Home

Overzicht van de ondersteunde doelen

overzicht ondersteunde goede doelen door de stichting Heembouw - Fam van Berkel

Hieronder staat een overzicht met de goede doelen die door Stichting Heembouw | Familie van Berkel worden ondersteund.

Het Liliane Fonds

Van alle kinderen met een handicap woont 80% in de armste delen van de wereld. Armoede is de grootste veroorzaker van handicaps en omgekeerd leidt een beperking meestal tot nog meer armoede. In Afrika, Azië en Latijns-Amerika verbetert het Liliane Fonds de levenskwaliteit en toekomstkansen van deze kinderen.

Terre des Hommes 

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen, samen met familie, omgeving en andere organisaties.

Stichting Mentelity Foundation 

De stichting Mentelity Foundation is opgericht door Bibian Mentel, met als doel: Gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging. De stichting motiveert mensen om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. 

MS Fonds

Iedere dag krijgt iemand in Nederland de diagnose MS. Daarbij is MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing voor MS is er (nog) niet. Het MS Fonds richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met MS, door onderzoek, voorlichting en coaching.

Ride4Kids 

Ride4Kids zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van metaboleziekten bestrijden en mogelijk genezing brengen. Het doel is tweeledig: de ziekte stoppen c.q. stabiliseren en de kwaliteit van leven maximaliseren.

 

De Stichting Droomdag 

De Stichting Droomdag organiseert droomdagen voor gezinnen waar een ouder oncologisch en/ of levensbedreigend ziek is en waar het jongste kind onder de 16 jaar is.

 

Stichting Kika 

Stichting Kika werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Duchenne Parent Project 

Duchenne Parent Project zet zich in om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren, door een belangrijke rol te spelen in het ontwikkelen van geneesmiddelen die Duchenne Spierdystrofie kunnen behandelen of genezen.

CliniClowns

CliniClowns zorgt met afleiding en plezier dat zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie hun angsten of zorgen even vergeten.

Kinderhulp 

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. Waar andere instanties niet kunnen helpen, helpt Kinderhulp met iets groots, of iets kleins, bijv. een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint.

Stichting Jarige Job 

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox.

Coöperatiekring Leiden Haaglanden

Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. De Coöperatiekring Leiden Haaglanden draagt bij aan een kansrijk toekomstperspectief voor kinderen in de regio Leiden-Haaglanden.

Samen voor alle kinderen 

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Samen voor alle kinderen springt bij wanneer er thuis (tijdelijk) weinig geld is en zorgt ervoor dat hulpaanvragen bij de juiste organisatie terechtkomt.

Stichting Kinderen in nood 

Stichting Kinderen in nood helpt kinderen in Oost-Europese landen met hulpgoederen en ontwikkelingsprojecten.

Stichting Office for the New Earth

Het is ONE's missie om helende plekken voor kinderen te bouwen waar ze kunnen spelen, zich veilig voelen, en leren te houden van zichzelf.

World Vision 

World Vision creëert een betere omgeving voor de ontwikkeling en de bescherming van kinderen, onder door de bestrijding van kinderarbeid in Mali.

Mercy Ships

Mercy Ships zorgt er met een ziekenhuisschip bemand met vrijwilligers voor dat de armste landen in Afrika worden geholpen door gratis medische zorg te bieden. Mercy Ships krijgt in 2022 een tweede ziekenhuisschip in de vaart – de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld.

ZGT Overzee 

ZGT Overzee helpt mee aan het verbeteren van de gezondheidszorg in andere landen. Artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten, technici en ICT’ers reizen af om de mensen daar te ondersteunen. ZGT verleent ook financiële hulp of zorgt voor medische goederen, zoals bedden en rolstoelen, maar ook diagnostische apparatuur en gereedschap.

Stichting Sinar Pelangi

Stichting Sinar Pelangi helpt kinderen met een lichamelijke handicap uit arme gezinnen, zonder onderscheid te maken tussen etniciteit, religie, ras, taal en andere sociale achtergronden. De stichting is actief in Indonesië en wordt beheerd door de Franciscaanse nonnen van de Dochters van de Heilige Harten van Jezus en Maria (FCJM).

Samen in actie voor Oekraïne

Op 24 februari 2022 escaleerde de situatie in Oekraïne. Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. Diverse hulporganisaties zetten zich in voor humanitaire hulp. 

Stichting Heembouw | Familie van Berkel heeft aan de volgende organisaties een financiële bijdrage geleverd: Samen in actie voor Oekraïne, Hulp aan Oekraïne via de lokale Lions club, Generatoren voor Oekraïne (Verlicht Oekraïne), Stichting Hands & Feet en Stichting Vluchtelingen Woubrugge, dat een opvang runt voor Oekraïense vluchtelingen. Ze bieden een veilig (t)huis, warmte en benodigde middelen.

Vereniging Schuldhulpmaatje

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven.

Geef Gehandicapten Kans

Geef Gehandicapten Kans biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten door het organiseren van activiteiten en uitjes.

Stichting Sport en Cultuur Zuid-Holland 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland helpt door de contributie voor kinderen uit gezinnen met weinig geld te betalen.

de goede doelen die door Stichting Heembouw | Familie van Berkel worden ondersteund
Eind 2022 en 2023 was er een speciale actie voor jeugdafdelingen van clubs of verenigingen waarbij onze collega’s betrokken zijn.