt. 

 107. LEMO

  nieuwsJune 17, 2019

  Heembouw levert nieuwe duurzame huisvesting LEMO in Haarlem op

  Woensdag 12 juni is de nieuwe huisvesting van LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem feestelijk opgeleverd. Heembouw realiseerde het nieuwe bedrijfspand van LEMO, dat bestaat uit een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en een bedrijfshal (580 m2). Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, maakte het ontwerp, met veel oog voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

 108. New Horizon, Heembouw en Habeon Architecten

  nieuwsMay 23, 2019

  De Urban Mining Experience: anders leren kijken naar bestaande bouw

  New Horizon en Heembouw sloten in februari van dit jaar een overeenkomst om samen maakbare circulariteit te realiseren door het ontwikkelen van ontwerpprincipes voor circulariteit. Een onderdeel van deze samenwerking is de Urban Mining Experience die donderdag 16 mei in Hoofddorp plaats vond. Een multidisciplinair team van Heembouw en Heembouw Architecten was daar door New Horizon uitgenodigd om in de praktijk kennis te maken met het urban mining principe. Hierbij worden zoveel mogelijk materialen uit te slopen panden duurzaam en zo lokaal mogelijk hergebruikt.
 109. Sander Dekker bij Hoyer

  blogMay 14, 2019

  Een architect die graag wil bouwen, zit bij Heembouw Architecten super goed!

  Architect Sander Dekker kwam in april 2012 als freelancer binnen bij Heembouw Architecten, maar verruilde die positie al snel voor een vast dienstverband. Anno 2019 is hij nog steeds blij met die keuze. Werken bij Heembouw Architecten daagt zijn creativiteit enorm uit en levert veel concrete resultaten op. Sander: ‘Een architect die graag wil bouwen, zit hier gewoon super goed!’ Waarom hij dat zo ervaart, lees je hier.

 110. Rinus met award

  blogMay 2, 2019

  Met data het verschil maken in de bouw

  In november vorig jaar ontving Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw de SMA Piet Heyn Award. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan organisaties die uitblinken op gebied van ondernemersgeest én durven te vernieuwen en investeren. Uit het juryrapport “Heembouw onderscheidt zich in een traditionele markt door innovatie en toegevoegde waarde, gebaseerd op datatoepassingen”. Wat dit precies inhoudt, beschreef Rinus Verhey in onderstaand blog, gepubliceerd op de website van de Sales Management Association.

 111. Sint Eloystraat Schoonhoven QuaWonen

  nieuwsMay 1, 2019

  Heembouw en QuaWonen sluiten overeenkomst voor realisatie 62 eengezinswoningen

  In opdracht van woningcorporatie QuaWonen gaat Heembouw gefaseerd 62 eengezinswoningen realiseren aan de Sint Eloystraat in Schoonhoven. Hiervoor zullen 61 woningen, die energetische achterlopen en funderingsproblemen hebben, worden gesloopt. QuaWonen en Heembouw hebben hiervoor 30 april een bouwteamovereenkomst gesloten. De bouw begint in 2020. De 22 woningen die in de eerste fase gerealiseerd worden, worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

 112. Ondertekening overeenkomst Heembouw Emergo

  nieuwsApril 23, 2019

  Overeenkomst Heembouw en E-mergo voor inrichting modern data management platform

  Donderdag 18 april tekenden Heembouw en business intelligence specialist E-mergo een overeenkomst voor de inrichting van een modern data management platform voor Heembouw. Heembouw geeft op deze manier invulling aan haar wens een modern informatievoorzieningsplatform te creëren, zodat de vele data die Heembouw in haar systemen beschikbaar heeft, snel en flexibel kan worden verwerkt tot waardevolle informatie.
 113. Oplevering Zuidplas

  nieuwsApril 9, 2019

  Heembouw levert energieneutraal gemeentehuis in Zuidplas op

  Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland, levert Heembouw het 3.500 m2 grote duurzame en energieneutrale gemeentehuis voor de gemeente Zuidplas op! Dit feestelijke moment is maandag 8 april 2019 gevierd met een officiële sleuteloverdracht, waarbij Daan de Haas, wethouder gemeente Zuidplas, de “moedersleutel” van het gebouw overhandigd kreeg uit handen van Arjan Hoogenboom (directeur Realisatie Heembouw) in het nieuwe atrium.

 114. Alphons Ariënsstraat Schiedam Woonplus oplevering

  nieuwsApril 5, 2019

  Feestelijke oplevering energetische verbetering 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat te Schiedam

  In opdracht van woningcorporatie Woonplus heeft Heembouw 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in bewoonde staat energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen donderdag 4 april vierden we met Woonplus, onze ketenpartners, Heembouw Architecten en de bewoners een opleverfeestje. Onder het genot van een hapje en drankje werd er geproost op de succesvolle samenwerking.

 115. De President Den Haag relatiebezoek

  nieuwsMarch 27, 2019

  Geslaagd relatiebezoek nieuwbouwproject De President

  Op de plek waar eerder twee verouderde leegstaande kantoorpanden stonden, ontwikkelt en realiseert Heembouw Wonen, samen met Zeilstra beheer en Mahler Vastgoed, het nieuwbouwproject De President aan het Verhulstplein in Den Haag. Dit gebeurt in opdracht van de ontwikkelcombinatie Conradstaete. Donderdag 21 maart bood Heembouw Wonen haar relaties de mogelijkheid om vlak voor oplevering een kijkje te nemen in de nieuwe huur- en koopappartementen.

 116. Renoveren in bewoonde of onbewoonde staat overlastmeter

  blogMarch 21, 2019

  Kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat? De overlastmeter helpt!

  Het is altijd moeilijk om te kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat. En eenmaal een besluit genomen, blijkt dat in de praktijk maar al te vaak toch nog een onderwerp van blijvende discussie te zijn. Zeker als het gaat om onderhoudsprojecten in bewoonde staat waarbij de overlast van de werkzaamheden in de praktijk groter is dan waar vooraf op werd gehoopt. Temeer omdat iedere bewoner overlast op een andere manier ervaart.

 117. Interieurarchitectuur Bosman van Zaal Interieur bij Habeon Architecten

  blogMarch 14, 2019

  Kantoor of bedrijfsruimte (ver)bouwen? Betrek vanaf de start een interieurarchitect!

  We doen het gek genoeg zelf ook nog maar een jaar, maar het verschil in aanpak en resultaat is zo groot, dat we nu al weten dat we het ’t liefst nooit meer anders doen. Sinds enige tijd hebben wij een eigen interieurarchitect in dienst, die we bij ontwerpprocessen al vanaf het allereerste begin betrekken. Als je bedenkt dat het onze visie is om plekken te creëren waar mensen willen zijn, is dat eigenlijk ook heel vanzelfsprekend. In het interieur zit immers voor een groot deel de uiteindelijke beleving van de eindgebruikers. Hier leest u welk effect het heeft om het zo te doen. En waarom wij u adviseren er ook voor te kiezen.

 118. Snoeks Automotive

  nieuwsMarch 8, 2019

  Heembouw realiseert nieuw innovatiecentrum met hoofdkantoor voor Snoeks Automotive

  Vrijdag 1 maart 2019 heeft Snoeks Automotive de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van hun nieuwe Innovatiecentrum gecombineerd met hoofdkantoor in Nieuw-Vennep. Heembouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het turnkey ontwerp van Heembouw Architecten. Het nieuwe pand komt te staan aan de Kunaweg op bedrijventerrein Venneppark N207 op een zichtlocatie vanaf de N207 aan het water, waarbij het met één hoek in het water zal komen te staan.

 119. Blog zoveel woningen kunnen er gerealiseerd worden op bedrijventerreinen

  blogFebruary 28, 2019

  Zoveel woningen kunnen er gerealiseerd worden op bedrijventerreinen

  Een klein kwantitatief onderzoek naar de bijdrage van bedrijventerreinen om jaarlijks 75.000 woningen te realiseren. Sinds 2018 wordt bijna dagelijks geschreven over de ontwikkelingen in de woningmarkt. Stijgende huizenprijzen, geen geschikt aanbod kunnen vinden dicht in de buurt van het werk, maar vooral het groeiende tekort aan woningen zorgt ervoor dat het rijk, de provincies, marktpartijen en corporaties een Nationale Woonagenda hebben opgesteld. 75.000 per jaar is daarbij de doelstelling. Een aantal dat voor de crisis nog wel gehaald werd, maar inmiddels al jaren niet meer.

