Home

Duinwijk, IJmuiden

Duurzame transformatie 269 portiekwoningen voor Woningbedrijf Velsen

Heembouw verduurzaamt 269 portiekwoningen voor Woningbedrijf Velsen
Status
In uitvoering
Locatie
IJmuiden
Opdrachtgever
Woningbedrijf Velsen
Architect
Heembouw Architecten

Voor Woningbedrijf Velsen verduurzaamt Heembouw 269 portiekwoningen in de Duinwijk in IJmuiden. Na de aanpak zijn de woningen energiezuiniger en dragen een gemiddeld energielabel B. Het ontwerp is verzorgd door Heembouw Architecten. 

Naar verwachting wordt het project aan het begin van het tweede kwartaal in 2025 opgeleverd.

Verbetering van woonkwaliteit

Hellen Leijen, projectleider Realisatie bij Woningbedrijf Velsen: “Woningbedrijf Velsen verbetert de woningen met nieuwe kozijnen, extra vloer-, dak en gevelisolatie waardoor het energieverbruik flink naar beneden gaat. De bewoners krijgen ook een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet. We hebben gekozen voor een pragmatische en betaalbare oplossing waarmee de woningen weer jaren mee kunnen.” Na de werkzaamheden zijn de woningen klaar om in de toekomst aan te sluiten op het warmtenet.

Duurzaam ontwerp met een verhaal

IJmuiden is een havenstad aan de zee met vele verhalen. Het ontwerp van Heembouw Architecten is een ode aan de zeevaart, het roest van de schepen, het stuivende zand en het blinkende zonlicht. Door het toevoegen van een roestbruine accentkleur en het benadrukken van de entree(zone), plint en dakrand geven we de gebouwen een geheel nieuwe eigentijdse uitstraling. Naast het bijzondere kleurgebruik worden de kopgevels voorzien van (lokale) schippersverhalen, waardoor door heel IJmuiden het verhaal van de zeelieden te lezen is. Verder is ernaar gestreefd de footprint van de materialen zo laag mogelijk te houden, door te kiezen voor onder andere gerecyclede kozijnen.

Projectupdates

    Volgend project