Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ons eigen architectenbureau

Als een van de eerste bouwbedrijven met een eigen architectenbureau is ontwerpen naast bouwen de core business van Heembouw. Een aannemer en een architectenbureau onder een dak zorgt voor korte communicatielijnen, een haalbaar ontwerp en een optimale prijs- kwaliteitverhouding.

Van omvangrijke distributiecentra, binnenstedelijke invulprojecten, renovatie van cultureel erfgoed tot de uitbreiding van een woning, Heembouw Architecten, het architectenbureau van de Heembouw Groep, heeft de expertise en creativiteit om er een geslaagd project van te maken.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwerpvisie van ons architectenbureau. Met New Horizon werd begin 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend om verdere stappen te zetten richting een circulaire bouweconomie. Dat Heembouw met Heembouw Architecten ontwerp en realisatie binnen één organisatie samenbrengt, maakt het mogelijk om samen met New Horizon gericht onderzoek te doen naar ‘maakbare circulaire oplossingen'. Onderdeel hiervan is het uitwerken van ontwerpprincipes voor circulair bouwen. 

 

Voor de berekening van de milieubelasting van gebouwen maakt Heembouw Architecten gebruik van de Dubo-tools Greencalc+ en GPR-gebouw. Daarnaast heeft Heembouw Architecten, net als Heembouw, een aantal Breeam-experts binnen de gelederen en ervaring met het succesvol behalen van Breeam-kwalificaties voor de gebouwen die door Heembouw en Heembouw Architecten worden ontworpen en gerealiseerd. 

BIM

Binnen Heembouw en Heembouw Architecten is BIM onze standaard werkwijze. BIM heeft binnen ons bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van beginnen met alleen 3D modellen van ons eigen architectenbureau, tot volledige clashsessies met strategische partners  en een virtueel gereed model voor start uitvoering. Inmiddels is een nieuwe stap gemaakt: virtueel opleveren. Dit geeft onze klant een volwaardig beeld van hun nieuwe bedrijfspand.

Waar de platte tekeningen nog weleens wat vraagtekens oproepen over de afmetingen van ruimtes, met name of deze wel groot genoeg zijn, geeft de VR-beleving van het model met de HTC Vive met één blik een duidelijk en realistisch beeld van de werkelijkheid.

heembouwarchitectenGroepsfoto.jpg