 120. Guido Slopen of verduurzamen big data

  blogFebruary 21, 2019

  Slopen of verduurzamen? Inzicht op buurtniveau dankzij big data en veldonderzoek

  Wij creëren plekken waar mensen willen zijn; dat is onze visie. Zoals we in een eerder blog hebben betoogd is elke situatie uniek en vraagt om zijn eigen aanpak. Oftewel een maatwerkaanpak met als beoogd resultaat een toekomstbestendig plan waarmee stakeholders langere tijd vooruit kunnen. In deze serie blogs laten we zien, hoe je in vier stappen komt naar de beste oplossing voor een specifieke locatie. In dit blog aandacht voor stap 1.

 121. Contractondertekening gronduitgifte Toernooiveldlocatie Schiedam

  nieuwsFebruary 19, 2019

  Heembouw ontwikkelt moderne stadsappartementen Toernooiveld

  De gemeente Schiedam en bouwer / ontwikkelaar Heembouw Wonen uit Roelofarendsveen hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van de grond door Heembouw van het Toernooiveld in de Distillateursbuurt. Met het ondertekenen van de gronduitgifteovereenkomst is een belangrijke voorwaarde ingevuld voor de realisatie van een modern complex met 149 hoogwaardige appartementen, commerciële ruimten en een overdekte parkeergarage.

 122. Martijn van Mansom

  nieuwsFebruary 18, 2019

  Heembouw pitcht concept circulair DC op Bouwbeurs

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Daarom werken we samen met partners aan concrete circulaire oplossingen voor bouwprojecten. Een daarvan is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten.

 123. Oplevering fase 1 De Comphaan Rijswijk Buiten

  nieuwsFebruary 5, 2019

  Feestelijke oplevering eerste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten

  Maandag 4 februari zijn de eerste 32 units van bedrijvencomplex De Comphaan opgeleverd. De wethouders Marloes Borsboom en Armand van de Laar van de gemeente Rijswijk zetten dit heugelijke feit extra luister bij, door symbolisch de sleutel te overhandigen aan Ronald Vredenborg. Ronald Vredenborg is directeur en eigenaar van Modernista, leverancier van straatverlichting aan o.a. gemeentes, en is een van de eerste ondernemers die een unit op deze duurzame bedrijvenlocatie heeft gekocht.

 124. Durk bij BNR

  nieuwsFebruary 1, 2019

  Heembouw op BNR Nieuwsradio: Maak haast met verduurzamen

  Afgelopen week was commercieel directeur Kantoren Durk van Loon een van de deelnemers aan een paneldiscussie op BNR Nieuwsradio over de kantorenmarkt. Belangrijk item: De verduurzamingsopgave. Durk van Loon hierover: “50% van de kantoren in Nederland voldoen zonder maatregelen niet aan label C. Label C is absoluut niet ambitieus, met wat LED verlichting en duurzame energieopwekking ben je er al. Het probleem is dat de kantoren niet aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Mensen willen comfort en welzijn. En willen in een gaaf gebouw werken. Maar er zijn te weinig handjes om de 35 miljoen m² kantoren die nu niet voldoen in de komende vier jaar op label C te krijgen. Kortom, als je nog niet begonnen bent, dan zou ik echt haast gaan maken.”

 125. Guido Slopen of verduurzamen big data

  blogJanuary 31, 2019

  Slopen of verduurzamen? Big Data en de visualisatie daarvan geeft het inzicht om de juiste keuzes te blijven maken!

  De laatste tijd zie en hoor ik dat steeds meer gemeenten en woningcorporaties worstelen met de vraag; verduurzamen of vernieuwen (met de mogelijkheid tot verdichten). Deze vraag houd ook mij persoonlijk bezig, hoe zorgen wij -als verantwoordelijken in de vastgoedbranche- ervoor dat de beperkte capaciteit en middelen bij stijgende kosten op de juiste manier worden ingezet.

 126. Nul op de meter (NOM) in de bestaande woningvoorraad, een illusie of de (duurzame) toekomst?

  blogJanuary 25, 2019

  Nul op de meter (NOM) in de bestaande woningvoorraad, een illusie of de (duurzame) toekomst?

  Ik viel vorige week al zappend middenin: het tv-programma Kanniewaarzijn waarin te dure, met gemeenschapsgelden, gefinancierde projecten aan de kaak gesteld én op de hak genomen worden. Kijkend naar de voorbeelden die langskwamen, dwaalden mijn gedachten onbewust af naar het fenomeen ‘nul op de meter’, dat in aanbestedingen voor renovatie- en groot onderhoudsprojecten steeds vaker als eis gesteld wordt. Niet zonder reden: ik heb namelijk mijn vragen bij de haalbaarheid hiervan. Of, scherper geformuleerd, om te komen tot ‘nul op de meter’ woningen zijn er in veel renovatiegevallen maatregelen nodig die – als ze daadwerkelijk uitgevoerd worden – weleens rijp zouden kunnen zijn voor een optreden in Kanniewaarzijn.

 127. Artist impression Balkonzijde

  nieuwsJanuary 24, 2019

  Heembouw verduurzaamt 105 portiekwoningen in IJsselstein voor woningcorporatie Provides

  In opdracht van woningcorporatie Provides start Heembouw medio mei met het onderhoud en de verduurzaming van 105 portiekwoningen in de buurt Europakwartier te IJsselstein. Provides en Heembouw sloten hiervoor 23 januari een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger gemaakt en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen rond het einde van het jaar worden afgerond, dan zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.

 128. Upfield Unilever Rotterdam renovatie kantoren

  nieuwsJanuary 17, 2019

  Heembouw renoveert historisch stukje Rotterdam aan de Maas voor Upfield

  In opdracht van Upfield is Heembouw in september 2018 gestart met het duurzaam herstellen van het casco van het monumentale gebouw onder het iconische Unilever gebouw De Brug. Daarnaast is Heembouw bezig met de verbouwing van de oude zolderverdieping. Zo worden alle stalen balkkoppen d.m.v. kathodische bescherming onder een lage spanning gezet, zodat deze niet verder corroderen. De monumentale gevel wordt volledig gerestaureerd, er komen twee grote glaspakken aan de kade zijde van circa 21 meter per stuk en twee grote dakkapellen aan de achterzijde. Het dak wordt opnieuw geïsoleerd en weer dicht gelegd met de oude dakpannen.

 129. Impressie Westend

  nieuwsDecember 20, 2018

  Eerste koopovereenkomst Westend gesloten

  Nadat 24 november de officiële verkoop van project Westend is gestart, is nu de eerste koopovereenkomst gesloten. Op het kantoor van Van der Meer Adviesgroep was een feestelijk taartmoment met de kopers en ontwikkelaar Heembouw. De eerste woning die nu verkocht is, is een woning van het type Toermalijn. Een zogenaamde nul-op-de-meter woning, gelegen op het Middeneiland van Westend, het eiland dat door Heembouw wordt ontwikkeld. Heembouw realiseert hier in de eerste fase 34 woningen, waarvoor veel belangstelling bestaat.

 130. Feestelijke afsluiting project De Oevers

  nieuwsDecember 10, 2018

  Feestelijke afsluiting project De Oevers

  Onder onstuimige weersomstandigheden is vrijdag 7 december de afronding van het project De Oevers van Roelofarendsveen feestelijk gevierd. In aanwezigheid van de werklieden en vertegenwoordigers van alle partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk, onthulde burgemeester Marina van der Velde samen met wethouder Yvonne Peters, het beeld ‘De tuinder en de plukster’. Dit beeld is een geschenk van Hoorne Vastgoed en Heembouw, de ontwikkelaars van De Oevers, aan de lokale gemeenschap.

