Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Nieuwbouw 240 woningen in Roelofarendsveen

Heembouw en Kennemerland Beheer (KB) ontwikkelen plangebied “West-End” tot woningbouwlocatie. Hier ontstaat een uiterst duurzame wijk. Gasloos, met deels nul op de meter woningen (nom)  en deels zeer energie zuinige woningen (zen). Wonen in Westend betreft het gebied tussen de lintbebouwing aan het Westeinde in Roelofarendsveen en de Braassemerdreef. In totaal zullen hier ca. 240 woningen worden gerealiseerd. Christoph Kohl Stadtplaner Architekten uit Berlijn tekende voor het stedenbouwkundig plan, dat voorziet in veel groen.

Westend Roelofarendsveen vogelvlucht
In uitvoering
Roelofarendsveen
Heembouw en Kennemerland Beheer

Informatie project Westend


Eerste hypotheek met groenverklaring

27 september, 2019

Vandaag werd collega Daniëlle de Haan, wooncoördinator Heembouw Wonen, met een taart verrast door Rabo Bank Groene Hart Noord. Deze traktatie is ter viering van het afsluiten van de eerste hypotheek met groenverklaring voor een woning in woningbouwproject Westend in Roelofarendsveen. Omdat de woningen die Heembouw in Westend worden ontwikkelt en realiseert uiterst duurzaam zijn, kunnen banken met een groenfonds, waaronder dus de Rabobank, een “groene” hypotheeklening met lagere rente verstrekken. Het duurzame karakter van Westend komt onder meer tot uiting in de lage EPC waarde van < 0,26, waarmee de woningen buitengewoon energiezuinig zijn en in de toepassing van 100% duurzaam hout.

taart groenverklaring.jpg

Realisatie fase 1 van start!

9 september, 2019

Afgelopen woensdag 4 september is de realisatie gestart van de woningen in fase 1 op het Middeneiland. Door de toekomstige bewoners van één van de 34 woningen die in deze fase gerealiseerd gaan worden, is de spreekwoordelijke feestelijke paal geslagen. Lees hier het hele nieuwsbericht.

1
4
Westend-Feestelijke-start-bouw-2520.jpg
DSC 2494.jpg
DSC 2524.jpg
Westend-Feestelijke-start-bouw-2560.jpg

Eerste contract ondertekend door kopers uit fase 2!

16 juli, 2019

Vandaag is het eerste contract ondertekend door de kopers uit fase 2 in Westend. Zij hebben als eerste hun handtekening gezet voor een mooie twee-onder-één-kap woning aan het water. Dit werd feestelijk gevierd met een stukje taart bij de tekenafspraak. Ondertussen zijn er nog meer tekenafspraken ingepland met andere kopers. Voor de geïnteresseerden: er zijn nog enkele woningen beschikbaar! Bekijk de website voor meer informatie.

1
2
de hele groep met de taart 2.JPG
taart (1).JPG

Geïnteresseerd?

Bezoek de projectwebsite en schrijf direct in!

woneninwestend.nl