Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Wij zien creatie als de optelsom van bedenken, maken en leveren. Als ontwerpende bouwer zetten wij samen met onze collega’s en leveranciers al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren waar ze zich thuis voelen.

 

Om onze visie te bereiken zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om onze klanten toegevoegde waarde te bieden en onderscheidend te zijn. Dit zorgt voor het verschil, en maakt ons anders dan andere marktpartijen. Als ontwerpende bouwer zijn wij in staat om onze klanten een volledig integrale aanpak te bieden voor hun huisvestingsvraagstukken.

De eerste editie van ons boek van de Ontwerpende Bouwer laat zien tot welke prachtige resultaten dit leidt. 

Boek ontwerpende bouwer (22Mb.)

Groepsfoto Heembouw

"Heembouw pakt onze bouwprojecten integraal op. De prettige manier van samenwerken en positieve mindset zorgen voor een vlotte bouwstroom" Edwin Clout, DOKVAST

Ontwerpende bouwer

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze visie en drijfveer. Creëren is de optelsom van bedenken, ontwikkelen en realiseren. Met Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau binnen de gelederen, zijn ontwerp en realisatie binnen Heembouw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom noemen wij ons ‘ontwerpende bouwer’. Onze architecten, REVIT modelleurs en  interieurafdeling zijn volledig onderdeel van onze specialistische klantgroepen. 
We pakken klantopgaven gezamenlijk, vanuit één visie en één context op, waarbij alle kennis en expertise van alle disciplines wordt gebundeld. 

 

Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om met elkaar samen te werken en specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten in onze eigen klantgroep.  Zonder dat eigen belang een rol speelt. Vanaf eerste schetsontwerp tot en met de oplevering. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, een snel en soepel proces, minder ruis en slimmere oplossingen. En minder sores voor de klant. Iedereen brengt zijn eigen kwaliteiten, kennis en expertise in en gaat met elkaar voor het ene, gezamenlijke doel: voor de klant een plek creëren waar mensen willen zijn.

Klanttevredenheid
en NPS

In 2004 is Heembouw gestart met de ontwikkeling van haar eigen werkwijze gebaseerd op de Lean filosofie. Continu werken wij aan verdere verbetering van onszelf en onze organisatie, waarbij het  uiteindelijk gaat om één ding: het creëren van klantwaarde. Om te meten of en in welke mate we daarin slagen, voert Heembouw klantonderzoeken uit. Sinds 2014 werkt Heembouw hierin samen met tevreden.nl. Dit bureau voor tevredenheidsonderzoeken combineert continu onderzoek met een transparante terugkoppeling van de resultaten via digitale platforms. 

Heembouw is in Nederland het eerste bouwbedrijf dat op deze manier de meningen en reviews van haar klanten op deze open en transparante wijze deelt. Hierbij sturen wij op de net promoter score (NPS): het getal tussen de -100 en + 100 dat aangeeft in welke mate klanten het bedrijf aan zouden bevelen aan hun omgeving. Ons NPS cijfer voor 2020, gebaseerd op 34 onderzoeken, is +62, met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6. 

Klantgroepen centraal

In onze bedrijfsvoering staat de eindgebruiker centraal. Met onze specialistische units richten wij ons op drie klantgroepen: de eindgebruikers bedrijfsruimten en kantoren en de eindgebruikers woningen. Deze focus op klantgroepen zorgt ervoor dat we onze klanten beter begrijpen en beter van dienst kunnen zijn.

Onze klantgroepen, als directe schakel naar onze klanten, zijn het kloppend hart van Heembouw. De architecten, REVIT modelleurs en de interieurafdeling van Heembouw Architecten zijn integraal onderdeel van de klantgroepen, net als de collega’s van projectontwikkeling.