 131. impressie Westend Roelofarendsveen

  nieuwsNovember 28, 2018

  Succesvolle start verkoop Westend

  Afgelopen zaterdag is de verkoop van Westend succesvol van start gegaan. Ruim 200 geïnteresseerden bezochten de verkoopmanifestatie in Tussen Kaag en Braassem. Daniëlle de Haan, wooncoördinator Heembouw Wonen, een van de twee ontwikkelaars van het project, is tevreden over de belangstelling. “We hebben veel mensen gesproken en we zijn blij met hun enthousiasme. Er is veel interesse in de woningen aan het water, maar ook over de middenwoningen zijn mensen erg te spreken. Het stedenbouwkundig plan spreekt aan, en mensen vinden de landelijke architectuur en het natuurlijke materiaal gebruik mooi.”

 132. Menukaart WTC Schiphol

  blogNovember 26, 2018

  Geen faalkosten, geen meer- en minderwerk: gelukt dankzij een menukaart

  Al langere tijd liepen wij met het idee rond, maar 3 jaar geleden kwam het ineens rap van de grond. Mede dankzij onze opdrachtgever van het WTC Schiphol die open stond voor een compleet nieuwe aanpak. De gedachte: als we kantoorrenovatie werkzaamheden voor een vaste prijs uitvoeren kunnen we veel sneller schakelen, zijn er geen onduidelijkheden meer en elimineren we faalkosten en meer- en minderwerk. Nu, 3 jaar later, weten we dat het werkt en passen we het op steeds meer projecten toe: de menukaart. Géén tot in detail beschreven begroting meer, maar een overzicht van keuzes en opties met vaste prijzen. Hier leest u over het hoe en wat.

 133. Heembouw wint Cobouw Award Beste Werkgever

  nieuwsNovember 22, 2018

  Heembouw wint Cobouw Award Beste Werkgever

  Heembouw is gisteren de winnaar geworden van de Cobouw Award voor Beste Werkgever. Cobouw reikte deze prijs dit jaar voor het eerst uit, tijdens het jaarlijks terugkerende Cobouw50 event. Peter Lammertink, algemeen directeur Heembouw, nam de prijs samen met financieel directeur Roland van Oostrom en HR manager Nienke Schilstra in ontvangst. De jury, onder leiding van prof. Dr. Henk Volberda, toonde zich vooral enthousiast over de manier waarop de onderneming nieuwe werknemers zich snel thuis laat voelen, wat de jury uniek in de sector noemt.

 134. Hoe gezond is uw kantoor voor uw medewerkers? Wij meten het voor u!

  blogNovember 19, 2018

  Hoe gezond is uw kantoor voor uw medewerkers? Wij meten het voor u!

  Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijker (en moeilijker) dan ooit om goed personeel te vinden en aan je te binden. Het gebouw waarin mensen werken - die fijne, goede, gezonde en prettige werkplek – is hierin steeds vaker een factor van belang. Je werkplek is toch vaak de plek waar je zo’n 50% van je doordeweekse uren doorbrengt als je niet slaapt. Daarbij is aangetoond dat personeel in een gezonde werkomgeving veel productiever is en positiever in het leven staat. Omdat wij op alle vlakken plekken willen creëren waar mensen willen zijn, ontwikkelen wij nu een meetmethode voor de gezondheid van gebouwen. Losjes geïnspireerd op de steeds bekender wordende WELL standaard, maar zonder de hoge kosten en complexiteit die zo’n barrière vormen bij die WELL standaard. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder.

 135. Feestelijke oplevering verduurzaming 51 appartementen Vreebos Zoetermeer

  nieuwsNovember 16, 2018

  Feestelijke oplevering verduurzaming 51 appartementen Vreebos Zoetermeer

  In opdracht van woningcorporatie Vidomes heeft Heembouw 51 appartementen aan het Vreebos in Zoetermeer energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen woensdag 14 november vierden we met Vidomes en de bewoners een opleverfeestje. Daar onthulden Vidomes en Heembouw een fotocollage in de centrale hal. De verschillende beelden vertellen het verhaal van de werkzaamheden die de bewoners net achter de rug hebben.

 136. Artist impression van Habeon Architecten - nieuw entreegebied kantoor Metropolitan Heembouw

  nieuwsNovember 15, 2018

  Heembouw gaat kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas verduurzamen

  Op dinsdag 6 november tekenden de Maatschap Metropolitan en Heembouw het contract voor het verduurzamen van het kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 wordt geheel verduurzaamd naar energielabel A. Verder wordt het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Hiermee wordt het kantoor gezond en duurzaam en is het klaar voor 2030.

 137. Heembouw winnaar SMA award

  nieuwsNovember 2, 2018

  Heembouw winnaar Piet Heyn SMA Award

  Heembouw heeft gisteren de Piet Heyn SMA Award ontvangen. De Sales Management Association (SMA) reikt elk jaar deze award uit aan organisaties die uitblinken op het gebied van ondernemersgeest en succes én durven vernieuwen en investeren. Commercieel directeur Rinus Verhey mocht de prijs namens Heembouw in ontvangst nemen, “omdat Heembouw zich onderscheidt in traditionele markt door innovatie en toegevoegde waarde gebaseerd op datatoepassingen,” aldus de jury. Eric Fransen, juryvoorzitter en winnaar van de vorige SMA award, reikte de prijs uit.

 138. Huisvesting Lemo Haarlem ontwerp Habeon Architecten

  nieuwsOctober 31, 2018

  Feestelijke start bouw nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

  Dinsdag 30 oktober is met het slaan van de eerste paal, het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe huisvesting voor LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Heembouw realiseert de nieuwe locatie van LEMO, die bestaat uit hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en bedrijfshal (580 m2). Heembouw Architecten maakte het ontwerp, met veel aandacht voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

 139. Tuinstadwijk Leiden 3 jaar later

  blogOctober 18, 2018

  Waarom ketensamenwerking nog belangrijker wordt

  ‘Je ziet dat het een gewilde wijk is geworden, waar mensen graag willen wonen’ Met die woorden vat woningcorporatie de Sleutels in onderstaand filmpje drie jaar na dato de resultaten van het renovatieproject Tuinstadwijk in Leiden samen. De Sleutels, die kiest voor partnership met vaste aannemers, onderstreept hiermee dat ketensamenwerking werkt en duurzame resultaten oplevert, zowel energetisch en kwalitatief als in woonbeleving en -comfort.

 140. Wonen in Westend impressie Roelofarendsveen

  nieuwsOctober 18, 2018

  Informatie-avond Westend druk bezocht

  Het was woensdagavond 10 oktober een drukte van belang in Tussen Kaag en Braassem. Zeker meer dan 300 mensen maakten daar kennis met de plannen voor het nieuwe woongebied Westend. Niet alleen belangstellenden voor de woningen die hier ontwikkeld gaan worden, maar ook omwonenden en mensen die ‘gewoon’ nieuwsgierig zijn naar dit bijzondere woongebied, lieten zich door de beide ontwikkelaars van het project, Kennemerland Beheer en Heembouw Wonen, voorlichten over de plannen.
 141. Location Intelligence kantoren maptable huisvestingsadvies

  blogOctober 15, 2018

  Location intelligence? Wij vinden de perfecte plek voor uw toekomstige kantoor met een cleanroom of laboratorium!

  U heeft een huisvestingsvraagstuk. Moet ik met mijn bedrijf verhuizen naar een nieuw kantoor, kan ik in mijn huidige kantoor blijven en uitbreiden of moet ik op zoek naar een aangrenzende (productie)locatie? Hoe weet u dan wat de beste plek is? En of uitbreiding van uw huidige locatie de beste keuze is? Met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, mobiliteit en de specifieke eisen die worden gesteld aan kantoren met een gecontroleerde omgeving, wilt u een onderbouwde keuze maken die op de lange termijn goed is voor uw bedrijf. Met gedegen data-analyse helpen wij u hierbij.

 142. Heembouw Hackathon. Alles draait om verbinding!

  blogOctober 12, 2018

  Heembouw Hackathon. Alles draait om verbinding!

