Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Uw kantoor toekomstklaar

Onze integrale aanpak voor een gezonde en duurzame werkomgeving

Hoe gezond is uw kantoor? En welke invloed heeft een gebouw op mensen die daarin verblijven? Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich niet prettig voelen in hun werkomgeving minder goed presteren. En dat kost geld. Maatregelen voor het verduurzamen en gezonder maken van gebouwen blijken vaak ook positieve effecten te hebben op de gezondheid van werknemers. Voor de huidige en voor de volgende generatie kantoorgebruikers.

Metropolitan - voortgang week 17 (12 van 15).jpg

Heembouw bouwt toekomstklaar.


Heembouw realiseert kantoren die in élk opzicht waarde creëren voor de toekomst. Waarde voor de leefbaarheid van onze omgeving in tijden van klimaatverandering. Waarde voor bedrijven die talent willen aantrekken en inspireren het beste uit zichzelf te halen. En waarde voor mensen die prettig en comfortabel willen werken in een gezonde omgeving. Hoe we dat doen? Klik hier.

Heembouw bouwt toekomstklaar. Wat deze aanpak onderscheidend maakt, is dat duurzaamheid en gezondheid onze drijfveer zijn in élke stap van het proces. Ons doel is kantoren te verwezenlijken die maximaal bijdragen aan het comfort en welzijn van gebruikers, nauwelijks energie verbruiken en geen CO2 uitstoten door onze circulaire ontwerpprincipes. Zo creëren we werkomgevingen waar mensen graag willen zijn. Ook in de toekomst.

Benieuwd hoe we dit aanpakken? Kijk dan naar onze onderstaande videoserie: Duurzaam en gezond kantoor.

Deel 1. Circulair in de praktijk

Vivian Wijburg van Heembouw Architecten en Michel Baars van new Horizon leggen uit hoe zij circulariteit toepassen in de praktijk. Wat heeft dit voor invloed op zowel het ontwerp- als het realisatie proces?

Deel 2: De eerste stap naar een duurzaam & gezond kantoor

Hoe gezond is uw kantoor? En welke invloed heeft een gebouw op mensen die daarin verblijven? Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich niet prettig voelen in hun werkomgeving minder goed presteren. En dat kost geld. Maatregelen voor het verduurzamen en gezonder maken van gebouwen blijken vaak ook positieve effecten te hebben op de gezondheid van werknemers. Voor de huidige en voor de volgende generatie kantoorgebruikers.

Deel 3: Ontwerpvisie

Een duurzaam én gezond kantoor. Dit realiseert Heembouw nu samen met Habeon Architecten op de Zuidas in Amsterdam bij kantoorgebouw Metropolitan. Benieuwd naar de ontwerpvisie van de architect? Laat u in 1 minuut inspireren door het verhaal van Klaas-Melle Brouwer.

Deel 4: Een gezond en duurzaam kantoor in 6 stappen

Een duurzaam kantoor is niet automatisch een gezond kantoor. Bij een duurzaam gebouw staat (vaak) de energiezuinigheid voorop, terwijl bij een gezond kantoor de welzijn van de medewerkers op de 1e plaats staat. Heembouw heeft een 6-stappenplan ontwikkeld om een bestaand kantoor te renoveren tot een duurzaam én gezond kantoor. Hoe we dat doen? In deze video vertelt Durk van Loon (commercieel directeur Heembouw Kantoren) hier meer over.

Deel 5: Het toepassen van 'freement': circulair beton

Geheel in lijn met onze visie op duurzaamheid hebben wij circulair beton voor de fundering van onze nieuwe kantoor gestort. Hiermee heeft Heembouw de wereldwijde primeur.

Deel 6: Een gezonde werkplek

Een duurzaam kantoor is niet per definitie een gezond kantoor! Onze Well-AP expert Babet Ruizenaar vertelt hier samen met Michel Kemper (De Groene Jongens) meer over!

Deel 7: Een circulair interieur

Onze interieurarchitect Ellen van IJzendoorn legt uit hoe wij als ontwerpende bouwer een gezonde werkomgeving creëren met duurzame en circulaire producten, waardoor onze milieu-impact minimaal blijft.

Deel 8: Ons uitvoeringsteam

Echt vakmanschap, dat is wat ons uitvoeringsteam volop bezit en elke werkdag inzet op onze bouwplaatsen. Bart Swart (uitvoerder), Sophia van Rooij (werkvoorbereider) en Gert-Jan van Lubeek (projectleider) vertellen hoe zij dit aanpakken.

Deel 9: Overlast

Door het maken van communicatieplannen met de opdrachtgever proberen wij de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te minimaliseren. Het werkproces van de opdrachtgever is hier leidend. Samen maken wij een overlastplan. Op die manier is overlast bij Heembouw nooit een verrassing.

Deel 10: Virtueel bouwen

Virtueel Bouwen is een belangrijk onderdeel voor de realisatie van een gezond en duurzaam kantoor. Maar waarom is dat zo? Kom erachter in deze video waar Berend Koudstaal en Wilfred Hulst vertellen over de toegevoegde waarde en de voordelen voor u als klant.