Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ontwikkeling circulair Distributiecentrum

Circulair DC

Samen met Heembouw Architecten zijn wij bezig met het ontwikkelen van een Circulair DC. Hiervoor is het o.a. van belang dat materialen hoogwaardig worden hergebruikt, dat er wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om het gehele pand te kunnen remonteren en dat de grondstoffen die worden toegepast afkomstig zijn van snel hernieuwbare bronnen. Ook is het belangrijk dat de informatie wordt vastgelegd in bijvoorbeeld in materialenpaspoort, zodat het remonteren gemakkelijker kan verlopen. 

Circulair

 

Zoals in bovenstaande afbeelding is te zien, bestaat de circulaire economie uit veel meer onderdelen dan alleen het materiaalgebruik. Wel is dit een belangrijk onderdeel waarin wij grote stappen kunnen zetten. Tijdens het onderzoeken zijn we erachter gekomen dat er al veel circulaire materialen op de markt zijn.

Het beste voorbeeld van een circulair materiaal is natuurlijk hout, mits dit gecertificeerd is. Op die manier weten we dat er verantwoord gekapt wordt en duurzaam bosbeheer wordt uitgevoerd. Het gebruik van hout zal voor circulariteit van dit DC van grote waarde zijn.

De komende periode gaan we hier dan ook mee aan de slag en we kijken er nu al naar uit om uiteindelijk het circulaire DC op de markt te zetten!