  Een Hackathon door een bouwbedrijf? De term wekt wat verwarring bij collega’s. Moet ik meedoen? Ik heb niks met computers. We doen het zonder computers. Hoe dan? Ook wij weten niet wat dit experiment ons gaat brengen. Een experiment over anders samenwerken. Eén uitdaging. Zestien collega’s uit verschillende geledingen van onze organisatie. Vier teams die in competitieverband met elkaar aan de slag gaan om oplossingen te bedenken voor een uitdaging die binnen Heembouw leeft. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees snel verder.

 143. Artist Impression Rachmaninoffhuis Utrecht

  nieuwsOctober 4, 2018

  Heembouw realiseert 132 appartementen in voormalig stadskantoor Utrecht

  In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseert Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen 61-67 te Utrecht. Het duurzame woongebouw ligt in de wijk Welgelegen, een buurt die in transitie is van kantorenwijk naar woonwijk. De directe aansluiting op de levendige woonwijk Oog in Al en de goede bereikbaarheid maakt dit een aantrekkelijke locatie om te wonen.

 144. Nieuwe huisvesting Lemo ontwerp Habeon Architecten

  nieuwsSeptember 7, 2018

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

  Heembouw heeft een turnkey-overeenkomst gesloten met LEMO Benelux voor de realisatie van een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en bedrijfshal (580 m2) op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en fabriceert hoogwaardige connectoren die toegepast worden in de hi-tech industrie, waaronder semiconductor, test en measurement, F1 auto’s, Kritische medische toepassingen, ruimtevaart sector en broadcast industrie.

 145. Heembouw ondertekent charter diversiteit Roland van Oostrom

  nieuwsSeptember 4, 2018

  Heembouw ondertekent charter diversiteit

  Met trots heeft Roland van Oostrom, Financieel directeur Heembouw Holding, donderdag 30 augustus jl. het Charter Diversiteit ondertekend. Als ondertekenaar van deze intentieverklaring laten we hiermee zien dat we ons serieus inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Heembouw is hiermee, samen met Dura Vermeer, een van de eerste bouwbedrijven die zich committeert aan zelf opgestelde doelen om deze ambitie te evenaren.

 146. Het huidige kantoor en fabriek Produlab Pharma - Bron afbeelding: Produlab Pharma

  nieuwsAugust 31, 2018

  Feestelijke start nieuwe productielocatie Produlab Pharma in Raamsdonksveer

  Producent van diergeneesmiddelen Produlab Pharma uit Raamsdonksveer slaat op vrijdag 31 augustus de feestelijke paal voor een nieuwe hoogwaardige productielocatie. De nieuwe fabriek wordt gerealiseerd op het perceel naast de huidige locatie van Produlab Pharma op bedrijventerrein Dombosch. Hiermee is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Kropman Installatietechniek en Heembouw zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe productielocatie. Tijdens de feestelijke bijeenkomst wordt niet alleen het startsein voor de bouw van de nieuwe productielocatie gegeven, maar zal Produlab Pharma tevens haar vernieuwde logo en nieuwe website lanceren. Dit gebeurt in aanwezigheid van het voltallige personeel.

 147. Modelwoning Vivaldistraat groot onderhoud Leiden

  blogAugust 22, 2018

  Wat architectuur kan toevoegen aan een groot onderhoudsproject

  Laten we het maar omschrijven zoals het in de praktijk is. In renovatie- en groot onderhoudsprojecten is architectuur vaak het ondergeschoven kindje. Zonde vinden wij, en onnodig, is onze ervaring. Juist door samen te werken met architecten in de voorbereiding en realisatie van projecten en daarmee architectuur de aandacht te geven die het verdient, blijken projecten nog slimmer, goedkoper en kwalitatief beter uitgevoerd te kunnen worden.

 148. Overeenkomst Woningbouwvereniging Willibrordus en Heembouw voor verduurzaming 213 appartementen Duivenvoordenlaan

  nieuwsJuly 3, 2018

  Overeenkomst Woningbouwvereniging Willibrordus en Heembouw voor verduurzaming 213 appartementen Duivenvoordenlaan

  Onlangs sloten Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw een samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van 213 appartementen aan de Wassenaarse Duivenvoordenlaan. De woningen, verdeeld over drie complexen, worden energiezuiniger gemaakt. In aanloop naar de start van de uitvoering van de werkzaamheden, onderzoeken Heembouw en Willibrordus de verschillende energetische mogelijkheden.

 149. Heembouw Kantoor Roelofarendsveen label A Duurzaam

  nieuwsJune 21, 2018

  Gebouwen in Nederland in 7 jaar tijd 50% energiezuiniger

  Het energieverbruik van gebouwen gaat de komende 7 jaar met 50% omlaag. Uiteindelijk wordt al het vastgoed in Nederland geheel CO₂-neutraal. Deze ambitie stelt de Dutch Green Building Council (DGBC) in haar vandaag gepresenteerde Deltaplan Duurzame Renovatie, dat is ontwikkeld door ruim 60 grote marktpartijen, waaronder Heembouw. Het is een meerjarig verduurzamingsprogramma voor onder meer winkels, supermarkten, kantoren, logistieke centra en maatschappelijk vastgoed, waaronder scholen en zorg. De inzet is om het einddoel niet in 2050, zoals het kabinet ambieert, maar al in 2040 te realiseren. Dit is nodig om op tijd te voldoen aan de doelstelling van het Parijse klimaatakkoord.

 150. Nieuwbouw New Logic III Tilburg duurzaam DC

  nieuwsJune 15, 2018

  DC New Logic III wordt duurzaamste distributiecentrum van Europa

  Het DC NewLogic III op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg is op weg het duurzaamste DC van Europa te worden. Het gasloze logistiek centrum dat Heembouw in opdracht van DOKVAST realiseert, heeft deze week het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen. Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen verkreeg het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van maar liefst 98.48%. Daarmee kan het DC, dat door het futuristische ontwerp van Heembouw Architecten “The Tube” wordt genoemd, bij oplevering het meest duurzame DC van Europa worden.

 151. Wonen Boven de Hoven Delft toren 3 opgeleverd

  nieuwsJune 13, 2018

  Laatste appartement Toren 3 Wonen boven de Hoven Delft verhuurd

  Op 8 juni 2018 is de huurovereenkomst getekend voor het allerlaatste beschikbare appartement in het project “Wonen boven de Hoven” in Delft. Hiermee zijn alle 101 appartementen van Toren 3 verhuurd. Een feestelijk moment voor Van der Vorm Vastgoed en Heembouw, die Wonen boven de Hoven hebben ontwikkeld en gerealiseerd, èn voor Q makelaars, die in samenwerking met Heembouw de verhuur van de appartementen voor haar rekening neemt.

 152. tjeerd met de innovatie award Heembouw 2018

  nieuwsJune 7, 2018

  Heembouw Innovatieprijs 2018

  Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze zich thuis voelen. Hiervoor zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om onze klanten toegevoegde waarde te bieden en onderscheidend te zijn. Onze “drive” steeds te zoeken naar manieren om onze klanten nog beter van dienst te zijn, zorgt voor een constante stroom aan ideeën en innovaties binnen de organisatie.

 153. Een kennisintensief kantoorpand op maat en toch geen vastgoed op de balans? Het kan!

  blogMay 16, 2018

  Een kennisintensief kantoorpand op maat en toch geen vastgoed op de balans? Het kan!

  In de ontmoetingen en gesprekken die ik de afgelopen tijd had met kennisintensieve bedrijven op campussen, kwam steeds vaker hetzelfde onderwerp ter sprake. Namelijk: ‘We hebben vanwege groei de behoefte om uit te breiden of te verhuizen, maar hoe komen we aan een gebouw op maat? Een compleet nieuw gebouw is een grote investering en we willen eigenlijk ook geen vastgoed op de balans. Dat kost tijd en geld en dat stoppen we liever in o.a. research & development.’. Dat zette mij aan het denken. We beschikken bij Heembouw al jaren over een gespecialiseerd team dat bedrijven en investeerders in contact brengt voor de realisatie van logistieke centra en bedrijfsruimten. Kan dat ook een oplossing zijn voor kennisintensieve bedrijven op campussen? Ja, is de conclusie. Hier leg ik uit wat wij voor u kunnen betekenen.

