Home

Novio Tech Campus

Duurzaam kantoor met labs en horeca

Heembouw ontwikkelt en bouwt novio tech campus nijmegen
Status
In voorbereiding
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Novio Tech Campus
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
2.700 m2

In opdracht van Novio Tech Campus (NTC) heeft Heembouw een nieuw gebouw ontworpen, speciaal voor de Health en HighTech sector. Novio Tech Campus (NTC) ontwikkelt en exploiteert een campus op het gebied van Health en HighTech in Nijmegen. De campus trekt steeds meer nieuwe partijen aan die zich hier willen vestigen. De toenemende vraag naar huurruimte kan met de bestaande panden niet ingevuld worden. Tegelijkertijd wordt er in samenwerking met MVRDV gewerkt aan een nieuw masterplan voor het gehele campus gebied. 

Novio Tech campus

Visitekaartje en huisvesting voor nieuwe huurders

Binnen de vernieuwde campus wordt Novio Tech een zogenaamd frontrunner gebouw. Een frontrunner gebouw zorgt niet alleen voor huisvesting van nieuwe huurders, maar vormt tevens het visitekaartje en de start voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe masterplan. Daarom is het programma van het gebouw heel divers. Op de begane grond is voorzien in een horeca- en conferentieruimte om meer levendigheid op de campus te creëren. De verdiepingen worden verhuurd aan diverse bedrijven, waarbij vaak een combinatie wordt gemaakt van kantoren met laboratoria. Het pand is bedoeld als een incubator waar start-ups hun volgende stap kunnen zetten, om uiteindelijk door te groeien naar een eigen pand. Om die flexibiliteit te accommoderen, zijn de verdiepingen op velerlei manieren in te delen. En omdat het hierbij gaat om huurders in de Health en HighTech, is het ook mogelijk om delen van de verdiepingen om te bouwen tot labs. 

Novio Tech Campus

Een duurzaam gebouw

In het ontwerp van Heembouw Architecten, komt de duurzame visie van de Novio Tech Campus terug. Zo zijn de verdiepingshoge groengevels in combinatie met de biobased gevelbekleding een directe vertaling van de circulaire ambities van NTC. Ook binnen worden zoveel mogelijk circulaire producten toegepast. De dimensionering van het hele pand, van de constructie tot en met de gevelindeling, is afgestemd op maximale flexibiliteit. Zo ontstaat een gebouw dat in alle opzichten duurzaam is.

Volgend project