Home

Yari

Nieuw pand voor familiebedrijf Yari

Het pand van Yari in Berkel en Rodenrijs
Status
Opgeleverd
Locatie
Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever
Yari
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
7.000 m2 bedrijfshal, 1.650 m2 productiefaciliteit en 700 m2 kantoor

Het Nederlandse familiebedrijf Yari Hair & Cosmetics is een groothandel in parfums en cosmetica en biedt unieke samengestelde cosmetische producten. Door de grote groei die het bedrijf doormaakt, was de bestaande locatie in de Rotterdamse Waalhaven niet meer toereikend. Met het nieuwe pand in Berkel en Rodenrijs wil Yari uitstralen wie en wat zij zijn, namelijk een ambitieuze en professionele organisatie met eigen productiefaciliteiten. Een pand dat trots uitstraalt én een thuis is voor de medewerkers. 

Het ontwerp

Het kantoorgedeelte is vormgegeven als architectonisch accent. Door het ‘naar binnen drukken’ van de gevel ontstaat een afwisseling van rechte en schuine (gevel)vlakken. De set back die hierbij ontstaat wordt door middel van afwijkende materialen in kleur en materiaal benadrukt. Zo zijn het terras en de luifel voorzien van een biobased houtcomposiet. Door de hoekverdraaiing van de vliesgevel heeft het gebouw de speelse maar toch rustige, zakelijke uitstraling gekregen die Yari voor ogen had. Op maaiveld-niveau is op zorgvuldige wijze een plantenbak in het ontwerp geïntegreerd. Door het toepassen van transluscente stroken in combinatie met en aluminium lamellen heeft de eenvoudige hoofdmassa een rijke textuur gekregen, die het geheel een alzijdige en elegante uitstraling geven.

In dit project is CO2 reducerende bestrating en biobased gevelbekleding toegepast.

Het pand van Yari in Berkel en Rodenrijs

Bij Yari is de saamhorigheid onder de medewerkers groot. Hierbij past de ruim opgezette kantine op een prominente plek op de eerste verdieping. Een ruimte met prachtige zichtlijnen over het weidse landschap. De kantine is dé plek voor een ontspannende werkonderbreking waar alle medewerkers samenkomen.

Arne Harboe SørensenArchitect, Heembouw Architecten
10

Wij zijn zeer tevreden met het project dat wij samen hebben gerealiseerd. Er zijn altijd wel punten waar je elkaar niet goed begrepen hebt of anders hebt begrepen dan bedoeld, maar dit werd goed opgelost door Heembouw. Ons vertrouwen in Heembouw is zeer sterk. Als wij weer de kans krijgen gaan wij zeker weer met Heembouw aan tafel.

Ajmal Malik, Yari Hair & Cosmetics

Project updates

    Volgend project