Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Bouwen of renoveren is altijd investeren in de lange termijn. Bij Heembouw bekijken we het rendement van uw nieuwbouw- of renovatieproject graag in een bredere context. Wij willen kantoren ontwerpen en realiseren die in élk opzicht waarde creëren voor de toekomst. Waarde voor bedrijven die talent willen aantrekken en inspireren het beste uit zichzelf te halen. Waarde voor mensen die prettig en comfortabel willen werken in een gezonde omgeving. En waarde voor de leefbaarheid van onze omgeving in tijden van klimaatverandering. Hierbij kijken we nadrukkelijk ook naar de behoeften van de volgende generatie kantoorgebruikers.

Bekijk waarom

Onze expertises

Nieuwbouw Kantoren Renovatie Kantoren Cleanrooms & Laboratoria

Nieuwbouw Kantoren

Op zoek naar een kantoor dat naadloos aansluit op uw bedrijfsproces? Dat is in bestaand vastgoed zelden te vinden. Een maatwerk nieuwbouw kantoor is dan vaak de beste optie. Als ontwerpende bouwer ontwikkelen wij uw kantoor van de eerste schets tot en met de realisatie.

Nieuwbouw Kantoren

Renovatie Kantoren

Renoveren en (ver)bouwen is duurzaam investeren in de lange termijn. Heembouw heeft veel ervaring in het renoveren en upgraden van kantoren naar een hoger kwaliteitsniveau. Heembouw is koploper in het toepassen van duurzame en circulaire principes in renovatieprojecten.

Verbouw & Renovatie

Cleanrooms & Laboratoria

Heembouw heeft veel ervaring in het ontwerpen en realiseren van controlled environments zoals laboratoria en cleanrooms. Maatwerk, waar veel specialisme bij komt kijken. Ontwerpen gaat in nauwe samenspraak met de klant, zodat de realisatie naadloos aansluit op het bedrijfsproces van de klant.

Cleanrooms & Laboratoria
0. optie homepage.jpg

Kantoor Calculator

Benieuwd hoeveel kantoorruimte u nodig heeft voor uw organisatie? Of het juiste aantal vierkante meters per medewerker bepalen?

 

De Kantoor Calculator geeft u snel en eenvoudig een goed inzicht in uw persoonlijke kantoor- én kavelbehoefte. Stel het kantoor samen afgestemd op uw organisatie, en ontvang direct een kosteloos en vrijblijvend advies.

Bereken hier uw kantoorbehoefte

Wat u van ons kunt verwachten

Title
Description
Test label

Onze expertises

Verduurzaming Kantoor op maat Laboratoria en cleanrooms Architectuur Herontwikkeling Locatie BIM Renoveren in gebruik Circulair

Verduurzaming

Bent u op zoek naar een duurzaam kantoor met lage CO-2 uitstoot, gunstig energieverbruik, een hoog comfort en voorzien van een energielabel? Dit verzorgen wij graag voor u, want duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze ontwerp- en bouwprocessen.

 

Lees meer

Kantoor op maat

Bent u zoek naar een kantoor met specifieke wensen ten aanzien van laboratoriumruimten, onderzoeksruimten of een cleanroom?

Wij ontwikkelen “kantoorspecials”, kantoren die op maat gesneden zijn voor voor uw bedrijfsproces.

Lees meer

Laboratoria en cleanrooms

Heembouw heeft ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van controlled environments zoals laboratoria en cleanrooms. Maatwerk, waar veel specialisme bij komt kijken. De ruimte moet veilig zijn en tegelijkertijd prettig aanvoelen als werkomgeving. Het ontwerpen gaat altijd in nauwe samenspraak met de klant. Want dat is volgens ons de enige manier om te komen tot het gewenste resultaat: een ruimte die naadloos aansluit op het bedrijfsproces van de klant.

Lees meer

Architectuur

Heeft u ideeën voor een geheel vernieuwd kantoor of interieur? Enig idee hoe dit project aan te vliegen? Als een van de eerste bouwbedrijven met een inhouse architectenbureau, Heembouw Architecten, zijn wij als geen ander in staat om ontwerp en realisatie succesvol te combineren. We werken graag met u samen; dat kan vanaf het allereerste concept of schets, definitief ontwerp, engineering of voor de vervaardiging van een 3D prototype (BIM). Voor u resulteert dit in korte communicatielijnen, een optimale prijs- kwaliteitverhouding en harde garanties op onder andere budget, planning en de projectorganisatie.