Innovatie

Innovatie is een strategische keuze waarop we binnen Heembouw flink inzetten. Zonder innovatie geen onderscheidend vermogen, en zonder onderscheidend vermogen geen klanten. Werken aan innovaties is onderdeel van ons dagelijks werk. We hebben er bewust voor gekozen om géén aparte R & D afdeling in te richten, maar te werken met innovatiecoaches die onderdeel zijn van de klantgroepen, Heembouw Architecten en de stafafdelingen. Zo is innoveren ook echt een onderdeel van ons dagelijks werk.

innovatie.jpg
Firma-van-Berkel-werkplaats.jpg

Werkplaats Firma van Berkel, 1939

Historie

1939: Oprichting familiebedrijf Van Berkel


In 1939 werd het familiebedrijf Van Berkel (later: en zonen) opgericht in Roelofarendsveen; kernactiviteit: het realiseren van kleine bouwwerken. In de periode na 1939 ontwikkelde Van Berkel en zonen zich tot dorpsaannemer met de focus op woningbouw.

 

1973: Wijziging naam in Heembouw


In 1973 nam Ruud van Berkel, zoon van de oprichter, het bedrijf over en wijzigde de naam in Heembouw ('heem' = huis of erf). Vanaf deze periode heeft Heembouw zich verder ontwikkeld tot de veelzijdige bouwonderneming die het nu is. Het Groene Hart, wat de bakermat vormt voor onze organisatie, is wat bouwvolume betreft beperkt. Dat heeft onze klantgerichte cultuur verder ontwikkeld.

 

Vanaf 1994: Uitbreiding werkgebied


Vanaf 1994 heeft Heembouw haar werkgebied regionaal uitgebreid. Heembouw Bergschenhoek zag het licht, het huidige Heembouw Kantoren, gevestigd in Berkel en Rodenrijs. Verder werd dat jaar de Heembouw Groep uitgebreid met Heembouw Ontwikkeling.

 

1996: Belangrijke stap naar integrale aanpak


In 1996 zette Heembouw een belangrijke stap naar het totaalaanbiederschap door de oprichting van het eigen architectenbureau Heembouw Architecten. Hiermee konden onze klanten vanuit de turnkey gedachte nog beter worden bediend.

In 2000 werd Heembouw Noordwijkerhout opgericht, in 2001 Heembouw Soest, later Heembouw Amersfoort.

 

2004: Introductie Lean-filosofie

 

2004 was het jaar van de introductie van de Lean-filosofie, waarop Heembouw haar eigen aanpak van het bouwproces heeft gebaseerd: Lean Bouwen volgens Heembouw, waarbij het creëren van klantwaarde en eliminatie van verspilling centraal staan. 

 In 2006 breidde Heembouw haar werkgebied verder uit richting het zuidwesten van Nederland met de oprichting van Heembouw Breda, het huidige Heembouw Bedrijfsruimten Zuid.

 

2014: Nieuwe structuur organisatie


Onze klant, zijn huisvestingsvraag en onze omgeving staan centraal in onze bedrijfsvoering. Door onze focus op klantgroepen krijgen we steeds meer inzicht in hetgeen de klant beweegt, en kunnen wij de beste oplossing bieden voor zijn wensen en daarin excelleren. Dit heeft geresulteerd in aanpassingen van onze organisatie en vanaf 2014 zijn we georganiseerd naar klantgroepen.

De vestiging Noordwijkerhout is verhuisd naar Roelofarendsveen, waar samen met de collega’s die zich bezighouden met woningen voor de private sector de werkmaatschappij: Heembouw Wonen BV wordt gevormd.

 

2019: Heembouw 80 jaar;  Habeon Architecten wordt Heembouw Architecten

 

2019 is het jaar van ons 80-jarig bestaan. Verdeeld over het jaar, zijn we tijdens 3 evenementen met elkaar de strijd aan in de vorm van de Heembouw Games. Tijdens de grande finale op 1 november, kondigt Peter Lammertink zijn afscheid als algemeen directeur aan. Met ingang van 1 januari 2020 neemt Léon Heddes het stokje van hem over.

1 september is de naam van Habeon Architecten gewijzigd in Heembouw Architecten. Met deze naam laten we nog duidelijker aan de markt zien dat we vanuit één merk en één gezamenlijke context met passie en bezieling invulling geven aan onze visie: Een plek creëren waar mensen willen zijn.