Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren

Heembouw Kantoren realiseerde haar nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs op bedrijventerrein Oudeland. Het ontwerp voor het kantoor is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen.

In de nieuwe huisvesting komen de ambities van Heembouw op het gebied van ontwerp en realisatie van duurzame en gezonde kantoren samen. Het is een showcase én proefcase voor de verdere ontwikkeling van de circulaire ontwerp principes, waarin Heembouw als ontwerpende bouwer met Heembouw Architecten het voortouw neemt.

Heembouw Kantoren - Campagne Freement  (1 van 1)-2.jpg
9 Klanttevredenheid

"Bijna geruisloos verlopen. Met elkaar gekeken hoe we het beste resultaat konden behalen. Prachtig eindresultaat." Heevas BV

Opgeleverd
Berkel en Rodenrijs
Heembouw Kantoren
Heembouw Architecten

Updates


Video & Blog | Wij houden niet van verspilling!

29 oktober, 2020

Een duurzaam en gezond kantoor realiseren begint niet alleen aan de tekentafel, maar ontstaat vanuit een ambitie. Vanuit de wens verspilling zoveel mogelijk te voorkomen, werd ons uitgangspunt om ons bij elke stap die we nemen af te vragen:

  • Is het onderdeel écht nodig?
  • Kan het onderdeel bij demontage of oogsten nogmaals in dezelfde vorm worden gebruikt?
  • Kan het onderdeel op een andere manier worden hergebruikt (als nieuwe grondstof)?

In onderstaande video nemen Arjan Hogenboom en Vivian Wijburg je mee in de duurzaamheidsambitie: reduce, reuse en recycle en laten zij zien hoe wij circulair bouwen een praktische invulling hebben gegeven.

In dit blog van Arjan Hogenboom vertelt hij over het ontwerpproces en hoe we de duurzaamheidsambitie een praktische invulling hebben gegeven.


Video & Blog | Duurzaam kantoor bouwen? Zet de gezondheid en productiviteit van de gebruiker voorop!

10 oktober, 2020

Onze nieuwe huisvesting is écht een plek waar wij graag zijn. In deze video vertellen Durk van Loon en Babet Ruizenaar wat er gebeurt als je de gezondheid en productiviteit van de gebruiker voorop zet en welke invloed dat heeft op een duurzaam gebouw.

In dit blog vertelt Durk van Loon waarom een duurzaam kantoor niet duur is en hoe we dit  hebben toegepast in dit "nieuwe" kantoor.


Matterport Virtuele tour door Heembouw Kantoren

9 oktober, 2020

Loop virtueel door ons nieuwe kantoor heen en ontdek alle duurzame en circulaire onderdelen die het gebouw zo bijzonder maken.

U bent van harte welkom om een virtueel kijkje te nemen! START DE TOUR

 

Matterport pagina.PNG