Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Klaar voor de toekomst

Voor woningcorporatie Havensteder gaat Heembouw 288 woningen aan de Wiekslag en omgeving in Capelle aan den IJssel verduurzamen. De woningen gaan van gemiddeld energielabel F/G naar label B/C. Naast de energetische verbetering wordt er ook groot onderhoud uitgevoerd. Zo zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.

Heembouw Wonen #3Voor renovatie Capelle Wiekslag 02.JPG
In voorbereiding
Capelle aan den IJssel
Havensteder
Heembouw Architecten

Projectupdates


Draagvlag behaald

14 december, 2020

In deze tijd is het best lastig om met alle veranderende maatregelen van de overheid en RIVM een strategie te bedenken die voor de bewoners en betrokken partijen prettig is om mee te werken. Voor het behalen van draagvlak onder de bewoners hebben wij een video en heldere informatie verstrekt en met resultaat.

De 70% draagvlak is behaald. De verwachting is dat de werkzaamheden medio januari 2021 starten

wiekslag.jpg

Design & Build contract getekend

1 december, 2020

In november is er een Design& Build contract getekend voor de verduurzaming van 288 appartementen. De werkzaamheden bestaan uit het na-isoleren van de gevels, het isoleren van het dak en de plafonds van de bergingen, vervangen van de kozijnen en het aanbrengen van een nieuw mechanische ventilatiesysteem. Naast de energetische verbeteringen worden ook de gevels gereinigd en deels opnieuw gevoegd, de garagedeuren vervangen en de portieken verbeterd.

De verwachting is dat de werkzaamheden medio januari 2021 starten.