 154. OCTO Heembouw slimme inzet sensoren data verbouwen kantoor

  blogApril 26, 2018

  Beter verbouwen, renoveren en nieuw bouwen met de slimme inzet van sensoren

  Gaat u uw kantoorgebouw verbouwen, renoveren of verlaten voor nieuwbouw? Dan wilt u voor de nieuwe of vernieuwde locatie natuurlijk optimale keuzes maken. Wat betreft de inrichting, het binnenklimaat, verlichting… Zodat het verbouwde of nieuw gebouwde gebouw uw bedrijfsprocessen en medewerkers perfect ondersteunt. Maar hoe weet u wat optimale keuzes zijn? Wij geloven dat data over hoe u uw huidige kantoor gebruikt hier enorm bij kunnen helpen. En ja, als wij iets denken, dan gaan we het testen. Dus brachten wij samen met OCTO sensoren aan in ons eigen kantoor in Rotterdam. Wat wij daarvan leerden vertellen wij u hier.

 155. Jaarverslag Heembouw 2017

  nieuwsApril 16, 2018

  Heembouw tevreden over prestaties 2017

  Heembouw kijkt tevreden terug op 2017. De omzet groeide van 158 naar 167 miljoen en het resultaat nà belasting steeg van 4,9 naar 5,8 miljoen. Niet alleen de harde cijfers zijn goed. Onze klanten waardeerden onze inspanningen met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 en een NPS van +60. En ook onze medewerkers zijn blij met Heembouw met een hoge gemiddelde medewerkerstevredenheid: 7,8 bij meting 2017; inmiddels gestegen naar 8,0, zo blijkt uit de meting van februari dit jaar.

 156. Gemeentehuis Zuidplas oude situatie

  nieuwsMarch 9, 2018

  Heembouw start met oogsten in het gemeentehuis van Zuidplas

  Dinsdag 20 februari vond de sleuteloverdracht voor de realisatie van het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas plaats. Het oude gemeentehuis is leeg, de meeste ambtenaren zitten inmiddels aan de andere kant van het spoor en het Klantcontactcentrum is tijdelijk verhuisd naar een locatie aan de overzijde van het plein. Voor de gemeente Zuidplas realiseert Heembouw op dezelfde plaats een nieuw energieneutraal gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.
 157. Duurzaamheidsuitdaging de president Heembouw RED betonbouw

  blogMarch 5, 2018

  Gaat u de duurzaamheidsuitdaging met ons aan?

  ‘Waarom leggen jullie op deze daken maar drie zonnepanelen? Er kunnen er toch makkelijk tien op?’ Het zijn dit soort vragen van studerende jongeren die ons tijdens een bezoek op een van onze bouwlocaties blijvend op scherp zetten. De toekomstige generatie werknemers én klanten is zich enorm bewust van de noodzaak om duurzaam en milieuvriendelijk te denken, te doen én te bouwen. En daar moeten wij ons als branche sterk door laten inspireren. En laten uitdagen.

 158. Uw kantoor verduurzamen rekentool

  blogFebruary 20, 2018

  Uw kantoor verduurzamen, wat levert het op?

  De overheidsverplichting voor het minimaal hebben van een energielabel C voor uw kantoor komt er snel aan. In 2023 moeten alle kantoren minimaal een energielabel C hebben. Laat u hierdoor echter niet verblinden, want in 2030 moeten alle kantoren zelfs voldoen aan energielabel A. Dus kom in actie, en doe het in één keer goed! Investeer direct in energielabel A, want dit zal zich altijd uitbetalen. Naast de financiële voordelen hoeft u ook maar 1 keer de verbouwing te laten uitvoeren, waardoor de eventuele overlast voor u (of uw huurders) tot het minimum beperkt blijft.

 159. Nieuwbouw kantoor en werkplaats DSP Delft

  nieuwsJanuary 29, 2018

  DSP wind- en waterdicht op een extra beveiligde bouwplaats

  Eind oktober (week 43) 2017 is de eerste paal de grond in gegaan voor de realisatie van het nieuwe kantoor van DSP op de site van DSM in Delft. In week 3 2018 is het kantoor wind- en waterdicht en kan er gestart worden met de afbouw en het installatiewerk. Samen met de belangrijkste partners van het uitvoeringsproces is op 10 januari een pullplanning gehouden voor de afbouw. Zo kan er eind april 2018 gegarandeerd worden opgeleverd.

 160. Artist impression Groot onderhoud aan 72 woningen Vivaldistraat Leiden

  nieuwsJanuary 23, 2018

  Overeenkomst woningcorporatie de Sleutels en Heembouw voor groot onderhoud 72 woningen Vivaldistraat e.o. Leiden

  In opdracht van woningcorporatie de Sleutels start Heembouw medio juli met een uitgebreide opknapbeurt van 72 eengezinswoningen in de Vivaldistraat e.o. De Sleutels en Heembouw sloten hiervoor eind 2017 een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger en veiliger gemaakt, en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Eind 2018 zijn de werkzaamheden afgerond, en zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

 161. Alijd van Doorn, directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid

  nieuwsJanuary 11, 2018

  Heembouw benoemt Alijd van Doorn tot directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid

  Met ingang van 1 januari is Ir. Alijd van Doorn [1975] bij Heembouw in dienst getreden als directeur Heembouw Architecten en duurzaamheid. Vanuit de overtuiging dat de focus op duurzaamheid en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen zorgen voor meer kwaliteit en toegevoegde waarde voor alle stakeholders in het proces, geeft Alijd van Doorn in deze nieuwe functie invulling aan de grote ambities van Heembouw en Heembouw Architecten op dit vlak.

 162. Hoe krijg je meer draagvlak onder bewoners Wooncomfort in cijfers uitgedrukt

  blogAugust 31, 2017

  Hoe krijg je meer draagvlak onder bewoners? Wooncomfort in cijfers uitgedrukt

  Meer wooncomfort, lagere energielasten en een hogere huur. Dit is wat een renovatie de huurders van sociale woningen allemaal oplevert. De energiekostenverlaging en de huurverhoging zijn kwantificeerbaar en vallen doorgaans tegen elkaar weg. In de draagvlakmeting onder huurders moet het argument ‘meer comfort’ daarom vaak de doorslag geven. Maar hoe maak je ‘meer wooncomfort’ concreet en meetbaar voor bewoners?

 163. Flinke discussie over de kosten voor energielabel C kantoren Tjeerd van der Ploeg

  blogJuly 6, 2017

  Flinke discussie over de kosten voor energielabel C kantoren, maar is dit wel de juiste discussie?

  Eerder dit jaar publiceerde ik een blog over onze nieuwe rekentool kantoren. We ontwikkelden deze rekentool naar aanleiding van de nieuwe wetgeving, die bepaalt dat kantoren vanaf 2023 minstens energielabel C moeten hebben. Onze tool rekent uit wat de investering moet zijn om aan energielabel C te komen voor verschillende typen kantoren. Vrij snel na de publicatie van mijn blog werd ik gebeld door het FD.

 164. De eerste Heembouw Innovatiemarkt interessant voor iedereen

  blogJuly 5, 2017

  De eerste Heembouw Innovatiemarkt, interessant voor iedereen!

  Vrijdag 12 mei organiseerde ik samen met mijn collega innovatiecoaches de eerste Heembouw Innovatiemarkt. Hier konden collega’s voorafgaand aan de jaarlijkse personeelsbijeenkomst kennis maken met 13 innovaties waar we actief mee bezig zijn. Totaal is hier ruim een uur voor uitgetrokken, zodat iedereen voldoende tijd had om een aantal innovaties te bekijken. Daarnaast hebben we deze middag ook de jaarlijkse innovatieprijs uitgereikt.

 165. Internet of Things op de bouwplaats

  blogJune 28, 2017

  Internet of Things op de bouwplaats

  Gek eigenlijk. Privé kunnen we met hulp van internet, een slimme thermostaat en een smartphone onderweg de verwarming in ons huis bedienen. Of op een zonnige dag op ons werk even checken wat de zonnepanelen thuis aan stroom produceren. Waarom gebruiken we diezelfde technieken (Internet of Things / IoT) dan niet om ons werk op de bouwplaats nog beter te organiseren? Die vraag hield ons bezig binnen het Heembouw Innovatie Team Wonen. Dus starten we binnenkort met een IoT-pilot op één van onze bouwplaatsen.

