Home

Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Heembouw - Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Innovatie om verwachtingen te overtreffen

Innoveren is essentieel om ons als organisatie duurzaam te ontwikkelen en voor onze talenten een aantrekkelijke werkgever te zijn. Bovendien is innovatie onmisbaar om onze klanten te blijven verrassen. Innovatie is onderdeel van ons dagelijks werk. Bezig zijn met nieuwe dingen is leuk en inspirerend. Om de vernieuwende ideeën die er binnen de organisatie leven te structureren en verder tot ontwikkeling te brengen, hebben we een bijzondere innovatiestructuur bedacht. 

Hierbij is er bewust voor gekozen om géén aparte Research & Development afdeling in te richten. In plaats daarvan werken we met innovatiecoaches die onderdeel zijn van het team dat de dagelijkse business uitvoert. Zij zorgen ervoor dat innovaties kunnen landen en helpen de ideehouders om hun idee verder te ontwikkelen. Het zit in ons. We vinden het leuk om elkaar onderling continu uit te dagen op de inhoud van ons werk en om elkaar tegelijkertijd te helpen om nieuwe ideeën concreet en bruikbaar te maken.

Heembouw Slimm, meer dan een woonconcept

Slimm, meer dan een woonconcept

Slimm is een kwalitatief hoogwaardige compacte maatwerk woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Met een beukmaat van 3.90 meter biedt de Slimm woning de mogelijkheid om kostenefficiënt te bouwen en stedelijk te verdichten, terwijl bewoners een complete woning mét tuin krijgen. 

Heembouw Natuurinclusief ontwerp

Natuurinclusief ontwerp

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. En we willen een positieve impact hebben op onze leefomgeving. Het integreren van de natuur in onze projecten sluit daar perfect bij aan. Ruimte geven aan de natuur is goed voor de lokale biodiversiteit.

Parametrisch ontwerpen bij Heembouw

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is één van de innovaties waar Heembouw stevig op in zet. Bij parametrisch ontwerpen genereert de computer ontwerpoplossingen op basis van data en ontwerpregels (scripts). Deze manier van geautomatiseerd ontwerpen biedt veel voordelen, met als belangrijkste voordeel dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Onze ontwerp- en engineeringstrajecten worden verkort en we kunnen  onze klanten veel sneller van accuraat advies voorzien, bijvoorbeeld waar het gaat om duurzaamheid en efficiency van de plattegronden.

Heembouw Hackaton

Innovatie binnen Heembouw

We hebben er bij Heembouw bewust voor gekozen om géén aparte R & D afdeling in te richten, maar te werken met innovatiecoaches die onderdeel zijn van de klantgroepen, Heembouw Architecten en de stafafdelingen. Dit Heembouw team publiceert jaarlijks een Innovatie magazine. Hierin vertellen we hoe innovatie bij Heembouw georganiseerd is en besteden we aandacht aan de nieuwste innovaties en nieuwe ontwikkelingen waar we binnen Heembouw mee aan het experimenteren of aan het werk zijn.

Open pagina

De uitdagingen waar de bouw voor staat zijn groter en complexer dan die van de wederopbouw na de Tweede wereldoorlog en alleen op te lossen met vergaande innovaties, op elk gebied.

Lees het gehele interview over innovatie bij Heembouw in het Cobouw magazine 2023Léon Heddes, algemeen directeur van Heembouw
video Innovatie binnen Heembouw
14 april was het Heembouw ideecafé. Deze keer een online event. Bijna 100 collega’s keken mee en werden bijgepraat over innovatieve ontwikkelingen bij Heembouw rondom het thema duurzaamheid en circulariteit.