Heembouw Architecten

Herontwikkeling

Is uw kantoor verouderd? Vragen de gebruikers om een meer onderscheidende en motiverende werkomgeving? Heembouw maakt uw kantoor weer tot een plek waar mensen graag willen werken. Daarom denken we graag vroeg in het proces met u mee. We, dat zijn onder andere onze eigen architecten, conceptontwikkelaars, BREEAM-experts, kostendeskundigen en installatiepartners. Afhankelijk van uw gewenste invulling van bijvoorbeeld duurzaamheid, het nieuwe werken, hospitality en de deeleconomie, creëren we een origineel concept dat bij u past. Door ons vroeg in het proces te betrekken zijn we in staat om vanaf het allereerste moment ambities te vertalen in ontwerp, maakbaarheid, budget en planning zoals bij het project Dunea in Zoetermeer.

Locatie

Wat is de beste vestigingslocatie voor uw organisatie? Waar wonen uw medewerkers, waar bevinden uw klanten zich? Hoe is de bereikbaarheid, wat zijn de kwaliteiten van de omgeving? Welk huisvestingsconcept sluit optimaal aan bij uw organisatiedoelstellingen? Hoe vertalen we gebruikerstrends als het nieuwe werken, hospitality en de deeleconomie naar uw huisvestingsconcept? Wat betekent dit voor de ruimtelijke behoefte? Uw vraag willen we graag verdiepen met bijvoorbeeld onze tools en experts op het gebied van mobiliteit, locaties, werkconcepten, ontwerp, duurzaamheid, subsidies en kosten. Wij geloven er in dat  als we vroeg in het (her)huisvestingsproces meedenken, we een plek creëren waar uw mensen graag willen werken. Dat resulteert voor u in een authentieke, originele en toekomstbestendige huisvesting, die ook nog eens wordt gerealiseerd binnen de gestelde projectdoelstellingen.

BIM

Wij werken al onze projecten uit in het Bouw Informatie Model (BIM). Dit is een digitaal model van uw complete kantoor en bestaat uit zowel een 3D-Model als een digitale databank. Met behulp van BIM bieden wij u een compleet virtueel prototype van uw kantoor (inclusief constructie en installatie). Heembouw werkt met BIM voor al haar projecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Door een project virtueel te bouwen in BIM worden de risico’s en eventuele knelpunten vroegtijdig tijdens de ontwerpfase inzichtelijk gemaakt, zodat ze opgelost kunnen worden voor de daadwerkelijke start van de realisatie. In combinatie met onze Lean-werkwijze is dit een belangrijke stap in faalkostenbeheersing.

Lees meer

Renoveren in gebruik

Wilt uw kantoorpand verbeteren, maar heeft u geen zin in het gedoe van een tijdelijke verhuizing? Dan bent u bij Heembouw aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met ingrijpende kantoor-renovaties, waarbij het gebouw ondertussen “gewoon” in gebruik is. Hoe we ervoor zorgen dat we de verstoring van uw bedrijfsproces tot een minimum beperken, leest u in het plan van aanpak dat wij voor elk van deze projecten op maat maken. Een dagelijkse en wekelijkse afstemming van onze werkzaamheden, werken buiten reguliere kantoortijden en in het weekend, voorkomen van stofoverlast door plaatsen van stofschotten en werken met speciale apparatuur, bescherming en/of tijdelijk opslaan van uw meubilair en apparatuur. Hoe dit werkt in de praktijk: klik hier.

  

Circulair

Heembouw Kantoren heeft de ambitie om eind 2018 minimaal vier miljoen CO2 vrije kilometers, oftewel honderd rondjes om de aarde bespaard te hebben met onze nieuwbouw en renovatieprojecten. Dit doen we door circulaire producten toe te voegen of producten tijdens sloop te redden van de afvalbak.

 

Klik hier voor het blog van Martijn Icke: CO2 besparing in de 5e versnelling.

 

Gebouwd voor WTC Schiphol

"Een uitstekende partner die afspraken nakomt en dat ook binnen de planning doet."

8.0
Klantcijfer