 166. Heembouw Innovatie Kantoren PowerWindow detail (fotocredit Jasper Juinen)

  blogJune 8, 2017

  Nieuw bij Heembouw: PowerWindows, ramen die licht omzetten in elektriciteit

  Onlangs bezocht ik een TEDx meeting in Rotterdam, waar ik onder meer een presentatie bijwoonde van Willem Kesteloo van PHYSEE, een start-up uit Delft. Samen met Ferdinand Grapperhaus ontwikkelt Willem PowerWindows: ramen die licht omzetten in elektriciteit. Ik werd enorm getriggerd door zijn verhaal. Het is een geweldige innovatie, die in 2016 ook de hoofdprijs van €500.000 in de wacht sleepte van de Postcode Loterij Green Challenge. Een dag later besloot ik de telefoon te pakken en belde ik de mannen op. Ik wilde meer weten. Inmiddels is een samenwerking ontstaan, krijgen we binnenkort PowerWindows in ons kantoor en leveren we met gebruiksdata een bijdrage aan de doorontwikkeling van het product.

 167. Energieakkoord label C verduurzaming woningvoorraad isoleren
 168. 10 trends in logistiek Heembouw

  blogApril 5, 2017

  10 trends in de logistiek die grote impact (gaan) hebben op de branche

  Dat de logistieke sector flink onder druk staat is bekend. De concurrentie is hevig, de toenemende drukte op de weg vormt een flinke uitdaging en het groeiende aandeel van e-commerce vraagt om andere manieren van werken en organiseren. Daarbij wordt de roep om duurzaamheid steeds sterker, zowel als het gaat om gebouwen, als om vervoer. Nieuwe technieken bieden echter ook oplossingen voor de uitdagingen waar de branche voor staat. Wat zijn de 10 belangrijkste trends die grote impact (gaan) hebben op de branche? Hieronder mijn top 10.

 169. De maakindustrie op volle toeren ontwerp Benier door Heembouw Architecten

  blogMarch 27, 2017

  De maakindustrie op volle toeren

  Ruim een jaar geleden publiceerde ik mijn BLOG over de maakindustrie. Onder andere geïnspireerd door de ontwikkelingen van het project Benier. Nu ruim een jaar later wordt dit project in Nieuwkuijk bijna opgeleverd en kijk ik hier vol trots op terug. Trots, die ik graag met u als lezer wil delen, want we bieden u een unieke mogelijkheid om op donderdag 6 april een bezoek te brengen aan de bouwplaats en een kijkje te nemen in de fabriek van de toekomst.

 170. BIM minor begeleiding Haagse Hogeschool Yvonne Hoogenboom

  blogMarch 20, 2017

  BIM minor begeleiding Haagse Hogeschool

  Bij Heembouw architecten en Heembouw vinden we delen van kennis belangrijk. Zowel intern als extern is het goed om kennis te delen. In de huidige ontwikkelingen en snelheid waarmee de technieken naar ons toe komen, is het ook goed om te ervaren wat er op de bouw- en architectuuropleidingen speelt. Waar krijgen de huidige studenten onderwijs in. Wat kunnen wij hier weer van leren en natuurlijk andersom, wat kunnen wij studenten bij brengen?

 171. Verduurzamen woningrenovatie st Willibrordus Wassenaar

  blogNovember 24, 2016

  Woningcorporatie: Hoe weet u zeker dat u de juiste partner kiest?

  Hoe weten we zeker dat we marktconform inkopen? En dat we onze projecten daadwerkelijk beter, leuker, sneller en goedkoper realiseren? Hoe zorg ik ervoor dat ketenpartners elkaar versterken in plaats van elkaar beconcurreren? Dat zijn de vragen die ik het meeste gesteld krijg als ik met woningcorporaties in gesprek ben over de voordelen van het samenwerken met één of meerdere vaste aannemers voor alle groot onderhoud-, renovatie- en nieuwbouwprojecten. Resultaatgericht werken met vaste marktpartijen dus.

 172. Garandeert snelle doorstroom van goederen in uw supply chain - Heembouw Connected DC

  blogNovember 17, 2016

  Uw supply chain slimmer? Get connected!

  Bij de bouw en verbouw van distributiecentra en warehouses, zien we de dagelijkse uitdagingen waar deze bedrijven voor staan. Leveringen van vracht moeten alsmaar sneller en goedkoper. En dat terwijl er zo’n grote afhankelijkheid bestaat van een onzekere factor: de situatie op de weg. Doordat wij ons steeds meer verdiepen in hoe we data slim kunnen inzetten in gebouwen dachten we: kunnen we daar niet iets mee? Kunnen we bedrijven inzicht geven in waar vrachtwagens zich bevinden op de weg? Hoe laat ze vrachten kunnen verwachten? Waar pieken ontstaan in binnenkomende en vertrekkende vrachtwagens? Ja, zo bleek. Samen met Simacan ontwikkelden we het Connected DC, dat antwoordt geeft op al deze vragen. Ik vertel u hier graag hoe het werkt.

 173. GIS Wat is de potentie van een woningbouwlocatie

  blogSeptember 29, 2016

  Wat is de potentie van een woningbouwlocatie? GIS geeft antwoord

  Wat hebben een Geografisch Informatie Systeem (GIS) en de bouw- en projectontwikkeling gemeen? Beiden stellen de locatie centraal. Volgens het veelvuldig gebruikte mantra van makelaars "locatie, locatie, locatie" is de plek een van de meest bepalende factoren voor de prijs(ontwikkeling). Voor GIS gebruikers is locatie de bron van geografische data, waarmee talloze analyses kunnen worden uitgevoerd ten behoeve van locatie-, markt- en doelgroeponderzoek.

 174. Nieuwbouw kantoor met laboratorium Koppert Biological Systems
 175. Nieuwbouw in de food sector Productielijn Hoogvliet Heembouw

  blogJuly 19, 2016

  Nieuwbouw in de food sector? Start met een procesanalyse!

  De food sector is sterk in ontwikkeling. De markt groeit, regelgeving verandert, klanten stellen hogere eisen. Hoe zorgt u ervoor dat u aan de klantvraag kunt blijven voldoen? Om op tijd te blijven leveren is een efficiency-slag nodig. Nieuwbouw biedt uitkomst, maar een nieuw pand bouwen op basis van de huidige situatie kan leiden tot verkeerde keuzes. Wij adviseren dan ook om altijd te starten met een procesanalyse. In dit blog het waarom en hoe.

 176. De voorspellende waarde van big data voor corporaties

  blogJune 30, 2016

  De voorspellende waarde van big data voor corporaties

  Laatst was ik bij het Commercieel Platform, een interne bijeenkomst met collega’s actief op het gebied van commercie van de verschillende klantgroepen (Bedrijfsruimten, Kantoren, Wonen). Twee keer per jaar komen we bij elkaar om kennis te delen en aan elkaar te presenteren welke innovatieve methodes en klantoplossingen we met elkaar bedacht en ontwikkeld hebben. Super leerzaam en inspirerend vond ik het. Opvallend was dat vier van de zes presentaties over big data gingen; hoe we door het analyseren van beschikbare informatie de vragen van onze klanten nog beter kunnen doorgronden én kunnen beantwoorden. iets waar ik mij voor mijn MSRE scriptie uitgebreid mee bezig heb gehouden. Het nut van big data zit niet in het verleden, maar in het zo goed mogelijk voorspellen van de toekomst.

 177. Hoe vindt u bouwgrond voor uw bedrijfspand Wat is de beste locatie

  blogJune 23, 2016

  Hoe vindt u bouwgrond voor uw bedrijfspand? Wat is de beste locatie?

  U bent op zoek naar bouwgrond voor een nieuw bedrijfspand. U heeft meer ruimte nodig, ondergaat een strategie-wijziging met nieuwe klanten in andere regio’s of misschien heeft u meerdere bedrijfspanden en wilt u centraliseren en alles samenbrengen in één nieuw pand. Waar vindt u nu bouwgrond voor uw nieuwe bedrijfspand? Hoe komt u erachter wat logistiek, prijstechnisch en strategisch de beste locatie is? Een stappenplan.

