Home

CROP Berkel en Rodenrijs

Multifunctionele state-of-the-art huisvesting

Status
Opgeleverd
Locatie
Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever
CROP
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
1.500m2 hal, 750m2 kantoor, 300m2 mezzanine en 400m2 brandveilige opslagbunkers

Voor CROP, een toonaangevende webshop met een groot assortiment Paint en NonPaint producten, bouwde Heembouw in Berkel en Rodenrijs een nieuwe multifunctionele huisvesting. Heembouw Architecten ontwierp het nieuwe multifunctionele state-of-the-art pand voor CROP. Ook biedt deze veelzijdige nieuwe locatie plek aan een automatische inpakstraat, verfmengerij én car detailing studio. 

Het kantoor volume met hoge raamstroken staat op een stevige betonplint met daarachter de opslagbunkers. Het logo krijgt een vanzelfsprekende en duidelijke plek in de gevelindeling en de minimalistisch detaillering op de gebouwhoeken maakt het eenvoudige vormgegeven gebouwvolume toch zeker een eyecatcher!

Diederik de Jonge, Architect bij Heembouw Architecten

De gebouwvorm is een reactie op de eis dat de kavel op twee rooilijnen bebouwd moest worden én het manoeuvreren van vrachtverkeer aantoonbaar op eigen kavel plaats moet vinden. De benodigde stapeling van het gevraagde programma en de locatie van de bunkers langs de hoofdweg vormden een belangrijk ontwerpuitdaging: een volledig blind uitgevoerde gebouwplint van beton. Door het ontwerp uiteindelijk óp deze plint te zetten en te voorzien van heldere banden en transparantie ontstaat een leesbaar gebouw. 

Het contrast van de betonplint met het zwarte volume zorgt voor een stoere, minimalistische uitstraling. Het zwarte volume wordt ter plaatse van de kantoren en de mezzanine onderbroken en voorzien van verdiepte raamstroken en gevelvlakken. De lichte gevelvlakken ten behoeve van de bedrijfslogo’s en het terras vormen een logische invulling in dit lijnenspel. 

Multifunctionele state-of-the-art huisvesting CROP

Mijn beste beslissing van 2021 was te kiezen voor Heembouw, vanwege het vertrouwen dat de mensen van Heembouw gaven dat de bouw voor 1 oktober 2022 zou zijn afgerond, de datum waarop wij uit ons oude huurpand moesten. We zijn compleet ontzorgd, konden ons volledig blijven richten op onze eigen business. Een maand voor de afgesproken datum konden we al in de hal, en ons oude pand leeghalen. Ook nu, na de oplevering gaat de ontzorging door. Voor mij is Heembouw de champions league onder de bouwers.

Joop Driessen, CEO Car Repair Online Products

Project updates

    Volgend project