Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Realisatie circulair paviljoen

Heembouw ontwikkelde in samenwerking met SADC (Schiphol Area Development Company) een circulair paviljoen van circa 1.000 m2 op het Schiphol Trade Park. 

De loods werd omgebouwd naar (tijdelijke) kantoorunits voor startups en scaleups naar een ontwerp van DOOR Architecten.

Het circulaire paviljoen van C-Bèta biedt ruimte voor startups en scaleups die gericht zijn op de circulaire economie/ontwikkelingen.

IMG_4764.jpg
Opgeleverd
Hoofddorp
SADC
DOOR Architecten

5 updates


Voortgang realisatie

25 augustus, 2020

De indeling van het paviljoen krijgt steeds meer vorm. De units zijn geheel bekleed en de kozijnenwand is zo goed als gereed. Hierbij een mooie impressie van de voortgang.

1
9
IMG_7496.jpg
IMG_7493.jpg
IMG_7498.jpg
IMG_7500.jpg
IMG_7510.jpg
IMG_7506.jpg
IMG_7501.jpg
IMG_7519.jpg
IMG_7524.jpg

Kozijnenwand; van aankomst tot eindresultaat

7 augustus, 2020

Van aankomst tot eindresultaat! De kozijnenwand in het circulaire paviljoen van C-Bèta in Hoofddorp is nagenoeg gereed. De kozijnen van Het Arsenaal uit Leiden hebben hun definitieve plek gekregen in dit bijzondere project en vormen samen met de units een mooi geheel.

1
9
1-2.jpg (1)
2-2.jpg (1)
3-2.jpg
8-2.jpg
4-2.jpg (1)
11-2.jpg (1)
7-2.jpg (1)
9-2.jpg (1)
15-2.jpg (1)

Casco van de units in Skellet

12 juni, 2020

In de bouwteam fase van de renovatie van het circulaire paviljoen C-Bèta is voor het casco draagsysteem voor de toepassing van Skellet gekozen. Skellet is een bouwsysteem dat zowel in de woningbouw als bij de bouw van bedrijfshallen kan worden gebruikt. Het systeem bestaat uit twee stalen profielen en een scala aan verbindingsstukken. Het Skellet-profiel is een kruisvormige, stalen koker met terug liggende vlakken waarin om de 25 mm gaatjes worden geponst. Dankzij deze gaatjes ontstaat een raster dat de garantie biedt tot maatvast bouwen. Elk verbindingsstuk is ontwikkeld met dezelfde gaatjes en kan daarom steeds aansluiten op dit raster waardoor bouwen met Skellet heel eenvoudig is. Het ontwerp van een Skellet-constructie gebeurt in veelvouden van 25 mm. 3D-ontwerpen met Skellet is eenvoudig doordat er getekend kan worden op dit raster.

 

Het grote voordeel is dat de units aan het einde van hun levensloop volledig gedemonteerd kunnen worden. Alle losse onderdelen kunnen circulair bij een ander project opnieuw worden gebruikt, met zelfs een compleet nieuwe functie. Skellet is als het ware Meccano, waarvan je telkens weer iets nieuws kunt bouwen. Meer circulair kan je een constructie niet krijgen.

1
4
Skellet op de bouw (6).jpg
Skellet op de bouw (9).jpg
Skellet op de bouw (20).jpg
Skellet op de bouw (21).jpg

Kozijnenwand; van herkomst naar aankomst

5 juni, 2020

Van herkomst tot aankomst! De 80 kozijnen van Het Arsenaal in Leiden zijn in C-Bèta voor hun tweede leven aangekomen en worden op dit moment gemonteerd. Ze zullen voor de nieuwe gevel van de loods worden ingezet die Heembouw circulair renoveert tot een nieuwe werk- en experimenteerplek. Met huurunits voor circulaire ondernemers.

Eind juni is deze wand klaar.

1
4
HQUF1915.jpg
IMG_4069.jpg
IMG_4077.jpg
IMG_4076.jpg

Overeenkomst Schiphol Trade Park en Heembouw voor circulaire renovatie loods C-Bèta

2 april, 2020

Onlangs is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park B.V. en Heembouw Kantoren B.V. getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen. Heembouw gaat deze loods naar een ontwerp van DOOR Architecten op circulaire wijze verbouwen tot werkruimte voor circulaire bedrijven. De eerste werkzaamheden starten half april. De loods zal naar verwachting in september worden opgeleverd.

klik hier voor het gehele nieuwsbericht.

Circulair paviljoen C-Bèta Hoofddorp Heembouw Kantoren