 178. Gezocht een corporatie om mee te bimmen

  blogJune 15, 2016

  Gezocht: een corporatie om mee te Bimmen

  Soms lichtelijk verbaasd, maar vooral geïnteresseerd en enthousiast. Zo zat ik laatst in een BIM trainingsessie die Dirk Jan Kroon en Onno Speur van Corporeal bij Heembouw gaven. Zij lieten op een interactieve manier zien wat de inzet van BIM in onderhoud- en renovatieprojecten de corporatiesector concreet oplevert. En tackelden daarmee mijn vooroordelen dat BIM in dat soort projecten te duur en te tijdrovend zou zijn. En nu we overtuigd zijn, willen we een stap verder. De proof of the pudding is in the eating, dus we zoeken een woningcorporatie die samen met ons ervaring wil opdoen met BIM. Wat u dat kan opleveren, zet ik in dit blog graag op een rij.

 179. Nieuw bedrijfspand bouwen hoe weet u wat u nodig heeft Mennens Heembouw

  blogMay 27, 2016

  Nieuwbouw realiseren voor uw bedrijf: hoe weet u wat u nodig heeft?

  Om met uw bedrijf door te kunnen groeien bent u op zoek naar een locatie voor een nieuw bedrijfspand. Het huidige pand voldoet niet meer of u heeft al eerder uitgebreid met een nieuw pand en die twee gebouwen zorgen voor hoofdbrekens. Twee huishoudens betekent immers ook dubbele lasten. In een nieuwbouwpand zal dat allemaal efficiënter kunnen. Maar hoe weet u wat u nodig heeft? Hoeveel m2 voldoet, hoeveel flexibiliteit is nodig om ook in de toekomst te kunnen groeien, waar moet u rekening mee houden als het gaat om regelgeving? Ik help u hier graag op weg.

 180. Originele start bouw kantoor Applied Medical Heembouw
 181. Congres Marketing in Transport en Logistiek Björn Bouwmeester

  blogApril 8, 2016

  Kijken over de schutting. Drie bouwstenen voor succesvolle online marketing

  De rol van marketing wordt steeds belangrijker voor bedrijven die willen groeien. Het is echter niet zo dat je als bedrijf succesvol kunt zijn door alleen een gelikt marketingverhaal. Marketing moet echt onderdeel worden van de organisatie, alles is marketing tegenwoordig. Ook de chauffeurs van transportbedrijven, en in ons geval onze collega’s op de bouw. Benieuwd naar de drie bouwstenen voor succesvolle online marketing?

 182. Gezamenlijk BIM ontwerpen Heembouw en Habeon Architecten

  blogMarch 3, 2016

  Gezamenlijke “BIM” ontwerpdagen. Van weerstand naar enthousiasme!

  Als BIM Engineer ben ik intensief betrokken bij de nieuwbouw voor Applied Medical in Amersfoort. BIM is binnen Heembouw volop in ontwikkeling. We denken continu na over nieuwe en betere manieren om alle partijen in het proces optimaal mee te nemen. Zo is vorig jaar de BIM kick-off in het leven geroepen. Tijdens deze kick-off bespreken we met alle betrokken partijen hoe we gaan samenwerken en op welke manier we de modellen met elkaar delen. Na de BIM kick-off zijn we nu nog een stap verder gegaan in deze samenwerking. Dit doen we middels gezamenlijke ontwerpdagen. Niet alle partijen waren hier meteen enthousiast over.

 183. Productinnovatie kantoren creatieve oplossingen

  blogFebruary 11, 2016

  Verouderde kantoren radicaal anders verbeteren

  Innovatie en vastgoed. Het zijn twee uitersten die niet samen lijken te gaan. De vastgoedsector leunt snel op de standaardoplossingen. De prijsprikkels om nieuwe huisvesting in de bestaande kantorenvoorraad op te vangen is belangrijker dan de bestaande voorraad structureel te verbeteren voor de toekomst. Wordt gezegd. Wanneer gaan we daar nu eindelijk eens verandering in brengen en kantoren echt klaarstomen voor de nieuwe economie? Laten we onze krachten bundelen en streven naar creatieve en slimme oplossingen.

 184. BIM model PostNL sorteermachine

  blogOctober 27, 2015

  BIM en uw logistieke proces

  Wat hebben BIM en een logistiek proces met elkaar te maken? Wat mij betreft alles. Bij verbouw of nieuwbouw van logistieke bedrijven, is het proces een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Sterker nog, het belangrijkste onderdeel. Hoe wordt het proces ingericht en wat is hiervoor nodig? BIM is een prima hulpmiddel om dit proces en de totstandkoming van nieuwe logistieke processen te ondersteunen. In deze blog wil ik laten zien in welke facetten in het ontwerp- en bouwproces BIM als tool ingezet kan worden.

 185. Werken bij Heembouw Wonen overleg uitvoerder

  blogOctober 6, 2015

  Hoe lang mag ik nog? De potentie van de 55+ generatie

  De bouw trekt weer aan. Nadat de werkgelegenheid jarenlang gedaald is, neemt nu het aantal vacatures toe. We zien dat de strijd om het aantrekken van nieuw personeel begint te komen. Ik zie hier kansen voor een leeftijdsgroep die er aanvankelijk niet helemaal op gerekend had tot hun 65-ste of daarna te werken: de 55+-ers. Een generatie die het de afgelopen crisisjaren moeilijk heeft gehad, waarvan een deel ook hun baan is kwijtgeraakt. Een leeftijdsgroep, die van alle kanten opdonders heeft gekregen en nu vaak een beetje gezien wordt als een verloren groep, die het allemaal niet meer zo volgt. En dat wrijven we er ook nog eens in door deze groep te vragen hoe lang ze nog "moeten" (werken).

 186. Nieuwbouw woontoren Wonen boven de Hoven Delft

  blogSeptember 24, 2015

  Heembouw concept voor betaalbare huur antwoord op tekort huurwoningen middensegment

  "Wij verhuren ongeveer 80% van onze woningvoorraad aan huishoudens van een of twee personen", vertelt een medewerker van een grote woningcorporatie. Hij is een van de bezoekers aan het project "Wonen boven de Hoven" in Delft en luistert samen met een stuk of tien vakgenoten naar de presentatie van commercieel directeur Guido Voermans over het Heembouw concept voor compacte, comfortabele én betaalbare woningen. Dat thema spreekt aan, zo blijkt: in twee weken tijd gaven de Heembouw collega's deze presentatie diverse malen voor in totaal ruim veertig belangstellenden. De interesse voor dit concept is overigens niet alleen aanwezig bij de corporaties; ook beleggers en gemeenten horen graag meer over het concept met betaalbare huur.

 187. Ideeënbus Heembouw deel je idee

  blogSeptember 10, 2015

  Recept voor innovatie! Ideeën, Social Media en een snufje tijd

  Innovatie is een mooi begrip. Vol bewondering kijk ik altijd naar grote innovaties van andere bedrijven. Bij Heembouw zijn we ook dagelijks bezig met innovatie. Continu verbeteren van dagelijkse processen is een belangrijk onderdeel van lean. Wil je innoveren dan is het van belang om de juiste ideeën in beweging te krijgen. Klinkt logisch en makkelijk, in de praktijk kan het knap lastig zijn heb ik gemerkt. Hoe kies je het juiste idee? Waar haal je de tijd vandaan? En hoe pak je het aan? Een mooie uitdaging waar ik dit jaar mee aan de slag ben gegaan. Ik heb wat stapjes gemaakt en wil deze graag met jullie delen. Natuurlijk komt Social Media ook hier om de hoek kijken, en ik heb een zeer inspirerende workshop gevolgd die ik jou zeker kan aanbevelen.

