Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Met een combinatie van marktkennis, kennis van locaties en verstand van (lean) bouwen, is Heembouw één van de leidende partijen op de markt van bedrijfsruimten. Heembouw tekent voor zowel het ontwerp als bouw van bedrijfspanden en biedt haar klanten een integrale oplossing, waarbij een optimale locatie op de juiste plek het vertrekpunt is. Onze Gronddatabank biedt een actueel overzicht van beschikbare locaties. Met Heembouw Architecten binnen de gelederen, kunnen we een klant al snel laten zien hoe zijn wensen vertaald worden en hoe zijn nieuwe huisvesting eruit komt te zien.

Bekijk waarom

Wat u van ons kunt verwachten

Title
Description
Test label

Expertises

Architectuur Locatie Keuze Advies Mobiliteitsscan Gebiedsontwikkeling Verbouw & Renovatie Onderhoud Duurzaamheid en circulariteit Financiering

Architectuur

Heembouw Architecten, het inhouse architectenbureau van Heembouw, biedt u het voordeel uw wensen snel vertaald te zien in een kavelstudie of ontwerp voor uw nieuwe bedrijfshuisvesting. Door samenwerking tussen u, de architect, constructeur, Heembouw en leveranciers, weet u al in een vroeg stadium van het ontwerp, waar u technisch en financieel aan toe bent. Heembouw Architecten, opgericht in 1996, is een volwaardig bureau met ruim 30 architecten, REVIT modelleurs en een interieurafdeling. Dit team heeft specifieke kennis op het gebied van alle typen bedrijfshuisvesting.

 

Locatie Keuze Advies

Met behulp van Location Intelligence stellen wij onze klanten in staat om een objectieve afweging te maken over locaties op basis van voor hem relevante criteria. In de Heembouw Gronddatabank staan de data van de beschikbare gronden en (her)ontwikkellocaties in Nederland. Deze data wordt verder verrijkt met data over aspecten als: arbeidspotentieel en werkgelegenheid, terreinen en percelen en infrastructuur en bereikbaarheid. Hiermee kan de klant op basis van objectieve gegevens kiezen voor de optimale vestigingslocatie.

Lees meer

Mobiliteitsscan

Welke invloed heeft mobiliteit op uw totale operationele kosten? De Heembouw Mobiliteitsscan maakt per huisvestingslocatie inzichtelijk wat de invloed is op de verkeersstromen; welke locatie levert u geld op? Wat betekent de locatie voor de vrachtwagenbewegingen, en dus kosten, wat is de invloed op de reistijd van het personeel, en de CO2-footprint?  De Mobiliteitsscan geeft u inzicht en helpt u bij de besluitvorming over uw toekomstige huisvestingslocatie.

Lees meer

Gebiedsontwikkeling

Met succesvolle concepten locaties in ontwikkeling brengen. Nieuwe locaties, maar ook bestaande locaties die voor herontwikkeling geschikt zijn. Heembouw zet haar marktkennis, verstand van bouwen en financieren in, om samen de locatie te ontwikkelen. Heembouw doet onderzoek naar de markt. Ons uitgebreide netwerk, commerciële feeling en samenwerking met lokale bedrijfsmakelaars stelt ons in staat partijen te lokaliseren die zich juist op die plek willen vestigen.

Lees meer

Verbouw & Renovatie

Speciaal voor klanten die hun bestaande bedrijfspand willen uitbreiden, renoveren of verbouwen, is er binnen ons specialisme Bedrijfsruimten de afdeling Verbouw & Renovatie. Door ons te verdiepen in het (productie)proces van de klant, zijn we in staat om tijdens de bouw- en verbouwwerkzaamheden het productieproces van de klant minimaal te verstoren. Onze Lean-werkwijze is daarvoor een belangrijke basis.

Lees meer

Onderhoud

Na het opleveren van bedrijfspanden die door Heembouw gebouwd zijn, houdt onze verantwoordelijkheid niet op. Speciaal voor klanten die behoefde hebben aan regelmatig onderhoud, is er binnen ons specialisme Bedrijfsruimten de afdeling Onderhoud. Planmatig onderhoud voorkomt onverwachte kosten voor onvoorziene (onderhouds)werkzaamheden en daarnaast wordt de waarde van onroerend goed behouden of zelfs verhoogd.

Lees meer

Duurzaamheid en circulariteit

Met een BREEAM Outstanding score van 99.48 is New Logic III is het meest duurzame DC van Nederland. BREEAM  maakt  de duurzaamheid van vastgoed en gebieden meetbaar. Een pand met deze internationaal erkende kwalificatie is beter verhuurbaar, heeft een hogere restwaarde en draagt bij aan een positief imago. Wij zijn  trots dat wij BREEAM-experts in huis hebben en diverse BREEAM-trajecten hebben doorlopen, waarbij BREEAM-Outstanding certificaten zijn toegekend voor ontwerp en oplevering van de meest duurzame distributiecentra, zoals DC New Logic I, II, III en V.

Ons volgende doel is het realiseren van een Circulair DC om waarde vernietiging van grondstoffen tegen te gaan en zo veel mogelijk materialen te hergebruiken. Grondstoffen worden schaars, waardoor het steeds belangrijker wordt om de grondstoffen die we tot onze beschikking hebben zo optimaal mogelijk te benutten. 

Lees verder

Financiering

Nieuwe plannen voor uw huisvesting? Het financiële plaatje komt dan al snel aan de orde. Zijn de plannen financieel haalbaar en nog belangrijker, past het binnen uw strategie? Wilt u kopen, huren of denkt u aan een sale/lease back constructie? En wat te doen met uw bestaande huisvesting? Diverse oplossingsrichtingen en financieringen zijn mogelijk, wij helpen u hierbij graag. Heembouw beschikt over deze expertise, heeft een eigen dedicated Investor relations manager in dienst, die dedicated samenwerkt met nationale en internationale beleggers die investeren in uw succesvolle onderneming.

Gebouwd voor Brocacef

"Heembouw is betrouwbaar en betrokken. De klantgerichtheid en het goed willen en kunnen luisteren hebben wij als goed ervaren."

9.0
Klantcijfer