Home

LEMO

Kantoorpand met assemblageruimte en bedrijfshal

exterieur kantoor en bedrijfshal LEMO Haarlem ontwerp Heembouw Architecten
Status
Opgeleverd
Locatie
Haarlem
Opdrachtgever
LEMO Benelux
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
1.050 m2 kantoor, 800 m2 assemblage en 560 m2 bedrijfshal
Bijzonderheden
Het pand is ontworpen aan de hand van de GPR gebouw methode en heeft hiervoor een hoge eindscore van 8,5 behaald. Het is volledig gasloos en voorziet dankzij PV panelen gedeeltelijk in zijn eigen energiebehoefte. Een mossedum dak zorgt voor een prettig uitzicht vanaf de kantoren en het centrale hart.
Aantal werkplekken
40

LEMO Benelux is als onderdeel van een internationale onderneming toonaangevend op het gebied van het ontwerp en de productie van hoogwaardige push-pull-connectoren, die worden gebruikt in tal van veeleisende omgevingen zoals medische toepassingen en telecommunicatie. LEMO wilde een toekomstbestendige huisvesting met veel aandacht voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.


Heembouw ondersteunde LEMO van de locatiekeuze tot en met het interieurontwerp. Door een grondige analyse van de wensen van LEMO met behulp van onze ‘Location Intelligence’ vonden we het perfecte kavel op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Deze plek was ook een belangrijke inspiratiebron voor de alzijdige oriëntatie van het ontwerp. De gevel weerspiegelt de high tech uitstraling en hoogwaardige kwaliteit van de producten van LEMO. Door middel van verschillende workshops is Heembouw Architecten samen met LEMO tot een ideaal proces en een ruimte-relatieschema gekomen. Centraal in het pand bevindt zich de ontmoetingsruimte als kloppend hart van het pand. In het interieurontwerp is veel ruimte voor daglicht en uitzicht zodat er een prettige werkomgeving ontstaat. 

Ik zou elke ondernemer adviseren om in een vroeg stadium met Heembouw in gesprek te gaan indien er behoefte is aan nieuwe huisvesting! voor LEMO was het hele proces en openbaring met een geweldig eind resultaat.

Klanttevredenheid: 10Niels Zonneveld, managing director LEMO Connectors Benelux
Kantoorpand met assemblageruimte en bedrijfshal LEMO
Fotografie: Laurens Kuipers

Normaal zijn er gedurende het project altijd nog aanpassingen. Omdat we hier voor de start bouw al virtueel hebben opgeleverd, waren er geen wijzigingen achteraf. Het ontwerp was helemaal “af” voor we gingen bouwen en de klant wist daardoor precies wat hij wilde en wat hij kreeg. Een groot voordeel voor alle partijen.

Jeffrey Koek, uitvoerder Heembouw

De verschoven blokken bevatten elk verschillende afdelingen van LEMO. De specifieke ordening van deze blokken maakt een optimaal productieproces mogelijk. Een centraal hart zorgt voor verbinding tussen de afdelingen.

Vivian Wijburg, architect Heembouw Architecten
Schets Heembouw Architecten verschoven blokken kantoor en bedrijfshal Lemo Haarlem

De blauwe wand die de centrale ontmoetingsruimte met de kantoren verbindt, is een duidelijke referentie aan de huisstijl van LEMO. De donker gekleurde vakken in de wand en de balie sluiten aan bij de vormgeving van het exterieur zodat een geheel ontstaat tussen architectuur en interieur.

Ellen van IJzendoorn, interieurarchitect Heembouw Architecten
Video van Heembouw Architecten over de virtuele tour door LEMO
Bekijk de virtuele tour door LEMO

Project updates

    Volgend project