 188. Heembouw Got Talent Winnaar

  blogAugust 21, 2015

  Wat drijft de jongere werknemer? Observaties van een baby boomer

  Met een aantrekkende markt zien we dat ook de arbeidsmarkt in onze branche weer in beweging is. We zijn gelukkig weer op zoek naar nieuwe mensen. Verschillende jonge mensen zijn in de afgelopen periode ons bedrijf komen versterken en waar ik nieuwsgierig naar ben, als iemand van de baby boom-generatie, is wat hen drijft. Wat vinden mijn jonge collega's belangrijk in een baan, wat trekt ze bij Heembouw, wat verwachten ze van een werkgever?

 189. Nieuwbouw inspiratie Breman Berkel en Rodenrijs bedrijfshal met kantoor

  blogJune 15, 2015

  Nieuwbouw inspiratie! Keuzes maken voor uw bedrijfspand

  U bent toe aan de bouw van een nieuw bedrijfspand! Of u gaat uw huidige pand renoveren of uitbreiden. Een mooie stap in de geschiedenis van uw bedrijf. Maar wat is er allemaal mogelijk? Een vraag waarop we het antwoord bij Heembouw maar al te graag voor u inzichtelijk maken. Op basis van uw wensen gaan onze architecten aan de slag met maken van een schetsontwerp. Dit doen we vrijblijvend, dus waarom wachten met het maken van een afspraak? Nog niet overtuigd? Hopelijk inspireert dit artikel u tot het maken van een keuze. Een zoektocht naar de mogelijkheden voor een bedrijfspand, voor u, ter inspiratie.

 190. Exploitatiekosten vastgoed vaak onderschat

  blogMay 20, 2015

  Exploitatiekosten van vastgoed vaak onderschat

  Weet u wat uw exploitatiekosten zijn? U heeft een goed beeld van wat uw vastgoed waard is. Maar wat kost het gebruik van uw pand jaarlijks? Deze zogenaamde exploitatiekosten bedragen jaarlijks 15 - 20% van de investering voor aankoop of realisatie van uw pand. Gerekend over de gehele levensduur bedragen deze kosten het 7- tot 10-voudige van de initiële investering. Wie wil er nu niet op deze kosten besparen? De mogelijkheden zijn vrij makkelijk in beeld te brengen, bij zowel bestaand vastgoed als nieuwbouw.

 191. Strategische partnermiddag leveranciers

  blogApril 29, 2015

  Samenwerken = samen dezelfde wedstrijd spelen om te winnen

  Vorige week was onze strategische partnerdag: een sessie met vaste partners waar we mee samen werken, en die in het teken staat van kennis delen en de samenwerking. Als mede-organisator van deze bijeenkomst voor de klantgroep Wonen, ben ik enthousiast over een platform als dit. Bij Heembouw, en dat zal bij andere bouwers van onze omvang niet anders zijn, zie je dat het belang en de invloed van onze partners in het verkoop en de realisatie-fase steeds groter wordt. Bij hen ligt de kennis om op product niveau te innoveren en stelt ons nog beter in staat de klantwens te vertalen. Die krachten moet je bundelen; als individu ben je veel minder in staat om unieke dingen te realiseren dan als collectief.

 192. Hard lopen voor de klant! De productielijn op hol

  blogApril 24, 2015

  Hard lopen voor de klant! De productielijn op hol.

  Bedrijven worden uitgedaagd om in een hoge versnelling te produceren. Dit heeft gevolgen voor de productielijn. Ondernemen is inspelen op kansen in de markt en betekent in veel gevallen groei. Vaak kan deze groei in een bestaande situatie worden opgevangen door de productie op te voeren. De mogelijkheden zijn echter niet eindeloos; afdelingen lopen over, gangen slippen dicht en de productielijn raakt overbelast. Er moet iets gebeuren, want onverhoopt die grote order mislopen, is een reëel, maar ondraagbaar risico voor veel bedrijven. Wat moet je als onderneming op een dergelijk moment doen? Verbouwen, verhuizen of toch nieuwbouw?

 193. Grensoverschrijdend BIM kennis delen in de bouw

  blogApril 17, 2015

  Grensoverschrijdend BIM kennis delen in de bouw

  Na een aantal blogs over BIM, tijd voor een nieuwe. Dit keer maar eens over mijzelf en waar ik mee bezig ben. Soms vullen de dagen zich alleen met alledaagse zaken waar een projectleider binnen een architectenbureau druk mee kan zijn. Vergunningen regelen, bouwvergaderingen, werkbesprekingen, facturatie enz. Dat was donderdag 9 april jl. wel even anders. Ik ben afgereisd naar onze zuiderburen, jawel: België. En nee, het was geen vakantietrip.

 194. Tevreden klant BOVAG kantoor

  blogApril 2, 2015

  Klantcentricity in Nederlandse B2B onvoldoende? Wij zien het anders!

  In zijn blog “Waarom jij jouw klant vooral niet centraal moet stellen” op Marketingfacts verwijst Jochem Koole naar een recent uitgevoerd onderzoek door spotONvision en TNS NIPO. Conclusie: het lukt maar weinig Nederlandse b2b-bedrijven hun klanten centraal te stellen, getuige de gemiddelde NPS van -30. Dit prikkelde mij tot een reactie. Met een NPS die schommelt tussen de +30 en +35 zijn onze ervaringen bij Heembouw anders.

 195. Luchtfoto Tilburg VossenbergWest 2

  blogMarch 27, 2015

  U zoekt bouwgrond, maar wat is de ideale locatie voor uw bedrijf?

  Ben je als ondernemer op zoek naar een locatie, dan kan je natuurlijk op funda kijken of een makelaar bellen. Dat geeft echter maar een beperkt overzicht van de beschikbare locaties. Funda laat alleen bestaand vastgoed zien en ook een makelaar heeft vooral bestaand vastgoed in portefeuille. Voor een totaalbeeld van beschikbare locaties, nieuw of te herontwikkelen, heeft Heembouw de gronddatabank. Meer dan 10 jaar geleden zijn we gestart met het vullen van deze databank, vanuit de gedachte dat een bouwproject start met het bieden van een goede locatie.

 196. Dunea Zoetermeer in uitvoering

  blogMarch 26, 2015

  Twee worden één….Renovatie kantoorpand Dunea Zoetermeer

  In Zoetermeer renoveert Heembouw in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate en Finance, vertegenwoordigd door Local, een kantoorpand voor Dunea. Bij dit project worden twee bestaande kantoorgebouwen volledig gestript en samengevoegd tot één volledig gerenoveerd kantoorgebouw met een oppervlakte van ca. 9.500 m². Duurzaamheid staat bij dit project hoog in het vaandel. Zo wordt 70% van het materiaal dat van de bestaande panden wordt gedemonteerd hergebruikt. Van de overige 30% wordt 95-98% gerecycled. In dit eerste deel van een korte reeks blogs gaan we wat dieper in op het hergebruik van de betonconstructie en de techniek hierachter.

 197. Energiepositieve-woningbouw-is-de-toekomst

  blogMarch 26, 2015

  Energiepositieve woningbouw is de toekomst!

  In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen. Het energieakkoord brengt samenhang en de focus van het overheidsbeleid op 2020 en de resultaten van afspraken met o.a. Aedes en diverse marktinitiatieven beginnen zich duidelijk af te tekenen. Er is veel mogelijk op duurzaamheidsgebied. In het jaarverslag van Heembouw over 2014, dat eind april gepubliceerd wordt, staat een interview over het concept van de energiepositieve wijk. "Niet langer denken in energieneutraal maar in energiepositief", is hier het credo. Hier lees je een korte samenvatting van dit betoog.
 198. Van e-commerce naar e-fulfilment. Wat betekent dit voor uw huisvesting?

  blogMarch 16, 2015

  Van e-commerce naar e-fulfilment. Wat betekent dit voor uw huisvesting?

  Met een sterk groeiende binnenlandse e-commerce markt en toenemende grensoverschrijdende e-commerce verkopen blijft Nederland aantrekkelijk als vestigingsplaats voor nationale en internationale distributiecentra. Het gateway to Europe-argument dat zo succesvol is geweest voor "gewone" distributiecentra geldt ook steeds meer voor e-commerce distributie. Vooral het midden, zuiden en oosten van het land zijn goed gepositioneerd voor deze logistieke centra, die anders van opzet en inrichting zijn dan gewone DC's.

 199. Henk van der Horst kwaliteitscontrole bouwplaats