Home

LKQ Fource

Duurzaam distributiecentrum met kantoor

LKQ Fource Duurzaam distributiecentrum met kantoor
LKQ Fource Duurzaam distributiecentrum met kantoor
LKQ Fource Duurzaam distributiecentrum met kantoor
Status
Opgeleverd
Locatie
Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever
LKQ Fource
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
Union Investment
Omvang
49.000 m2 bedrijfshal en 2.400 m2 kantoor
Bijzonderheden
De hoofdentree is op de eerste verdieping, die wordt bereikt door middel van een in het oog springende loopbrug. Hier komt iedereen samen, zoals in een stationshal; bezoekers, kantoor- en warehousemedewerkers.
Aantal werkplekken
65 kantoorplekken

Fource is de one-stop-shop voor autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden levert Fource diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning. In Nederland gebeurde dit vanuit vier verschillende locaties, en nu vanuit dit centrale nieuwe distributiecentrum met kantoor van ruim 50.000 m2.

In opdracht van Union Investment heeft Heembouw een modern en duurzaam distributiecentrum voor Fource Logistics op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs ontworpen en gerealiseerd. De eyecatcher van het ontwerp van Heembouw Architecten is de voetgangersbrug die het maaiveld over het logistieke terrein met een centraal entreeplein op de eerste verdieping verbindt. Op dit verhoogde niveau bevinden zich de kantoren en ondersteunende faciliteiten zoals kleedruimten, het bedrijfsrestaurant en trainingsruimten. 

Heembouw Architecten realiseerde het ontwerp voor de nieuwbouw, dat door zijn spectaculaire vormgeving een ware eyecatcher in het landschap zal zijn.

Het is belangrijk dat we gebouwen maken waar mensen graag zijn én veel aandacht besteden aan de landschappelijke inpassing. Niet zomaar een doos neerzetten, maar een plek creëren die verankerd en verweven is in de omgeving. En inspirerend is richting de mensen die in het gebouw werken.

Hung TranArchitect, Heembouw Architecten

LKQ Fource zag tekorten op de arbeidsmarkt ontstaan en wilde niet alleen een functioneel gebouw, maar ook een plek waar mensen graag willen komen werken. Met de bedrijfsprocessen van LKQ Fource en deze wensen in ons achterhoofd, legden we drie concepten voor met een oplopend ambitieniveau. 

Hiermee lieten we de opdrachtgever zien wat er mogelijk is. LKQ Fource koos voor het meest vergaande ontwerp. Een ontwerp met de hoofdentree op de eerste verdieping die je bereikt via een loopbrug. Bij die hoofdentree plaatsten we ook andere functies zoals het kantoor, de kantine en de kleedruimtes. Iedereen komt daar samen: De bezoekers, de kantoormedewerkers en de warehouse medewerkers. In andere distributiecentra worden die stromen vaak van elkaar gescheiden. Tussen het kantoor en het warehouse plaatsten we ook een grote glaswand. Het primaire proces is logistiek en daar is het bedrijf trots op. Dat mag gezien worden. 

Het DC heeft de kwalificatie BREEAM very good. Het dak is geheel voorzien van zonnepanelen, waarmee het pand volledig zelfvoorzienend kan zijn qua energie. 

9

Heembouw bracht voor ons een totaal oplossing van ontwikkeling en bouw, als wel het vinden van de juiste locatie, begeleiding vergunningsproces, contacten met de gemeente tot aan het vinden van een passende investeerder. De basis van ons gezamenlijke succes gedurende het traject was de oplossingsgerichtheid, flexibiliteit en teamwork.

Fource Logistics

Data-analyses om de juiste locatie te kiezen

“We hebben LKQ Fource geholpen de juiste locatie te vinden. Het moest een plek zijn waar ze hun plannen konden realiseren, met zo min mogelijk impact op de reisafstand van hun medewerkers en de bereikbaarheid voor hun leveranciers. Op basis van onze data-analyses en de locatie-informatie uit onze gronddatabank, kwam een aantal mogelijke locaties naar voren. Op basis van ons advies, heeft LKQ gekozen voor deze locatie in Oudeland. Mooi om te zien hoe onze analyses tot een passende plek leiden.”

Simone Wesselius-Rodewijk – data-analist Heembouw 

Project updates

  Casestudy voor het BREEAM oplevercertificaat LKQ Fource Duurzaam distributiecentrum met kantoor

  Onze casestudy voor het BREEAM oplevercertificaat

  Download het bestand
  skip

  Plaatsing brug LKQ Fource

  Het nieuwe distributiecentrum heeft als bijnaam ‘The Bridge’, dat verwijst naar de eyecatcher van dit ontwerp, de speciaal ontworpen loopbrug.

  Via de loopbrug kom je bij de hoofdentree op de eerste verdieping. Hier zijn het kantoor, de kantine en de kleedruimtes te vinden.

  Iedereen komt hier samen, net als in een stationshal. Zowel de bezoekers, de kantoormedewerkers als de warehouse-medewerkers.

  Het concept van dit centrale plaza maakt dit project uniek, en maakt het een plek waar mensen graag willen zijn.

  Onze totaalaanpak als ontwerpende bouwer voor LKQ Fource. Het doel van nieuwbouw is het creëren van een locatie om te groeien als bedrijf. Een plek waar werknemers met plezier en trots naar toe komen. Een plek waar mensen willen zijn. Voordat het zover is komen er talloze vragen om de hoek kijken. Wat is een optimale locatie? Hoe zit het financieel? En hoe komt mijn locatie eruit te zien? Als ontwerpende bouwer helpt Heembouw klanten zoals LKQ Fource in dit proces van A tot Z.

  video Heembouw ontwerpende bouwer
  Ontwerpende bouwer
  video Heembouw location intelligence
  Location Intelligence
  video Heembouw financiering
  Financiering
  video Heembouw plantontwikkeling
  Planontwikkeling
  video Heembouw ontwerp
  Ontwerp
  video Heembouw realisatie
  Realisatie

  Volgend project